Apartamenty Filtry Kraków - Megapolis (ul. Filtrowa) - forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mi_ki2014

Re: Apartamenty Filtry Kraków - Megapolis (ul. Filtrowa) - forum i opinie

Postautor: mi_ki2014 » 18 lip 2018, 13:35

Mnie też cena powaliła. Na stronce widziałam, że za mieszkanie coś ok. 78 m2 deweloper chce 700 tys. :) Nie wiem czy smiac sie czy plakac. Inwestycja moze faktycznie ladna, rozwiązania zapewne kosztowne ale umowmy się ze lokalizacja jak za ta cene to troche nie bardzo.
I zgadzam się stronka masakra. Chyba tak bywa jak ktoś za bardzo chce przekombinować. Efekt jest odwrotny.

a_lec

Postautor: a_lec » 18 lip 2018, 15:05

mi_ki2014 pisze:Mnie też cena powaliła. Na stronce widziałam, że za mieszkanie coś ok. 78 m2 deweloper chce 700 tys. (...)

Obstawiam że to mieszkanie z widokiem na Młynówkę i przyszły park. Zapewne cena zależy mocno od położenia mieszkania i widoku z okna.

a_lec

Postautor: a_lec » 20 lip 2018, 13:04

Wracając jeszcze do kwestii odległości od pętli tramwajowej, właśnie przeszedłem tą trasę z włączonym Endomondo. Otóż z pętli na mostek przy Zygmunta Starego jest 720 m i zajęło mi to ok 7:25, czyli pod wejście do "Filtrów" pewnie wystarczy 8 minut.
Załączniki
filtrowa.jpg
filtrowa.jpg (104.24 KiB) Przejrzano 6906 razy

Izetawa

Postautor: Izetawa » 22 lip 2018, 12:41

A ja mam pytanie, poda ktoś z was linka do strony megapolis inwestycji filtry, gdzie jest lista ile zostało wolnych mieszkań? Bardzo ciężko wejść na tę stronę, zacina się i mnie wyrzuca..z góry dzięki:)

Izetawa

Postautor: Izetawa » 22 lip 2018, 12:42

Z tego co widzialam w sieci (ale niestety nie są to rzetelne źródła) mieszkań zostało 71 ze 108..Może nie zbankrutują :P biorąc pod uwagę tutaj niektórych krytyków zaczęłam się martwić ta inwestycja

pozdro

Postautor: pozdro » 22 lip 2018, 16:54

Hehe 7 min na tramwaj iść :) Spoko, ale co ci z tego tramwaju ? Gdzie nim dojedziesz do rynku? no spoko, a tak poza tym? To już lepiej zmierz odległość do stacji SKM Bronowice którą budują wtedy będziesz się mógł dostać choć na lotnisko, na Kazimierz, Olsze czy Podgórze, Kiedyś może też na Prądnik Czerwony. Na tramwaj to szkoda patrzeć bo to żaden środek komunikacji. Równie dobrze masz autobus w Armii Krajowej dużo bliżej i dużo sprawniej dojedziesz pod Czarnowiejską.

Okolica jest całkiem ok pod warunkiem, że jej całkiem nie zabudują. Aczkolwiek, ja osobiście to bym się wahał czy nie wybrać Mieszkaj w Mieście, jeszcze jest coś takiego jak Apartamenty Bandtiego? (to ma lepszą lokalizacje) :D

a_lec

Postautor: a_lec » 23 lip 2018, 8:43

pozdro pisze:Hehe 7 min na tramwaj iść :) Spoko, ale co ci z tego tramwaju ? Gdzie nim dojedziesz do rynku? no spoko, a tak poza tym? To już lepiej zmierz odległość do stacji SKM Bronowice którą budują wtedy będziesz się mógł dostać choć na lotnisko, na Kazimierz, Olsze czy Podgórze, Kiedyś może też na Prądnik Czerwony. Na tramwaj to szkoda patrzeć bo to żaden środek komunikacji. Równie dobrze masz autobus w Armii Krajowej dużo bliżej i dużo sprawniej dojedziesz pod Czarnowiejską.

