Sprzedaż II etapu inwestcji Prądnik Nowy w Krakowie od CP RE

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
dimon

Sprzedaż II etapu inwestcji Prądnik Nowy w Krakowie od CP RE

Postautor: dimon » 29 lut 2016, 19:37

A ja ostatnio rozmawiałem z panią z biura sprzedaży tej inwestycji i dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy o jej wprowadzeniu do sprzedaży i rozpoczęciu budowy bloku numer 2 :idea: Chodzi oczywiście o ten budynek, znajdujący się po lewej stronie od inwestycji, która realizowana jest obecnie. Jak dla mnie, ten etap inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie będzie dosyć atrakcyjny, bowiem z mapki wynika, że będzie można w nim mieć mieszkanie od strony południowej i przed oknami spory kawałek przestrzeni od kolejnego budynku - sami zobaczcie :)

Obrazek

Jeśli chodzi o termin wprowadzenia do sprzedaży nowych mieszkań, to prawdopodobnie stanie się to mniej więcej pod koniec tego roku, kiedy jak szacują większość mieszkań już się sprzeda, a dodatkowo będą też kończyć poważne prace na prowadzonej teraz budowie. Jeśli ktoś chce tam kupić mieszkanie, to powinien zacząć pytać w okolicach października-listopada tego roku. Z tym, że warto też pamiętać o tym, że jest tu również prowadzona przedsprzedaż, w której mogą wziąć udział pracownicy dewelopera i chyba firmy Can-Pak :) Podobno większość skorzystało z okazji, żeby kupić teraz, ale można się spodziewać, że część mieszkań będzie już na starcie oficjalnej sprzedaży niedostępna - no ale przynajmniej stawiają sprawę jasno :)

MarianŁącz

Re: Sprzedaż II etapu inwestcji Prądnik Nowy w Krakowie od CP RE

Postautor: MarianŁącz » 01 mar 2016, 17:11

To by mnie satysfakcjonowało, wolę przez rok budowę pod oknem niż to ściernisko co tam jest, w przypadku rezygnacji z budowy zapewne te teren by był taki jak jest + nauka jazdy obok. Policzyłem teraz i 17 mieszkań wolnych z bodajże 95 jest, koniec budowy dopiero pod koniec roku, więc to chyba dobry wynik i nie dziwię się że chcą się zabrać za drugi. Tylko co dalej? Co roku po budynku i niszczenie dojazdu? Rozmachu to CPRE nie ma, porównując do niektórych inwestycji.

bartusstw

Re: Sprzedaż II etapu inwestcji Prądnik Nowy w Krakowie od CP RE

Postautor: bartusstw » 01 maja 2016, 21:42

i wiecie coś odnośnie kolejnych bloków? ja podczas podpisywania umowy dowiedziałem się, że nie jest podjęta ostateczna decyzja co z blokami 3,4,5.... Wszystko w zależności od nasycenia rynku

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”