Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Forum dla przyszłych mieszkańców inwestycji osiedla Wielicka Garden w Krakowie, które buduje deweloper Atal. Wybór mieszkania, ceny, opinie, budowa bloku i sprawy mieszkańców - zapraszamy do dyskusji.
Przemek_G

Re: Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Postautor: Przemek_G » 02 paź 2018, 10:16

wiesci z II etapu od Atala:

'Prace budowlane zostały zakończone, natomiast przed nami jeszcze cała procedura uzyskania pozwolenia na użytkowanie, która jeszcze trochę potrwa.
Odbiory na pewno nie odbędą się w październiku.'

Przemek_G

Re: Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Postautor: Przemek_G » 15 paź 2018, 8:35

ok 150.

Byłem tam ostatnio, nie wiem co musi być zrobione żeby budowa kwalifikowała się na zakończoną ale prace budowlane zdecydowanie nie wyglądają na zakończone i nawet nie mam na myśli tego, że wokół budynków panuje jeszcze budowlany bałagan ale np. budynek nie ma jeszcze wykonczonej klatki schodowej, balkony nie mają szyb w niektórych miejsach etc.

lolek18

Postautor: lolek18 » 23 paź 2018, 5:43

Czy ktoś może orientuje się czy faktycznie trwają odbiory etapu II ? W zeszłym tygodniu dzwoniłam do Atal i Pani w niezbyt przyjazny sposób poinformowała mnie że jeszcze nie ma, ale terminy są umówione.
Pytanie również do mieszkańców etapu I - kiedy pierwsze osoby otrzymały klucze? U umowach było podobnie jak w etapie II czyli koniec grudnia, i zastanawiam się na ile wcześniej można liczyć na mieszkanie.

dj1234

Postautor: dj1234 » 23 paź 2018, 11:38

ja odebrałem na początku grudnia, wydaje mi się, że były osoby, które odebrały jeszcze wcześniej, chyba pod koniec listopada,

a tak swoją drogą, jak się wprowadzi jako jeden z pierwszych to trzeba po prostu nauczyć się żyć i polubić dźwięk młotka, wiertarki itd
przez grube miesiące zwłaszcza jak chce się/musi przebywać w mieszkaniu w ciągu dnia :D

lolek18

Postautor: lolek18 » 05 lis 2018, 9:10

Witam,

Czy ktoś pisał może do Atalu odnośnie Etapu II? Jie orientujecie się czy odbiory Straży pożarnej, nadzoru budowlanego już są?

Pozdrawiam

basiks

Postautor: basiks » 07 lis 2018, 14:13

Cześć,
dowiedziałam się z budowy, że w przyszłym tygodniu nastąpić ma osprzętowienie mieszkań (domofon, internet, telewizja) w bud B4, mieszkania w stanie deweloperskim. Domyślam się, że jest to ostatni etap budowy i po tym przystąpią do odbiorów straży i nadzoru.
Wobec tego odbiory mieszkań przez właścicieli będą pewnie od grudnia, ale jest to tylko moje gdybanie ;)

Max

Postautor: Max » 07 lis 2018, 17:08

Odbiory przez straż pożarną zostały zakończone w październiku. W przyszłym tygodniu zaczynają się odbiory przez nadzór budowlany. W grudniu zaczną się odbiory mieszkań, w pierwszej kolejność dla tych co mają w akcie notarialnym wydanie kluczy do końca grudnia

Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”