[Bud. D] Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań w II etapie osiedla Dąbska Street (Dasta)
[Bud. D] Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań w II etapie osiedla Dąbska Street (Dasta)
strona dewelopera zawiera juz 2gi etap
Re: [Bud. D] Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań w II etapie osiedla Dąbska Street (Dasta)
To dobre wieści, że ruszyła już oficjalnie sprzedaż, wiadomo coś więcej o tym, jakie ceny zrobił deweloper Dasta na lokale w II etapie Dąbska Street? Jest drożej czy taniej niż w poprzedniej edycji osiedla?
Re: [Bud. D] Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań w II etapie osiedla Dąbska Street (Dasta)
Ceny są na stronie: dastainvest.pl/inwestycja/dabska2etap
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ilość mieszkań dostępnych w ramach drugiego etapu jest już bardzo niewielka, stąd chciałbym zapytać czy posiada ktoś z Was informacje kiedy spodziewać się można uruchomienia sprzedaży kolejnego etapu.
etap trzeci i czwarty (łącznie- jest to teoretycznie jeden budynek więc budowany będzie razem) wg mojej wiedzy ma być rozpoczęty w momencie oddania etapu drugiego
Dzisiaj rozmawiałem z Dastą i chcą jeszcze w tym roku ruszyć z budową 3 i 4 etapu.
w takim razie miałem nieaktualne informacje. To nawet lepiej, im szybciej całość osiedla zostanie wybudowana, tym lepiej.
Widzę, że pozwolenie budowlane już jest. Co ciekawe, wygląda na to, że będzie jakiś lokal usługowy. Byłaby to świetna wiadomość, jakaś żabka albo mini piekarnia na osiedlu to byłaby bomba

Widzę, że pozwolenie budowlane już jest. Co ciekawe, wygląda na to, że będzie jakiś lokal usługowy. Byłaby to świetna wiadomość, jakaś żabka albo mini piekarnia na osiedlu to byłaby bomba

Gosc123 pisze:w takim razie miałem nieaktualne informacje. To nawet lepiej, im szybciej całość osiedla zostanie wybudowana, tym lepiej.
Lokali usługowych ma nie być, z racji tego ze osiedle jest ogrodzone
tak, ale być może lokal usługowy będzie na zewnętrznej ścianie, dostępny tylko od zewnątrz. Myślę, że warto sprawdzić z Dastą bo w kilku kwestiach zmieniali już zdanie. Ostatnio np., zostałem poinformowany, że nie wiadomo czy będzie "budka" ze "strażnikiem" (nienormalny pomysł swoją drogą) podczas gdy ponad rok temu tak było mówione. O zmianach w projekcie osiedla (ostatniego etapu) już nie wspominam
Mi mówili, że raczej nie będzie ogrodzone, tylko ma być budka ze strażnikiem i szlaban. Ale jest to wersja z zeszłego roku.
Dodatkowo zmieniły się rzuty dla narożnych mieszkań po prawej stronie budynku. Okno balkonowe jest przesunięte do prawej ściany.
Rzut jest z aktualizowanego prospektu z zeszłego tygodnia.
Dodatkowo zmieniły się rzuty dla narożnych mieszkań po prawej stronie budynku. Okno balkonowe jest przesunięte do prawej ściany.
Rzut jest z aktualizowanego prospektu z zeszłego tygodnia.
- Załączniki
-
- rzut mieszkania.jpg (56.46 KiB) Przejrzano 8102 razy
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”