[Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha
-
[Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha
Witam, nie wiem czy widzieliście, ale deweloper nie wykonał daszku nad tarasami (5 piętro) oraz nie rozdzielił tarasów, w związku z czym jest jeden wielki taras do którego dostęp ma 6 lokali. Pomijając wysypanie tam kamieni i słabej jakości ziemii. Czy ktoś zamierza podjąć walkę z deweloperem? Ciekawe czy w ramach oszczędności zrezygnują też z ogrodzenia osedla.
-
Re: [Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha
A czy w oficjalnych dokumentach developer wspomniał o takim a nie innym sposobie wykończenia tarasów?
-
Re: [Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha
Przy zakupie mieszkania specjalnie o to pytalem i powiedział, że bedzie to plastikowy daszek.
myślę, że jednak ważniejsze jest to co było w projekcie,
niestety to, że ktoś coś powiedział nie do końca może być wiążące...
Wczoraj spoglądałem z 4 piętra sąsiedniego bloku, na wspomniany przez Ciebie taras i z tego co widziałem to są zamontowane przegrody oddzielające taras pomiędzy lokalami. Dzisiaj popołudniu może zrobię jakieś zdjęcia.
niestety to, że ktoś coś powiedział nie do końca może być wiążące...
Wczoraj spoglądałem z 4 piętra sąsiedniego bloku, na wspomniany przez Ciebie taras i z tego co widziałem to są zamontowane przegrody oddzielające taras pomiędzy lokalami. Dzisiaj popołudniu może zrobię jakieś zdjęcia.
-
Przegroda jest, tylko prawdopodobnie w ramach oszczednosci, czasami brakuje metra, czasami trzech metrów do końca.

-
Byłem wczoraj na Banacha i niestety ziemia którą wysypany jest cały taras to jakieś nieporozumienie, ponadto odgrodzenie również nie wygląda tak pięknie jak na wizualizacjach. Czy ktoś z Was orientuje się może, czy będziemy mogli zaaranżowac te tarasy po swojemu? I z jakiej właściwie przyczyny wysypano tą pseudo-ziemią większą część tarasu? Czy jest ona wyłączona z użycia? Wrzucam parę fotek.

hmmm spoglądam na to rozwiązanie i jestem szczerze zdumiony... jeszcze gdyby cały taras był wysypany żwirem to bym zrozumiał... ale wychodzi na to, że mieszkańcy będą musieli kosić trawę ... byle jej nie zrzucali piętro niżej
bo będę niepocieszony
a tak serio to, powyższe rozwiązanie to chyba jakiś ponury żart

a tak serio to, powyższe rozwiązanie to chyba jakiś ponury żart
-
Nasz deweloper zabetonował działkę tak bardzo, że zabrakło mu zieleni. Z tego co mi się wydaję stosunek musi być minimum 30 % zieleni do całości.
w zimie śnieg też reklamówkami znosić trzeba będzie? : D
Bardzo proszę o kontakt sąsiadów z piątego piętra.
Musimy coś zrobić z brakiem tych przegród.
Musimy coś zrobić z brakiem tych przegród.
Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”