Montaż klimatyzatora / klimatyzacja w mieszkaniu - osiedle Vista Kraków
Re: Montaż klimatyzatora / klimatyzacja w mieszkaniu - osiedle Vista Kraków
Czy coś sie rozwiązało z tym montażem klimatyzacji ? 

d123 pisze:Czy coś sie rozwiązało z tym montażem klimatyzacji ?
Niestety nic, też się dowiadywałem i każda ingerencja w elewację jest równoznaczna z utratą rękojmi. Ja to olewam i robię, nie mam zamiaru męczyć się w 30 stopniach
Patryk83 pisze:Niestety nic, też się dowiadywałem i każda ingerencja w elewację jest równoznaczna z utratą rękojmi. Ja to olewam i robię, nie mam zamiaru męczyć się w 30 stopniach
Ale rękojmi na co? na mieszkanie ? na elewacje ?:)
Teoretycznie jeśli klimatyzacja jest zamontowana na posadzce balkonu i nie ma wplywu na wygląd budynku to deweloper nie powinien nic narzucać

Nie do końca rozumiem dewelopera...
d123 pisze:Patryk83 pisze:Niestety nic, też się dowiadywałem i każda ingerencja w elewację jest równoznaczna z utratą rękojmi. Ja to olewam i robię, nie mam zamiaru męczyć się w 30 stopniach
Ale rękojmi na co? na mieszkanie ? na elewacje ?:)
Teoretycznie jeśli klimatyzacja jest zamontowana na posadzce balkonu i nie ma wplywu na wygląd budynku to deweloper nie powinien nic narzucać
Nie do końca rozumiem dewelopera...
Nie ma znaczenia gdzie jest zamontowany klimatyzator bo i tak musisz przewiercić elewację, a jakakolwiek ingerencja w elewację jest równoznaczna z utratą rękojmi w tym przypadku na ścianę w której wywiercisz dziurę

Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”