Osiedle Bunscha Park Kraków forum i opinie (mieszkania na Ruczaju)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Osiedle Bunscha Park Kraków forum i opinie (mieszkania na Ruczaju)

Postautor: pozdro » 13 mar 2016, 1:22

Jak dla mnie zbyt duza wioska i slaba komunikacja. Jest tyle inwestycji teraz ze musieliby sprzedawac po 4000zl m2 zebym sie tam zainteresowal. Z lepszych lokalizacji to wole np. Mieszkaj w miescie, 5 dzielnice, grzegorzecka 77, wielicka park, lazurowa park, atal na armii krajowej ma cos budowac, bedzie budynek przy jana kazimierza, ciekawe sa tez okolice lema. Tam to juz koniec swiata. Na ruczaju to jeszcze gdzies blizej norymberskiej to moglbym ropatrywac. To juz jest praktycznie skawina. Zabudowa jest tam strasznie nieprzyjemna. Mieszkalem na chmielencu chyba w najlepszym osiedlu na ruczaju i szalu nie ma slalomg miedzy plotami... w krakowie bywalem raz na pol roku. Jedyna zaleta to jak ktos na uj studiuje albo parcuje w czerwonych makach. Glownie dlatego, ze ruczaj to takie odludzie ze ciezko sie tam dostac z innych czesci miasta. Jednoczesnie ciezko sie wydostac trzeba liczyc 1h na dojazd.

iwan

Postautor: iwan » 13 mar 2016, 22:10

@krakman, sprzedaż chyba dopiero niedawno ruszyła, a to zazwyczaj nieco trwa, więc pewnie pierwsze osoby dopiero dogadują szczegóły, tym bardziej, że pewnie sporo osób pewnie chce robić jakieś przeróbki w mieszkaniach deweloperskich, a dogadywanie tego wszystkiego pewnie trochę trwa... No ale, jeśli zajrzy tu ktoś, kto podpisanie umowy ma już za sobą, to niech łaskawie opisze nam tu zwoje wrażenia z procesu zakupu mieszkania w inwestycji Bunscha Park w Krakowie :!:

@pozdro, to chyba nie tak, że to nie jest dobre miejsce, bo to chyba niezwykle indywidualna sprawa i ja na przykład znam sporo osób, które szukają mieszkania tylko na Ruczaju i inne lokalizacje ich nie interesują za bardzo w Krakowie. I to też by potwierdzało to, że ceny metra kwadratowego tam jednak trzymają się cały czas na dosyć wysokim poziomie (w Bunscha Park ponoć są właśnie dostosowane do tych w okolicy - choćby Osiedle Europejskie Kraków). No a w tym przypadku to chyba najbardziej rynek decyduje, jeśli jest popyt po takich cenach, to po co je obniżać :?:

No i z tą lokalizacją, to ile osób zapytać, tyle opinii :idea: Nie jest stamtąd aż tak daleko na tramwaj na pętlę Czerwone Maki, a jeśli ktoś pracuje w okolicy (pobliskie biurowce lub UJ), to pewnie też jest bardziej skłonny do wybrania tej lokalizacji, choć akurat takie kryterium zawsze mnie dziwiło, bo dzisiaj pracuje się tu, a jutro w innym miejscu już... No i dla niektórych osób ważna jest jeszcze relatywna bliskość do wyjazdu na autostradę, a to jednak daje sporo możliwości, oczywiście dla zmotoryzowanych :)

