Porządek na terenach wspólnych i ogródkach - pety! - Osiedle Ozon Kraków

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
Agnieszkaaaa

Porządek na terenach wspólnych i ogródkach - pety! - Osiedle Ozon Kraków

Postautor: Agnieszkaaaa » 18 lut 2018, 20:33

Witam,
będąc dzisiaj na osiedlu Ozon - zauważyłam pełno porozrzucanych petów przy stacji naprawy rowerów(obok ławki i kosza na śmieci) - jak również na ogródkach mieszkań na parterze - tutaj bez wyjątku chyba na każdym leżą - sama w swoim naliczyłam około 20-sztuk.
Dlatego też bardzo proszę o zachowanie kultury osób, które palą papierosy - nie mam na myśli tylko mieszkańców, ale również ekipy remontowe (przekażcie swoim ekipom, aby zachowywały porządki na terenach wspólnych, jak również jeżeli palą papierosy - aby nie wyrzucały petów do ogródków) - ponadto osoby, które mają mieszkania na piętrach wyższych - aby nie robiły z ogródków - popielniczek. Szanujmy się nawzajem i tereny wspólne. Chyba, nie chcemy mieszkać na Osiedlu , które będzie się zamieniać w składowisko petów.

Agnieszka

vakossa

Re: Porządek na terenach wspólnych i ogródkach - pety! - Osiedle Ozon Kraków

Postautor: vakossa » 20 lut 2018, 16:00

W swoim również widziałam masę petów.. Szanujmy się ludzie! Nawet zwykła zakrętka po słoiku jest lepszym miejscem dla peta niz ogródek sąsiada z parteru!

Voisine

Postautor: Voisine » 08 mar 2018, 20:18

Ponawiam prośbę o zaprzestanie wyrzucania petów do ogródków. Nie rozumiem jaki jest problem w wyrzucaniu ich do popielniczki/zakrętki...

vakossa

Postautor: vakossa » 09 mar 2018, 22:52

Co jestem w mieszkaniu to petow przybywa.. Szanujmy się!

bass

Postautor: bass » 09 mar 2018, 23:09

Hej,

Myśle ze poki ekipy nie skoncza robic trudno bedzie :/ Jak juz ludzie sie wprowadza to powinno byc juz lepiej. ;)

Agnieszkaaaa

Postautor: Agnieszkaaaa » 13 mar 2018, 10:41

Niestety, ale na tym etapie większy porządek jest na miasteczkach studenckich i akademikach, niż na tym osiedle!!!
TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 17 maja 2018, 16:30 przez Agnieszkaaaa, łącznie zmieniany 1 raz.

tya

Postautor: tya » 13 mar 2018, 12:27

Może zrobimy listę mieszkańców i każdy będzie miał obowiązek raz w tygodniu posprzątać jeden ogródek?

bass

Postautor: bass » 13 mar 2018, 12:56

tya pisze:Może zrobimy listę mieszkańców i każdy będzie miał obowiązek raz w tygodniu posprzątać jeden ogródek?

:lol:

Wiktor

Postautor: Wiktor » 13 mar 2018, 12:57

tya pisze:Może zrobimy listę mieszkańców i każdy będzie miał obowiązek raz w tygodniu posprzątać jeden ogródek?

Tak, dobry pomysł.
Jeżeli serio, to niech na swoich ogródkach sprzątają właściciele tych ogródków. Chyba że u mnie na balkonie jest ktoś chętny posprzątać :D

Agnieszkaaaa

Postautor: Agnieszkaaaa » 13 mar 2018, 18:47

Owszem właściciele mieszkań mają obowiązek sprzątać...ale nie syf, który zrobili ludzie z pięter ponad nimi!!!!!!!

Super, widzę, że formuła 3R na Naszym osiedlu już działa i wszystko wskazuje na to, że działać będzie świetnie!!

Tylko czekać aż pety będą w świetlicy i kulkowie......!!!

macie rację po co palić jak człowiek, lepiej zaje................ ć ogródek sąsiadowi!!!

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”