Zamykanie drzwi wejściowych do bloku! - osiedle Ozon Kraków

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
Agnieszkaaaa

Zamykanie drzwi wejściowych do bloku! - osiedle Ozon Kraków

Postautor: Agnieszkaaaa » 10 maja 2018, 2:18

Już gdzieś było na ten temat, ale czy to naprawdę jest problemem, aby zamykać drzwi wejściowe do bloku za sobą? Jest 2 w nocy a na 2 budynkach są otwarte....ja rozumiem dzień wnoszenie mebli itd....ale jeżeli ktoś blokuje bo z jakichś powodów (sensownych) chce aby były otwarte to chyba powinno się potem je zamknąć....drzwi do mieszkań też nie zamykacie? Na dodatek z 2 bloków można się dostać na jeden garaż....Nie posiadamy na tyle inteligentnych samozamykaczy do drzwi, aby zamykały się po wciśnięciu blokady z np opóźnieniem...nie pisałabym tego posta gdyby to pierwszy raz takie coś się zdarzyło...
Ale jak cos sie wydarzy, dojdzie do kradziezy czy uszkodzen to wszyscy beda madrzy.....I bedzie madry Polak po szkodzie.......

ms32

Re: Zamykanie drzwi wejściowych do bloku! - osiedle Ozon Kraków

Postautor: ms32 » 10 maja 2018, 10:27

tez wielokrotnie zamykałem drzwi po "fachowcach" którzy nie potrafią po wniesieniu materiałów zamknąć za sobą. niestety w Polsce jest tak ze jak jest jakieś udogodnienie to nikt tego nie używa jak należy i trzeba je zdemontować - wtedy wraca normalność. innym pomysłem jest zgranie monitoringu i wyciągniecie konsekwencji, bo póki nic się nie dzieje to jest ok ale jak coś ktoś ukradnie, zniszczy to będzie już rażące niedbalstwo w postaci zostawionego otwartego dostępu do budynku co w wielu przypadkach uniemożliwia wypłacenie odszkodowania.

ms32

Re: Zamykanie drzwi wejściowych do bloku! - osiedle Ozon Kraków

Postautor: ms32 » 16 maja 2018, 1:30

dziś znów kilkakrotnie w ciągu dnia zamykałem dziwi do bloku 33. niektórzy chyba mieszkają w tramwajach....była już podobno tez pierwsza kradzież roweru wiec zaczyna się robić wesoło...poinstruujcie swoich majstrów ze po wniesieniu materiałów zamknij dziwi....

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”