Czy ktoś pytał w administracji co z zielenią wokół bloku? To co jest teraz to jakiś żart! Wygląda to jak plac budowy. O placu zabaw i "alejkach" nie wspomnę.
Dla przykładu załączam zdjęcia zrobione z osiedla obok mnie, które było oddawane do użytku początkiem roku. SPORA RÓŻNICA.
Zieleń wokół bloku i jej zagospodarowanie - Piasta Towers (etap I)
Zieleń wokół bloku i jej zagospodarowanie - Piasta Towers (etap I)
- Załączniki
-
- IMAG0524-20180419-120827962-20180419-120858896.jpg (180.1 KiB) Przejrzano 5638 razy
-
- IMAG0527-20180419-120827173-20180419-120905519.jpg (231 KiB) Przejrzano 5638 razy
Re: Zieleń wokół bloku i jej zagospodarowanie - Piasta Towers (etap I)
Bo to jest plac budowy
Myślę, że tu chwilę poczekamy. Strzelam, że może do czasu oddania budynku nr 2.

Terenem budowy to już raczej nie. Prędzej remontowy
Jak zwał tak zwał. Wydaje mi się, że trawa raczej nikomu by nie zawadzała. Dużo osób narzeka na wysoki czynsz, a nikomu nie przeszkadza, że im się płaci, a oni nie dbają o otoczenie? Bloki 2 i 3 są obsługiwane od północy więc nie widzę przesłanek do olewania tego tematu. Chyba milej będzie się mieszkać w otoczeniu zieleni, a nie błota, piachu itd. ? Ale może tylko mi to przeszkadza.

Hej. Dziś w biurze poruszylem ten temat w związku z innym zapytaniem, ale dostałem odpowiedź ze prace z zagospodarowaniem zielencow mają ruszyć w najbliższym czasie
Dokładnie brawo za porusZenie tematu...też mnie ciekawi temat placu zabaw bo w projekcie jest między parkingiem a 3blokiem a z tego co widzę to raczej słabo że by ten placyk tam się znalazł ....bud 3 rośnie tuż przy parkingu...
KKP2 pisze:Dokładnie brawo za porusZenie tematu...też mnie ciekawi temat placu zabaw bo w projekcie jest między parkingiem a 3blokiem a z tego co widzę to raczej słabo że by ten placyk tam się znalazł ....bud 3 rośnie tuż przy parkingu...
Pytaliśmy na jesień, czy plac zabaw będzie gotowy razem z budynkiem. Oczywiście w biurze sprzedaży zapewniali , że tak. Oni chyba tak mają, że lubią przekazywać dobre wieści, niekoniecznie prawdziwe.
Parking podziemny dla budynku 3 jest też pod placem zabaw. Jak wyjdą ponad poziom zero z budową to dopiero wtedy zaczną organizować tam zieleń. Niestety.

Jednak trawę czy co to ma być bezpośrednio obok budynku to mogli by już posiać. Obawiam się jednak, że wbrew temu co mówią, zrobią to razem z owym placem zabaw itp.
Ale od strony wejścia do budynku 1 trawa już zaczęła wyrastać.
Jeszcze trochę i miejmy nadzieję, że będzie więcej zieleni.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”