Cześć,
Tak informacyjnie - wczoraj spacerując wokół budowy widziałem kilka samochodów MPWiK.
Zagadnąłem jednego z pracowników i potwierdził mi on, że MPWiK zaczyna już odbiory przyłącza wodno-kanalizacyjnego.
Początek odbiorów sieci wod-kan przez MPWiK - Nowy Targówek Warszawa
Re: Początek odbiorów sieci wod-kan przez MPWiK - Nowy Targówek Warszawa
Seq pisze:Cześć,
Tak informacyjnie - wczoraj spacerując wokół budowy widziałem kilka samochodów MPWiK.
Zagadnąłem jednego z pracowników i potwierdził mi on, że MPWiK zaczyna już odbiory przyłącza wodno-kanalizacyjnego.
Świetnie!!!

ps. w jakim stanie droga dojazdowa była?
Droga właściwie nie ruszona - stan mniej-więcej tak jak przed Świętami (krawężniki).
Trochę jakby wykop pod drogę podciągnęli w stronę Wincentego, i to wszystko.
Natomiast układali kostkę na chodniku od frontu bloku A (czyli od Wincentego).
Z tym że nie byłem w stanie zobaczyć ile było ułożone.
W najbliższą niedzielę będę robił następną wizję lokalną, więc zdam relację z postępów
W najbliższą niedzielę będę robił następną wizję lokalną, więc zdam relację z postępów

Seq pisze:Droga właściwie nie ruszona - stan mniej-więcej tak jak przed Świętami (krawężniki).
nie ma to jak zaufany inspektor na budowie

ja też spróbuję tam zajechać i podejrzeć
AnnAGA pisze:Seq pisze:Droga właściwie nie ruszona - stan mniej-więcej tak jak przed Świętami (krawężniki).
nie ma to jak zaufany inspektor na budowie![]()
ja też spróbuję tam zajechać i podejrzeć
Ufaj, ale kontroluj - jak to mawiał pewien klasyk

W oryginale brzmi to: „najwyższą formą zaufania jest kontrola”, a ten twój klasyk to Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili czyli Stalin. Klasyk co najwyżej od od zabijania ludzi 
PS
AnnAGA - Już poprawione - przepraszam za perfidne pomówienie

PS

Ostatnio zmieniony 08 kwie 2018, 20:43 przez ZET, łącznie zmieniany 3 razy.
ZET pisze:AnnAGA pisze:Ufaj, ale kontroluj - jak to mawiał pewien klasyk
W oryginale brzmi to: „najwyższą formą zaufania jest kontrola”, a ten twój klasyk to Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili czyli Stalin. Klasyk co najwyżej od od zabijania ludzi
ZET, widzę że jesteś bardzo drobiazgowy i czujny...
Weź proszę pod uwagę taki mały drobiazg -> sfałszowałeś zacytowany wpis. Nie jest to mój wpis jak przedstawiasz to w swojej wiadomości.

ZET pisze:W oryginale brzmi to: „najwyższą formą zaufania jest kontrola”, a ten twój klasyk to Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili czyli Stalin. Klasyk co najwyżej od od zabijania ludzi
PS
Myślę, że dla zdecydowanej większości wiedza na temat tego cytatu oraz autora jest oczywista
(chociaż z autorem to tak niekoniecznie oczywista sprawa - bo są źródła, które jako autora podają też
Lenina czy Dzierżyńskiego), ale dziękuję bardzo za doprecyzowanie

A teraz w temacie wątku:
Tak jak pisałem wcześniej pokręciłem się wokół budowy w niedzielę i wczoraj i stan prac wygląda tak:
Wysypują już tłuczeń pod asfalt (lub kostkę) pomiędzy krawężnikami drogi.
Krawężniki wokół bloków etapu 1 i 2 zrobione prawie wszystkie, wyjazd w stronę ulicy Wincentego nie gotowy.
Dodatkowo zrobili ogrodzenie, które oddziela etap 3 i 4 od bloków etapu 1 i 2.
Porozmawiałem tez chwilę z ochroniarzem - on twierdzi, że na ulicach wokół bloków będzie asfalt a nie kostka
(ale tu czas pokaże jak będzie).
Cześć,
ja byłam na terenie osiedla w sobotę i asfalt już leżał od strony ul. Św. Wincentego.
Nie wchodziłam na plac budowy, bo ochroniarz zabronił, ale pogadałam z nim i wspomniał, że już kolejne fundamenty zostały wykopane - pod etap, który ma być pomiędzy etapem I a ogródkami działkowymi.
ja byłam na terenie osiedla w sobotę i asfalt już leżał od strony ul. Św. Wincentego.
Nie wchodziłam na plac budowy, bo ochroniarz zabronił, ale pogadałam z nim i wspomniał, że już kolejne fundamenty zostały wykopane - pod etap, który ma być pomiędzy etapem I a ogródkami działkowymi.
AnnAGA pisze:Cześć,
Cześć,
Nie potwierdzam tego o wykopie pod fundamenty - byłem wczoraj wieczorem i teren między etapem I a ogródkami został nieco uprzątnięty, ale wykopu póki co nie ma żadnego. Niemniej jednak, skoro ochroniarz mówi, to pewnie coś może być "na rzeczy"

Poza tym - zamontowali oprawy oświetleniowe na latarniach przy Płosa i Niwa - będą LED-y
Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”