Czy udało się komuś wejść już na inwestycję i mógł obejrzeć wybrane mieszkanie czy kupujecie w ciemno?
Jakie udało się Wam uzyskać rabaty przy kupnie mieszkań, można coś wynegocjować?
Nie wydaje się Wam, że mieszkania będą głównie zacienione z racji że okna są w większości północ-południe?
Czy osiedle to będzie monitorowane?
Ma ktoś jakieś informacje w jakim standardzie będzie wykończone mieszkanie? Np. drzwi wejściowe jakieś fajniejsze czy zwykłe najtańsze dziadostwo?
Enklawa Rodzinna Kraków od Start deweloper - opinie i forum mieszkańców
Re: Enklawa Rodzinna Kraków od Start deweloper - opinie i forum mieszkańców
1) Wejsć to chyba słabo w trakcie budowy. Może jest to do ustalenia z pracownikami w biurze lub kierownikiem na budowie. Osobiście w to wątpię.
2) Pisaliśmy o tym wcześniej, nam się udało do mieszkania >50m^2 uzyskać rabat. Ale to pewnie kwestia jak duze meiszkanie, czy z garażem i komórką itd itp.
3) Od str. południowej są najjaśniejsze mieszkania, najciemniej od północy. Ja mam taką zasadę, ze super mieć salon/ kuchnie od str. wschodniej lub zachodniej, sypialnie od północnej. W nowym budownictwie od strony południowej w lecie jest ciężko bez klimatyzacji - szczególnie przy duzej ilosci okien. To wszystko kwestia upodobań.
4 i 5) Na te niewiadome może w końcu otrzymamy odpowiedź, gdy my kupowaliśmy to było to kupno trochę kota w worku. Jeżeli chodzi o drzwi to na pewno nie będzie dziadostwo patrząc na kilka poprzednich inwestycji. To jest solidny deweloper. Polecam wizytę w biurze. Już na pewno uzyskasz dokładną informację na temat okien. Myślę, że drzwi już też mają ustalone.
2) Pisaliśmy o tym wcześniej, nam się udało do mieszkania >50m^2 uzyskać rabat. Ale to pewnie kwestia jak duze meiszkanie, czy z garażem i komórką itd itp.
3) Od str. południowej są najjaśniejsze mieszkania, najciemniej od północy. Ja mam taką zasadę, ze super mieć salon/ kuchnie od str. wschodniej lub zachodniej, sypialnie od północnej. W nowym budownictwie od strony południowej w lecie jest ciężko bez klimatyzacji - szczególnie przy duzej ilosci okien. To wszystko kwestia upodobań.
4 i 5) Na te niewiadome może w końcu otrzymamy odpowiedź, gdy my kupowaliśmy to było to kupno trochę kota w worku. Jeżeli chodzi o drzwi to na pewno nie będzie dziadostwo patrząc na kilka poprzednich inwestycji. To jest solidny deweloper. Polecam wizytę w biurze. Już na pewno uzyskasz dokładną informację na temat okien. Myślę, że drzwi już też mają ustalone.
Wyjazd z osiedla przez ul. Kordiana koło Oberży i dalej koło Orlenu nie należy do najlepszych jeżeli chce się jechać w Walerego Sławka czy też na Nowosądecką.
Faktycznie najłatwiej jest wyjechać przez Carrefour ale kto wie czy zaraz Carrefour nie zamknie tam bramy jeżeli zrobi się duży ruch lub nie wprowadzą opłaty za przejazd - teraz za byle co trzeba płacić a to może być fajny zarobek dla nich.
Czy ktoś wie czy będzie jakiś inny sposób wyjazdu?
Jakie sumy na m2 udało się Wam utargować u dewelopera?
Czy osiedle będzie monitorowane, są przewidziane jakieś kamery czy chłopaki z sąsiednich osiedli będą sobie mogli przyjść i fajnie pomalować sprayem blok pięknymi epitetami których nie brakuje na Kurdwanowie.
