Wiślane Tarasy 2.0 Kraków od Inter-Bud - opinie i forum inwestycji nad Wisłą
Re: Wiślane Tarasy 2.0 Kraków od Inter-Bud - opinie i forum inwestycji nad Wisłą
14,5 zł czynszu za m2 mieszkania?
Faktycznie, wydaje się całkiem sporo, jeżeli wziąć pod uwagę, że za 50 m2 wyjdzie to ponad 700 zł... Pytanie, co się w tym czynszu mieści, co tak dużo kosztuje. No i pewnie po tym, jak wprowadzą się ludzie do bloku i uformuje się wspólnota mieszkaniowa, zaczną się dyskusje o tym, na czym można oszczędzić, czy uda się znaleźć tańszego zarządcę itp. Nie spodziewałem się, że Wiślane Tarasy 2.0 będą pod tym względem tanią inwestycją, ale te kwoty robią wrażenie. Jednak wychodzi na to, że mieszkania się sprzedają 
Re: Wiślane Tarasy 2.0 Kraków od Inter-Bud - opinie i forum inwestycji nad Wisłą
Jeżeli ktoś z kupujących mieszkanie wziął kredyt do granic swoich możliwości to wyższe stopy procentowe, które prędzej czy później będą + tak wysoki czynsz którego nikt sobie pewnie nie wliczał mogą stworzyć trochę problemów w przyszłości w kontekście fiansowym.
Przeciez czynsz sobie sama wspolnota ustala? Moze za duzo trawnikow macie i za duzo strzyzenia trawy. Albo za duzo wind uzywacie
-
lesnydzbanek
Pytanie też jak jest z ochroną. Czy siedzą tylko w kanciapie / patrolują / czy sam budynek, czy też garaż? / Ile osób etc.
Ale faktycznie może być tak jak pozdro piszę - sporo zieleni, kwietników i innych pierdół. A utrzymanie tego kosztuje.
Ale faktycznie może być tak jak pozdro piszę - sporo zieleni, kwietników i innych pierdół. A utrzymanie tego kosztuje.
-
jakubiakuellen
Dodatkowo dochodzi mycie szyb w tych przeszklonych częściach przez ekipy alpinistów, consignee, winiarnie czy też utrzymanie basenu, który ma powstać w najwyższym budynku, ktiry będzie wysunięty najrzadziej na północ.
-
jakubiakuellen
jakubiakuellen pisze:Dodatkowo dochodzi mycie szyb w tych przeszklonych częściach przez ekipy alpinistów, consignee, winiarnie czy też utrzymanie basenu, który ma powstać w najwyższym budynku, ktiry będzie wysunięty najrzadziej na północ.
W czynszu ma byc wszystko oprocz prądu i ilosci wody.
-
jakubiakuellen
W czynszu ma byc wszystko oprocz prądu i ilosci wody.[/quote]
Serio w tym czynszu nie ma wody? To faktycznie drogo. Ja tam place 6.66zl/m2 i w tym mam juz ogrzewanie, wode, smieci, windy, sprzatanie, koszenie trawy, wymiane piasku, drobne remonty typu malowanie klatek, wymiana znakow, slupkow i inne bajery. Monitoring mamy bezobslugowy. Do tego place tylko prad. Wiec tam faktycznie zdzierstwo. Jeszcze taka smutniejsza kwestia ze teraz sporo osob kupuje na wynajem i potem ciezko przeglosowac zmiane zarzadcy nieruchomosci bo trzeba miec > 50% frekwencje
-
jakubiakuellen
pozdro pisze:Serio w tym czynszu nie ma wody? To faktycznie drogo. Ja tam place 6.66zl/m2 i w tym mam juz ogrzewanie, wode, smieci, windy, sprzatanie, koszenie trawy, wymiane piasku, drobne remonty typu malowanie klatek, wymiana znakow, slupkow i inne bajery. Monitoring mamy bezobslugowy. Do tego place tylko prad. Wiec tam faktycznie zdzierstwo. Jeszcze taka smutniejsza kwestia ze teraz sporo osob kupuje na wynajem i potem ciezko przeglosowac zmiane zarzadcy nieruchomosci bo trzeba miec > 50% frekwencje
W jakiej inwestycji masz 6,66zł/m2?
Ja się zastanawiam nad warunkami parkowania.
Akurat jeżdżę z dzieckiem na skrzypce do Wiślanych Tarasów (1.0) na 7.30 rano i jest tam masakra z parkowaniem. Już 2 lata temu było ciężko, ale obecnie gdy wyłączyli część parkingu (bo ciągną jakieś instalacje), to czasem żona idzie z córką na zajęcia, a ja zostaję w samochodzie, bo na cały m osiedlu nie ma gdzie stanąć. A co będzie w zimie? To się dzieje o 7.30 gdy przecież cześć ludzi już wyjechała do pracy.
Na osiedle jeden wjazd (bliższy) ze szlabanem na pilota a przy drugim wjeździe jest budka z facetem otwierającym szlaban. Ciekawe jak sprawa będzie rozwiązana na Wiślanych tarasach 2.
Pozdrawiam JaRo
Akurat jeżdżę z dzieckiem na skrzypce do Wiślanych Tarasów (1.0) na 7.30 rano i jest tam masakra z parkowaniem. Już 2 lata temu było ciężko, ale obecnie gdy wyłączyli część parkingu (bo ciągną jakieś instalacje), to czasem żona idzie z córką na zajęcia, a ja zostaję w samochodzie, bo na cały m osiedlu nie ma gdzie stanąć. A co będzie w zimie? To się dzieje o 7.30 gdy przecież cześć ludzi już wyjechała do pracy.
Na osiedle jeden wjazd (bliższy) ze szlabanem na pilota a przy drugim wjeździe jest budka z facetem otwierającym szlaban. Ciekawe jak sprawa będzie rozwiązana na Wiślanych tarasach 2.
Pozdrawiam JaRo
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”