arczimm@o2.pl pisze:Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi. Co do zamknięcia przejazdu kolejowego to chyba nie taka prosta sprawa, z racji choćby tego, ze jest tam linia autobusowa i min. szkoła, dzieci muszą jakoś dojechać, odetną w ten sposób ogrom ludzi od dobrego dojazdu do centrum, nie tylko nowe osiedla.
A do tego jest stacja na Faustyny, gdzie tez jest przejazd kolejowy, zamkniecie ich obu ma sens, ale tylko na Fredry jaki? jak pociąg jedzie np. towarowy co się na stacji nie zatrzymuje i tak, zamykają oba przejazdy wtedy. Moim zdaniem wybudowanie ronda kolo bonarki i jednocześnie zamkniecie przejazdu na Fredry to własnie spowoduje dużo większe korki , bo będzie tylko jeden wyjazd z tego miejsca zamiast dwóch.
Kokos a skąd masz taki ładny plan I etapu?
Jeżeli chodzi o plan I etapu to ktoś na naszym forum wspólnoty go wrzucił

Z tym zamknięciem to jest też tak, że jak pytałem przewodniczącego rady dzielnicy to stwierdził, że dwóch przejazdów nie zamkną (Fredry i Faustyny). Nowa droga o której wspominałem (poprzeczna od Fredry) dochodząca do nowego ronda ma przejąć ten ruch w kierunku Tischnera. Autobus będzie po prostu jechał niejako objazdem. Sam nie wiem na ile jest to realny pomysł, ale skoro w radzie słyszą o takim rozwiązaniu to coś, gdzieś tam jest na rzeczy.