Faktycznie najłatwiej jest wyjechać przez Carrefour ale kto wie czy zaraz Carrefour nie zamknie tam bramy jeżeli zrobi się duży ruch lub nie wprowadzą opłaty za przejazd - teraz za byle co trzeba płacić a to może być fajny zarobek dla nich.
Czy ktoś wie czy będzie jakiś inny sposób wyjazdu?
Jakie sumy na m2 udało się Wam utargować u dewelopera?
Czy osiedle będzie monitorowane, są przewidziane jakieś kamery czy chłopaki z sąsiednich osiedli będą sobie mogli przyjść i fajnie pomalować sprayem blok pięknymi epitetami których nie brakuje na Kurdwanowie.
a po co ci monitoring? teraz mieszkam w bloku z ochroną, monitoringiem i ogrodzeniem, a kradzierze jak byly tak są, burdel w jednym z mieszkan jak byl tak jest, a i sprayem ktos napisal gdzie przyjmują nie bedę cytować kto.... wszystko da sie zrobic bez wzgledu na kamery. to nic nie daje. oczywoscie jest pozniej opcja przeglosowania wspolnie i zamontowania kamer, ale jak przyjdzie gosc w kapturze to nawet monitornig nic nie daje a policja rozklada rece. co do wyjazdow to tez ktos pisal ze bedzie budowana nowa sławka... carrefour jedyne co moze wprowadzic to płatny parking jak inne sklepy. za przejazd opłat nie bedzie pobieral
chcesz to idz i sie dowiedz w carrefourze. nie ma miejsca idealnego do mieszkania. zawsze bedzie cos co bedzie nie tak. mnie inwestycja odpowiada i mysle ze bedzie calkiem niezle.

Ponieważ kupowałem mieszkanie w miarę wcześnie to cena oscylowała poniżej 6000 zł. Wydaje sie że powoli pozostają mieszkania mniej atrakcyjne co spowoduje ze developer będzie skory do obniżania cen.
Z informacji z pktu sprzedaży start wynika, że drzwi będą anty-włamaniowe. Dodatkowo otrzymałem informację ze careful idzie do wyburzenia, ma powstać niska zabudowa (poniżej 6 pięter) - nie podano daty
Z informacji z pktu sprzedaży start wynika, że drzwi będą anty-włamaniowe. Dodatkowo otrzymałem informację ze careful idzie do wyburzenia, ma powstać niska zabudowa (poniżej 6 pięter) - nie podano daty
A skąd ta informacja o wybirzeniu Carefoura ??? MPZP się zmienił ???
Ja wiem, że Start będzie budował nowe bloki ale po drugiej stronie Carrefoura / Witosa. Po tej stronie co jest Lidl tylko bliżej skrzyżowania z Carrefourem, stoi tam taka pusta łąka która już podobno należy do Startu.
O wyburzeniu Carrefoura nic nie słyszałem - nie bardzo chce mi się w to wierzyć.
O wyburzeniu Carrefoura nic nie słyszałem - nie bardzo chce mi się w to wierzyć.
WiTAM, wszystkich!
jestem nowy, pomału próbuję ogarnąć forum..
także proszę o zrozumienie-
interesuje mnie właśnie ta inwestycja- wiadomo, coś na temat realnych terminów- odbiorów etc?
za wszystkie info będę wdzięczny. dziękuję:)
jestem nowy, pomału próbuję ogarnąć forum..

interesuje mnie właśnie ta inwestycja- wiadomo, coś na temat realnych terminów- odbiorów etc?
za wszystkie info będę wdzięczny. dziękuję:)
Termin oddania jest na połowę grudnia i do tego czasu na pewno muszą zakończyc budowę, bo tak jest w umowie. Czy oddanie będzie wcześniej - nie wiadomo, to wszystko zależy od dewelopera.
dzięki za info!-
tak myślałem, deweloper coś wspominał o październiku/listopadzie. ale jak to mówią, zawsze trzeba sprawdzić u kilku źródeł..
tak myślałem, deweloper coś wspominał o październiku/listopadzie. ale jak to mówią, zawsze trzeba sprawdzić u kilku źródeł..
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”