pozdro

Postautor: pozdro » 15 mar 2016, 17:30

No dokładnie, dziś się pracuje tu jutro tam zwłaszcza w branży outsourcingowej gdzie firma średnio co pare lat zmienia lokalizację. Jak również pracownicy zmieniają lokalizację. Najwięcej biurowców jest i tak przy Grzegórzkach, Mogilskim, pilotów, prądnik czerwony opolska, rynek, zabłocie, armii krajowej, Zabierzów business park, Czyżyny, etc. Lokalizacja jest słaba. Bo jeszcze rozumiem kupić w Wilga Park mieć do czerwonych maków te 10-15min do biurowców czy na UJ. Ja tam wolałbym dużo bardziej Bronowice np. w tych cenach. Jak będzie zwierzyniecka/pychowicka trasa to dojazd do czerwonych maków będzie zadowalający. Poza tym świetny dojazd w inne części miasta za sprawą SKA, która powstanie w ciągu kilku lat w pełni. To zachęci jeszcze bardziej do stawiania biurowców przy przystankach SKA. Może rozwinie się nawet Airport City? Ja mieszkałem na Ruczaju ze względu na UJ (bo ciążko tam dojechać i nie chciałoby mi się jeździć 1h z innej części krakowa). Ale to działa w drugą strone jak mieszkasz tam to ciężko stamtąd się wydostać. Ceny trzymają sie jeszcze ze względu można na studentów, ale i tak będą spadać bo będzie to coraz gorzej skomunikowany obszar w porównaniu do innych części Krakowa. Przykładowo Trasa Łagiewnicka jak powstanie to spowoduje, że Borek Fałęcki, czy nawet Kurdwanów będzie sensowną alternatywą do wynajmu (blisko UJ).

shahp

Postautor: shahp » 17 mar 2016, 10:04

pozdro pisze:Jak dla mnie zbyt duza wioska i slaba komunikacja. Jest tyle inwestycji teraz ze musieliby sprzedawac po 4000zl m2 zebym sie tam zainteresowal.

mysle dokladnie tak samo.

erni

Postautor: erni » 26 mar 2016, 15:51

Nie wiem czy słyszeliście, ale planowana jest w Krakowie dekomunizacja nazw ulic i na liście do rozważenia zmiany nazwy znalazła się także ulica Karola Bunscha, więc nie wiem co z nazwą Bunscha Park, gdyby do tego doszło ;) Jak dla mnie, to mógł trochę lepiej inwestor przemyśleć nadawanie nazwy osiedlu, bo jednak lepiej wybierać sobie chyba partonów, którzy nie budzą takich wątpliwości :idea:

A jak idzie kupowanie nowych mieszkań na Ruczaju w tym projekcie, ktoś już zaopatrzył się tam we własny kwadrat :?: Wiadomo coś więcej o tym osiedlu, czym warto się podzielić na forum :?: Może jakieś zdjęcia ktoś ma i może się podzielić :?:

konji

Postautor: konji » 12 kwie 2016, 9:29

krakmann pisze:Czy naprawdę nikt przeglądający forum nie zakupił tam mieszkania? Może ktoś ma jakieś informacje na temat dewelopera?

bunschapark.pl/pl/inwestor jest to ich pierwsza inwestycja jeśli chodzi o mieszkania.

konji

Postautor: konji » 12 kwie 2016, 9:36

Jeśli kogoś interesuje postęp prac budowlanych to proszę zajrzeć na profil Bunscha Park na .'u, co jakiś czas dodają zdjęcia z budowy.

iwan

Postautor: iwan » 12 kwie 2016, 12:58

@konji, w takim razie gratuluję :) Jeśli chodzi o ceny miejsc postojowych w garażu podziemnym na Ruczaju, to pocieszę Cię, że wcale nie zapłaciłeś aż tak dużo, jak mogłoby się wydawać. Znam inwestycje, nawet nie jakoś specjalnie prestiżowe, gdzie podobną cenę to ma miejsce parkingowe pod blokiem, na przykład tak jest w inwestycji Nowe Czyżyny dewelopera Budimex :o

Duże mieszkanie kupiliście, jakaś ciekawa wystawa okien w nim :?: Deweloper jest faktycznie bez doświadczenia, ale to chyba przede wszystkim dlatego, że to zdaje się jest spółka celowa powołana właśnie w celu budowy tego osiedla, więc trudno, żeby budowała jakieś inne. Raczej spróbowałbym znaleźć jakieś informacje o tym, gdzie tu jest spółka matka i jaka. No i tak naprawdę liczy się też to, kto jest generalnym wykonawcą odpowiadającym za Osiedle Bunscha Park w Krakowie, bo pewnie od tej firmy będzie sporo zależało :idea: A z takim systemem płatności to świetna sprawa, faktycznie to jeden z najbezpieczniejszych sposobów płatności za mieszkanie, które jest jeszcze w trakcie budowy.

