Miejsca postojowe / parkowanie i organizacja ruchu na os. Apartamenty Bajeczna

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie. Zapraszamy do omawiania spraw związanych z osiedlem oraz dzielenia się opiniami i spostrzeżeniami na jego temat.
mieszkaniec_ba

Re: Miejsca postojowe / parkowanie i organizacja ruchu na os. Apartamenty Bajeczna

Postautor: mieszkaniec_ba » 02 mar 2018, 13:51

lysyy85 pisze:Ogólnie podsumowując.

Nie mam garażu, ani miejsca - chciałem mieć. Czy będę parkować? Tak. Mam w dupie zdanie i opinie bandy debili która uważa że ma blokowane miejsca. Jeśli autentycznie nie potraficie zaparkować na swoim miejscu kiedy auto jest równolegle do chodnika postawione - przykro mi przetnijcie prawko, nie powinniście jeździć.

Jest mnóstwo miejsc gdzie można zaparkować nie zastawiając drogi straży, czcigodnym posiadaczom miejsca, karetce, panu jezusowi, babie jadze.

Wyluzujcie i nie bądźcie takimi mendami i ciotami.

Z fartem.

Bardzo chętnie dam Ci zaparkować moim autem w takiej sytuacji. Jeżeli nie dasz rady to przetniesz swoje prawko i przestaniesz jeździć?

lysyy85

Re: Miejsca postojowe / parkowanie i organizacja ruchu na os. Apartamenty Bajeczna

Postautor: lysyy85 » 02 mar 2018, 14:23

Oczywiście. Czym jeździsz? Mercedes Pullman? Hummer? Może Tirem?

mieszkaniec_ba

Postautor: mieszkaniec_ba » 02 mar 2018, 14:39

lysyy85 pisze:Oczywiście. Czym jeździsz? Mercedes Pullman? Hummer? Może Tirem?

Pojazdem do odholowywania aut.

onaja

Postautor: onaja » 02 mar 2018, 15:48

mieszkaniec_ba pisze:
lysyy85 pisze:Oczywiście. Czym jeździsz? Mercedes Pullman? Hummer? Może Tirem?

Pojazdem do odholowywania aut.

:lol:

darekk

Postautor: darekk » 02 mar 2018, 16:44

Jakiś pożytek z forum jest. Można się na przykład dowiedzieć, że powołanie się na podpisaną przez wszystkich umowę, to "argument z czapy" :? , chęć wyegzekwowania prawa jest oburzającą "agresją". A a po trzecie, na 100 % już wiadomo, że na osiedlu jest przynajmniej 1 debil :shock:

Szymonkowa

Postautor: Szymonkowa » 02 mar 2018, 17:12

.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2018, 17:19 przez Szymonkowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Szymonkowa

Postautor: Szymonkowa » 02 mar 2018, 17:13

darekk pisze:Jakiś pożytek z forum jest. Można się na przykład dowiedzieć, że powołanie się na podpisaną przez wszystkich umowę, to "argument z czapy" :? , chęć wyegzekwowania prawa jest oburzającą "agresją". A a po trzecie, na 100 % już wiadomo, że na osiedlu jest przynajmniej 1
debil
:shock:

Od czapy to był argument o dorosłości. Całe swoje życie parkowałam przed blokiem i nikt nie miał nic przeciwko. Nie widzę powodu aby to miało sie zmienić.

Nie zauważyłam w umowie nic o zakazie pozostawiania samochodu na terenie osiedla.

onaja

Postautor: onaja » 02 mar 2018, 17:48

Szymonkowa pisze:
darekk pisze:Jakiś pożytek z forum jest. Można się na przykład dowiedzieć, że powołanie się na podpisaną przez wszystkich umowę, to "argument z czapy" :? , chęć wyegzekwowania prawa jest oburzającą "agresją". A a po trzecie, na 100 % już wiadomo, że na osiedlu jest przynajmniej 1
debil
:shock:

Od czapy to był argument o dorosłości. Całe swoje życie parkowałam przed blokiem i nikt nie miał nic przeciwko. Nie widzę powodu aby to miało sie zmienić.

Nie zauważyłam w umowie nic o zakazie pozostawiania samochodu na terenie osiedla.

Mieszkam przy ulicy Widok, i całe życie parkowałam niedaleko bloku i co z tego? :roll:
Czasy się zmieniają i trzeba myśleć o konsekwencjach,a nie tylko mi się należy parkowanie koło bloku :shock:
Czytam i nie wierzę,że pisze to dorosła osoba. Jednak jesteśmy bardzo roszczeniowym społeczeństwem. :shock:
Gdyby każdy kupujący mieszkanie doszedł do wniosku,że ma prawo stawać na terenie osiedla i nie kupował miejsca to byłby niezły cyrk :lol:

onaja

Postautor: onaja » 02 mar 2018, 17:49

darekk pisze:Jakiś pożytek z forum jest. Można się na przykład dowiedzieć, że powołanie się na podpisaną przez wszystkich umowę, to "argument z czapy" :? , chęć wyegzekwowania prawa jest oburzającą "agresją". A a po trzecie, na 100 % już wiadomo, że na osiedlu jest przynajmniej 1 debil :shock:

zgadzam się w 100% ;)

jagar

Postautor: jagar » 02 mar 2018, 17:54

darekk pisze: Można się na przykład dowiedzieć, że powołanie się na podpisaną przez wszystkich umowę, to "argument z czapy" :? , :shock:

Skoro tak chcesz się powoływać na umowę, to przypominam że uprawnia Cię ona jedynie do parkowania na wykupionym miejscu postojowym/miejscu w garażu, a nie do zabraniania innym parkowania na terenach wspólnych. Więc właśnie powołujmy się na umowę!

Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”