[Etap II] Odwlekania z umowa developerska / zmiana cen mieszkań - Piasta Park

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
amiskiew

Re: [Etap II] Odwlekania z umowa developerska / zmiana cen mieszkań - Piasta Park

Postautor: amiskiew » 14 sie 2018, 21:12

Proszę jeszcze napisać z czyjej winy umowy rezerwacyjne wygasły? To Wawel Service nie chciał podpisać umowy notarialnej w ustalonym na umowie rezerwacyjnej terminie właśnie po to, żeby umowa wygasła.
Tylko głupi podpisze z wami jakąkolwiek umowę jeśli dalej bedziecie chcieli wklejać zmianę ceny ze względu na podwyżkę kosztów. Żaden inny deweloper w Krakowie nie ma takiej idiotycznej umowy.
Może i ceny startowe macie niskie, ale już finalne okażą się totalną klapą i klienci odejdą do konkurencji. Przed wami kilka dużych bloków na os. Piastów, więc "dobra" reklama wam pomoże... zbankrutować :D

NOWY 2018

Re: [Etap II] Odwlekania z umowa developerska / zmiana cen mieszkań - Piasta Park

Postautor: NOWY 2018 » 15 sie 2018, 2:39

A co ma ten ośrodek do analizy cenowej i na jakiej podstawie ich wycena jest wiarygodna,umowa jest podpisana i finito.Nie ma obowiązku ustalania cen
robót wg.katalogów SEKOCENBUDU od dobrych kilkunastu lat.
po prostu chcą wyrwać kasę,tez byłem zainteresowany ale zrezygnowałem w 2017 w grudniu, w innej inwestycji mam już klucze i kończę wykończenie mieszkania.
Czytam i nie wierze własnym oczom ,tak bzdurnego pisma ,,na oczy nie słyszał i ucho nie widziało". jeżeli nawet źle oszacowali mieszkania kogo to.
Kredyty uruchomione,banki maja dokumentacje mieszkań z wyceną, pozew zbiorowy tylko.
Przecież developer podpisywał umowy z wykonawcami i niech on ich szarpie po sądach za niedotrzymanie warunków umowy,wpadli na genialny pomysł jak ludzi obrobić z kasy.
-dziwny zapis w jedną stronę, niezgodny z KC brak zapisu np. jeżeli ceny usług spadną poniżej 3% to developer wraca kasę.

kolo19

Postautor: kolo19 » 15 sie 2018, 12:11

Tak na wcześniejszej inwestycji zakończyła się waloryzacja według SEKOCENBUD u Wawel Service
forum.borkowska.info/index.php?topic=797.0%3Bnowap

kasia17

Postautor: kasia17 » 02 wrz 2018, 22:15

Witam
Jestem kolejnym oszukaną przez wawel serwis.Najpierw odwlekanie z podpisaniem umowy deweloperskiej,pózniej nie poinformowanie mnie ze spotkania nie bedzie z notariuszem,poczym wygaśniecie umowy rezerwacyjnej.Co do umowy rezerwacyjnej mam podejrzenia ze miałam rezerwacje mieszkania a i tak zostało sprzedane komuś innemu.Bede śledziła postep sprawy a jeśli bedzie pozew chetnie dołacze.Jesli coś prosze o kontakt.Pozdrawiam

kasia17

Postautor: kasia17 » 09 wrz 2018, 21:26

Witam
Czy coś sie dzieje w tej sprawie?Wyglada jakby umierała pomału.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”