Użytkowanie wieczyste i opłaty za nie w nowym mieszkaniu - Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Asi@

Użytkowanie wieczyste i opłaty za nie w nowym mieszkaniu - Piasta Towers

Postautor: Asi@ » 20 mar 2018, 11:55

Drodzy Sąsiedzi ;). Mam pytanie odnośnie formalności związanych z użytkowaniem wieczystym. Czy wiecie coś więcej na ten temat? Mój mąż był wczoraj dokonać odbioru administracyjnego, Pani, która wręczała mu dokumenty rzuciła tylko hasłem, ale dodała, że nie wie, gdzie należy załatwić sprawę. Będę wdzięczna za informacje, jeśli wiecie coś w tym temacie :). Pozdrawiam :).

ns1992

Re: Użytkowanie wieczyste i opłaty za nie w nowym mieszkaniu - Piasta Towers

Postautor: ns1992 » 20 mar 2018, 15:09

Jak ja miałam odbiór administracyjny to Pani powiedziała, że o wysokości opłat za użytkowanie wieczyste poinformują nas drogą mailową/listownie - w zależności od tego jaką formę kontaktu wybraliśmy. Opłata ma być naliczona na cały rok z gory i jeszcze nie mają szczegółów. Natomiast w przyszłym roku, już po przeniesieniu własności trzeba będzie sobie to załatwić samemu w Urzędzie :)

Asi@

Postautor: Asi@ » 20 mar 2018, 16:11

ns1992 pisze:Jak ja miałam odbiór administracyjny to Pani powiedziała, że o wysokości opłat za użytkowanie wieczyste poinformują nas drogą mailową/listownie - w zależności od tego jaką formę kontaktu wybraliśmy. Opłata ma być naliczona na cały rok z gory i jeszcze nie mają szczegółów. Natomiast w przyszłym roku, już po przeniesieniu własności trzeba będzie sobie to załatwić samemu w Urzędzie :)

Super, bardzo dziękuję Sąsiadce za pomoc :). Pozdrawiam :)

kpoeta

Postautor: kpoeta » 21 mar 2018, 9:19

Ja otrzymałem informacje ze to jest kwota 35 zl i bedzie naliczona w kwietniu za caly rok.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”