Czy podpisanie umowy deweloperskiej na kupno mieszkania w Bunscha Park jest już za Tobą, jak się odbyło, poszło gładko :?: Deweloper ma swojego notariusza czy szukaliście jakiegoś "na mieście" i ile taka przyjemność Was wyszła :?: No i jak wyglądała sprawa kredytowania, gdzie polecacie wziąć kredyt hipoteczny na mieszkanie i jaką dostaliście marże :?: Wybaczcie dociekliwość, ale też cały czas jestem w trakcie rozglądania się i chciałoby się wiedzieć takie rzeczy z pierwszej ręki ;) I strasznie mnie ciekawi jak finalnie będzie ta inwestycja wyglądała.

konji

Postautor: konji » 12 kwie 2016, 17:09

iwan pisze:@konji, w takim razie gratuluję :) Jeśli chodzi o ceny miejsc postojowych w garażu podziemnym na Ruczaju, to pocieszę Cię, że wcale nie zapłaciłeś aż tak dużo, jak mogłoby się wydawać. Znam inwestycje, nawet nie jakoś specjalnie prestiżowe, gdzie podobną cenę to ma miejsce parkingowe pod blokiem, na przykład tak jest w inwestycji Nowe Czyżyny dewelopera Budimex :o

Duże mieszkanie kupiliście, jakaś ciekawa wystawa okien w nim :?: Deweloper jest faktycznie bez doświadczenia, ale to chyba przede wszystkim dlatego, że to zdaje się jest spółka celowa powołana właśnie w celu budowy tego osiedla, więc trudno, żeby budowała jakieś inne. Raczej spróbowałbym znaleźć jakieś informacje o tym, gdzie tu jest spółka matka i jaka. No i tak naprawdę liczy się też to, kto jest generalnym wykonawcą odpowiadającym za Osiedle Bunscha Park w Krakowie, bo pewnie od tej firmy będzie sporo zależało :idea: A z takim systemem płatności to świetna sprawa, faktycznie to jeden z najbezpieczniejszych sposobów płatności za mieszkanie, które jest jeszcze w trakcie budowy.

Czy podpisanie umowy deweloperskiej na kupno mieszkania w Bunscha Park jest już za Tobą, jak się odbyło, poszło gładko :?: Deweloper ma swojego notariusza czy szukaliście jakiegoś "na mieście" i ile taka przyjemność Was wyszła :?: No i jak wyglądała sprawa kredytowania, gdzie polecacie wziąć kredyt hipoteczny na mieszkanie i jaką dostaliście marże :?: Wybaczcie dociekliwość, ale też cały czas jestem w trakcie rozglądania się i chciałoby się wiedzieć takie rzeczy z pierwszej ręki ;) I strasznie mnie ciekawi jak finalnie będzie ta inwestycja wyglądała.

Taki układ bunschapark.pl/pl/wyszukiwarka-mieszkan/mieszkanie/95

Umowę podpisywaliśmy (wcześniej sprawdzoną przez prawnika) w styczniu teraz czekamy aż skończą budowę ma to być połowa 2017, wybraliśmy sobie termin i po sprawie jedyne dwie godzinki odczytywania aktu notarialnego. Nie szukaliśmy po mieście poszliśmy do notariusza dewelopera, koszta po połowie z deweloperem mnie to wyniosło niecałe 700 zł. Sprawy kredytu załatwiła za nas pani z domu kredytowego podała nam kilka banków wybraliśmy najbardziej dla nas korzystny, nie polecamy żadnego konkretnego bo to sprawa indywidualna i zależy od stanu twojego konta :D
A jak będzie wyglądała finalnie to nawet my nie wiemy w każdym bądź razie deweloper zapewnia, że ma wyglądać tak
bunschapark.pl/pl/galeria/wizualizacje-bunsha-park ;)

yanya

Postautor: yanya » 29 cze 2016, 13:09

@konji, czy moglabym prosic o adres mailowy lub telefon do kontaktu? Mam zarezerwowane mieszkanie w budynky 2 i chekam na decyzje banku and mam pare pytan. Dzieki ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”