Inwestycja Przystanek Gromadzka Kraków od KKS Investment - opinie i forum
Re: Inwestycja Przystanek Gromadzka Kraków od KKS Investment - opinie i forum
Jaka mala odleglosc do torow? Za duza wrecz. Wodna Active jest lepsza bo jest blizej stacji Krakwo Plaszow i blizej komunikacji SKM i te sprawy. Po co chodzic taki kawal na SKM. Ja mieszkam 200m od linii kolejowej nigdy pociagu nie slyszalem. To musialq by byc otwarta przestrzen. Jak jest zabudowa pomoedzy to wycisza. Natomiast slysza halas blachosmrodow. Lepiej zapytaj sie czy nie jest za blisko do autostrady bo halas pociagu to nic przy bzium bzium samochodow na autostradzie srodmiejskiej w kierunku Rybitw. Pociagi jezdza przynajmniej jednostajnie i cicho, a samochody ciagle mamy spalinowe i im przy tych przyspieszeniach jakby silnik wyrywalo spod maski.
Do torow w lini prostej 240m (oddzielone kilkoma budynkami), do Kuklinskiego 160m (oddzielone budynkami na Krzywdy, drzewami i ekranem akustycznym).
Zapytam moze inaczej, czy ktos slyszal jakikolwiek halas bedac w miejscu budowy (oczywiscie nie mam na mysli halasu z samej budowy
)?
W watku Inwestycji Wodna ktos wspominal tez o halasie z fabryki kart plastikowych, ktora jest obok.
pozdrawiam,
P.
Zapytam moze inaczej, czy ktos slyszal jakikolwiek halas bedac w miejscu budowy (oczywiscie nie mam na mysli halasu z samej budowy

W watku Inwestycji Wodna ktos wspominal tez o halasie z fabryki kart plastikowych, ktora jest obok.
pozdrawiam,
P.
huevo pisze:Do torow w lini prostej 240m (oddzielone kilkoma budynkami), do Kuklinskiego 160m (oddzielone budynkami na Krzywdy, drzewami i ekranem akustycznym).
Zapytam moze inaczej, czy ktos slyszal jakikolwiek halas bedac w miejscu budowy (oczywiscie nie mam na mysli halasu z samej budowy)?
pozdrawiam,
P.
Nie zwrocilam uwagi na zaden halas spacerujac w okolicy placu budowy po poludniu. Najlepiej podjechac i przekonac sie samemu, moze przed poludniem jest z tym jakis problem? Przy Wodnej halas na po poludniu byl spory, miedzy innymi dlatego zrezygnowalismy z Activu, bo budynek mial stac bardzo blisko torow kolejowych.
ddd pisze:huevo pisze:Do torow w lini prostej 240m (oddzielone kilkoma budynkami), do Kuklinskiego 160m (oddzielone budynkami na Krzywdy, drzewami i ekranem akustycznym).
Zapytam moze inaczej, czy ktos slyszal jakikolwiek halas bedac w miejscu budowy (oczywiscie nie mam na mysli halasu z samej budowy)?
pozdrawiam,
P.
Nie zwrocilam uwagi na zaden halas spacerujac w okolicy placu budowy po poludniu. Najlepiej podjechac i przekonac sie samemu, moze przed poludniem jest z tym jakis problem? Przy Wodnej halas na po poludniu byl spory, miedzy innymi dlatego zrezygnowalismy z Activu, bo budynek mial stac bardzo blisko torow kolejowych.
Bliskosc przystanku i ulicy Kuklinskiego byla jednym z elementow, ktore przekonaly mnie do Inwestycji Przystanek Gromadzka. A Kuklinskiego raczej slychac nie bedzie, ekrany calkiem dobrze sobie radza z wyciszaniem..
ddd pisze:Nie zwrocilam uwagi na zaden halas spacerujac w okolicy placu budowy po poludniu. Najlepiej podjechac i przekonac sie samemu, moze przed poludniem jest z tym jakis problem? Przy Wodnej halas na po poludniu byl spory, miedzy innymi dlatego zrezygnowalismy z Activu, bo budynek mial stac bardzo blisko torow kolejowych.
Ja kupilem mieszkanie od Activ (blok B), ktory stoi tuz obok "Przystanku Gromadzka" (jesli sie dobrze orientuje), więc jakby tam mialo byc glosniej?
Kiedys mieszkalem krotko przy Krzywda i nic nie bylo slychac.
Strasznie ceny wysokie sa w tej inwestycji - 7-8k za metr, kupowlem w przed sprzedazy z active i bylo naprawde taniej.
mam nadzieje ze szybko znajda sie pieniadze na - iwonapraczynska.pl/pl/staw-plaszowski-przyrodnicza-perelka-podgorza,1708
+ blisko bagry, kolei, tramwaj, rynek (i ta lokalizacja duuuzo zyska)
owen1011 pisze:ddd pisze:Nie zwrocilam uwagi na zaden halas spacerujac w okolicy placu budowy po poludniu. Najlepiej podjechac i przekonac sie samemu, moze przed poludniem jest z tym jakis problem? Przy Wodnej halas na po poludniu byl spory, miedzy innymi dlatego zrezygnowalismy z Activu, bo budynek mial stac bardzo blisko torow kolejowych.
Ja kupilem mieszkanie od Activ (blok B), ktory stoi tuz obok "Przystanku Gromadzka" (jesli sie dobrze orientuje), więc jakby tam mialo byc glosniej?
Prawdopodobnie ddd miala na mysli blok A, ktory faktycznie stanie zaraz obok torow.
[/quote]
Prawdopodobnie ddd miala na mysli blok A, ktory faktycznie stanie zaraz obok torow.[/quote]
Zgadza sie, bralam pod uwage blok A, do tego strone od torow, gdzie niestety pociagi zauwazalnie przerywaly cisze..
[/quote]
Prawdopodobnie ddd miala na mysli blok A, ktory faktycznie stanie zaraz obok torow.[/quote]
Zgadza sie, bralam pod uwage blok A, do tego strone od torow, gdzie niestety pociagi zauwazalnie przerywaly cisze..
-
Byłam kilkukrotnie i nic nie słychać. Ktos chyba przesadza 
Martwi mnie jedna rzecz. W biurze gromadzkiej twierdzą, że blok activ będzie od nich 8 m, w activie twierdzą że 15. Ciekawe czy policzyli ogródki czy activ po prostu ściemnia?

Martwi mnie jedna rzecz. W biurze gromadzkiej twierdzą, że blok activ będzie od nich 8 m, w activie twierdzą że 15. Ciekawe czy policzyli ogródki czy activ po prostu ściemnia?
Byłem ostatnio "ogladnac" okolice. Nie wyobrażam sobie jak tam zmieści się ten blok activ B obok tej inwestycji
-
Ja na 'szczęście' mam 4 piętro więc w najgorszym wypadku będę spoglądać na dach 3 piętrowego budynku b. Choć i tak mi się to nie uśmiecha.. Mam nadzieję, że wersja 15m odległości jest realna.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”