Lazurowy Park Atal - wstrzymanie części prac przez małą odległość od szamba
Re: Lazurowy Park Atal - wstrzymanie części prac przez małą odległość od szamba
Ja również mam już umowę deweloperską na mieszkanie w bloku 3... czekam na rozwój wydarzeń 

Witam wszystkich, rozmawiałam dziś z Panią Agnieszką, która powiedziała, że budowa została wznowiona. nie znam więcej szczegółów, ale chyba wszystko jest na dobrej drodze.
... która powiedziała, że budowa została wznowiona. nie znam więcej szczegółów, ale chyba wszystko jest na dobrej drodze.
Potwierdzam dobre wieści, wyrwałem się z pracy na 10 minut, byłem przed chwilą na małym spacerze i na budynku 2A robotnicy się krzątają

Tyle ile można było zobaczyć z ulicy Filtrowej

-
Szanowni Państwo,
Rozmawiałam właśnie z kierownikiem budowy, on również potwierdził tę informację, budują nasze bloki
Rozmawiałam właśnie z kierownikiem budowy, on również potwierdził tę informację, budują nasze bloki

Niezłego macie pieniacza w sąsiedztwie
Strach żeby gnojówki nie zaczął wylewać wokół, żeby teren skazić 

Ha ha!
Nie podpowiadaj, bo jeszcze to zrobi
Skoro dotarł do mediów, to pewnie też czyta nasze forum.
Ale wygląda na zorientowanego w przepisach, więc chyba wie, że za wylanie szamba dostałby sporą karę finansową.
Nie podpowiadaj, bo jeszcze to zrobi

Ale wygląda na zorientowanego w przepisach, więc chyba wie, że za wylanie szamba dostałby sporą karę finansową.
Uprzedzić kupujących
Przepis dotyczący szamba chroni mieszkańców nowego obiektu przed ewentualnymi przykrymi zapachami. Kania wskazuje, że inwestor może wystąpić o odstępstwo od warunków technicznych i uzyskać zgodę na przysunięcie się do szamba. - Powinien jednak uprzedzić kupujących mieszkania, że w pobliżu jest taki zbiornik - zaznacza przedstawiciel nadzoru budowlanego
Przepis dotyczący szamba chroni mieszkańców nowego obiektu przed ewentualnymi przykrymi zapachami. Kania wskazuje, że inwestor może wystąpić o odstępstwo od warunków technicznych i uzyskać zgodę na przysunięcie się do szamba. - Powinien jednak uprzedzić kupujących mieszkania, że w pobliżu jest taki zbiornik - zaznacza przedstawiciel nadzoru budowlanego
Z tego co wiem, szambo będzie zlikwidowane a sąsiad będzie przypięty do kanalizacji jaka tam została doprowadzona,
temat szamba jest więc raczej już tylko historią.
temat szamba jest więc raczej już tylko historią.
Dokładnie! Proste, oczywiste i dość wygodne dla wszystkich stron rozwiązanie. My nie będziemy narażeni na ewentualne zagrożenie biologiczne, a i sąsiad nie będzie magazynował w ogródku własnych ekskrementów.
XXI wiek proszę państwa!
XXI wiek proszę państwa!

Wróć do „Lazurowy Park Kraków - forum mieszkańców osiedla od Atal”