Okolica jest całkiem ok pod warunkiem, że jej całkiem nie zabudują. Aczkolwiek, ja osobiście to bym się wahał czy nie wybrać Mieszkaj w Mieście, jeszcze jest coś takiego jak Apartamenty Bandtiego? (to ma lepszą lokalizacje) :D

Na szczęście ludzie mają różne priorytety, różne potrzeby dojazdowe, i mówię to bez sarkazmu a szczerze, bo dzięki temu zagęszczenie w Krakowie rozkłada się w miarę równomiernie :) Ja od roku mieszkam na Lazurowym i tramwaj wystarcza mi w 100%. Na Kazimierz czy Podgórze (z Twoje listy) dojadę ósemką, na lotnisko nie dojeżdżam na co dzień, na Prądniku i Olszy nie byłem wiele lat i jakoś nie mam ciągot aby tam jechać, poza tym broniąc tramwaju: dojeżdżam na Plac Inwalidów i mam autobusy w obie strony ATW, dojeżdżam pod Bagatelę, na dworzec i mam kolejne przesiadki, dojeżdżam na Mogilskie i wreszcie do Nowej Huty. Uwierz mi że jest OK. Aha, autobus na AK jest nieco dalej od pętli tramwajowej (jakieś 1100m vs 700m), ale jest 139 z Balickiej na Czarnowiejską. Jedyny minus dla mnie, to brak dojazdu bez przesiadki na moje stare śmieci, czyli na Salwator, a tam została szkoła syna i on ma nieco "pod górkę", ale kto z nas nie miał do szkoły "pod górkę" ha ha :)

I jeszcze zdanie o MwM, o czym piszesz. Tam bałbym się problemów z wyjazdem autem o 8.00 rano. Osiedle na tysiące ludzi i tak na prawdę 2 wyjazdy, na Armii Krajowej w kierunku Centrum i na Radzikowskiego. Już widzę to nerwy ludzi spieszących się do pracy, szkoły, itd...

a_lec

Postautor: a_lec » 23 lip 2018, 8:52

Izetawa pisze:A ja mam pytanie, poda ktoś z was linka do strony megapolis inwestycji filtry, gdzie jest lista ile zostało wolnych mieszkań? Bardzo ciężko wejść na tę stronę, zacina się i mnie wyrzuca..z góry dzięki:)

inwestycjafiltry.pl
Ale ta strona po porażka, przerost formy nad treścią, nie wiem jak można sprzedawać swój produkt przy pomocy takiego badziewia ...
Sugeruję deweloperowi rzucić okiem np na strony poszczególnych inwestycji ATAL-a. Wszystko działa sprawnie, intuicyjnie, przejrzyście.
Mnie już sama strona Lazurowego zachęciła do zainteresowania się tą inwestycją, strona filtrów wręcz przeciwnie.
To samo z ceną, u Atal-a wszystkie ceny były dostępne na stronie, a info "zapytaj o cenę" mnie po prostu irytuje.

mariusz12

Postautor: mariusz12 » 25 lip 2018, 1:14

Sprawa jest prosta. Cena 7800/m2 jest za mniej atrakcyjne mieszkania. 3 razy telefonicznie pytałem o większy rabat za mieszkanie z widokiem na Filtrową - 3 razy mi grzecznie odmawiano, cenę utrzymywali około 9000zł/m2.

Miejsce ogólnie jest bardzo dobre, cena normalna na tę lokalizację - ani nie super atrakcyjna, ani nie bardzo wysoka.

Ochroniarz, siłownia - super. Czynsz też będzie odpowiednio wyższy - to z kolei minus.

Na koniec zaznaczę, żeby nastawić się na kłopoty z parkowaniem - uzasadniony zakaz parkowania wzdłuż całej ul. Filtrowej, zakładam, że kwestią czasu jest, kiedy w końcu zabronią parkowania wzdłuż ul. Zygmunta Starego, żeby można było normalnie korzystać z trasy spacerowej, a nie przeciskać się w syfie między samochodami. Najbliższe miejsca postojowe - przy ul. Lindego - jak to jest daleko i ile trzeba iść piechotą - każdy niech sobie sam policzy:) ale jest to raczej chyba blisko:)

a_lec

Postautor: a_lec » 25 lip 2018, 12:47

mariusz12 pisze: (...)
Na koniec zaznaczę, żeby nastawić się na kłopoty z parkowaniem - uzasadniony zakaz parkowania wzdłuż całej ul. Filtrowej, zakładam, że kwestią czasu jest, kiedy w końcu zabronią parkowania wzdłuż ul. Zygmunta Starego, żeby można było normalnie korzystać z trasy spacerowej, a nie przeciskać się w syfie między samochodami. Najbliższe miejsca postojowe - przy ul. Lindego - jak to jest daleko i ile trzeba iść piechotą - każdy niech sobie sam policzy:) ale jest to raczej chyba blisko:)

Tak, to kłopot. Jak ktoś ma 2 auta to bezwzględnie powinien pomyśleć o 2 miejscach parkingowych. Problem ten wystąpił na Lazurowym.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”