Mike,
masz świetne wyczucie czasu! wczoraj dzwoniłam do inżyniera (p. Kaja -> dane na stronie www), bo zmartwiłam się dlaczego w opisach o postępach prac brakuje info o problematycznych wodociągach...
Okazało się że wodociągi są już podłączone, a teraz trwa budowa drogi (przekazuje to co usłyszałam) - nie weryfikowałam,nie widziałam..
mimo to nie nastawiałabym się na jakieś przyspieszenie terminu, bo odbiory przez "specjalistów" wszelkiej maści mogą wydłużyć proces.
Ja sie tylko zastanawiam nad podłączaniem sieci elektrycznej... skoro malowali mieszkania a teraz układają sieć elektryczną to czy oni kują w ścianach?
Ale to tylko taka luźna myśl ...
Atal opóżnienia na budowie inwestycji - Nowy Targówek Warszawa
Re: Atal opóżnienia na budowie inwestycji - Nowy Targówek Warszawa
Dobre wiadomości! Też się zastanawiałem, co tutaj tak cicho 

AnnAGA pisze:Mike,
masz świetne wyczucie czasu! wczoraj dzwoniłam do inżyniera (p. Kaja -> dane na stronie www), bo zmartwiłam się dlaczego w opisach o postępach prac brakuje info o problematycznych wodociągach...
Okazało się że wodociągi są już podłączone, a teraz trwa budowa drogi (przekazuje to co usłyszałam) - nie weryfikowałam,nie widziałam..
mimo to nie nastawiałabym się na jakieś przyspieszenie terminu, bo odbiory przez "specjalistów" wszelkiej maści mogą wydłużyć proces.
Ja sie tylko zastanawiam nad podłączaniem sieci elektrycznej... skoro malowali mieszkania a teraz układają sieć elektryczną to czy oni kują w ścianach?
Ale to tylko taka luźna myśl ...
Pracownicy MPWiK twierdzą, że realnym terminem oddania sieci wodociągowej wraz z przepompownią potrzebną do obsługi NT jest maj-czerwiec

Krisss pisze:Pracownicy MPWiK twierdzą, że realnym terminem oddania sieci wodociągowej wraz z przepompownią potrzebną do obsługi NT jest maj-czerwiecZastanawiam się czy jest to prawda czy może jednak faktycznie otrzymamy klucze do końca marca br.
Patrząc na postęp prac wodno-kanalizacyjnych na budowie (byłem tam 3 dni temu) jestem prawie pewien, że MPWiK wie co mówi, ale mam nadzieję, że termin maj-czerwiec 2018 r. dotyczy całej inwestycji czyli prac wykraczających poza niezbędne do oddania do użytkowania Etapu 1 i 2.
Faktem natomiast jest, iż ATAL Nas oszukuje i oszukiwać będzie dalej.

ZET pisze:Krisss pisze:Pracownicy MPWiK twierdzą, że realnym terminem oddania sieci wodociągowej wraz z przepompownią potrzebną do obsługi NT jest maj-czerwiecZastanawiam się czy jest to prawda czy może jednak faktycznie otrzymamy klucze do końca marca br.
Patrząc na postęp prac wodno-kanalizacyjnych na budowie (byłem tam 3 dni temu) jestem prawie pewien, że MPWiK wie co mówi, ale mam nadzieję, że termin maj-czerwiec 2018 r. dotyczy całej inwestycji czyli prac wykraczających poza niezbędne do oddania do użytkowania Etapu 1 i 2.
Faktem natomiast jest, iż ATAL Nas oszukuje i oszukiwać będzie dalej.
Termin maj-czerwiec dotyczy właśnie etapów 1 i 2. Zakończenie budowy przepompowni to 26 marzec br. do tego dochodzi jeszcze min. miesiąc odbiorów tych prac. Mam wrażenie, że Atal nas zbywa, a odpowiedzi od pracowników dewelopera są strasznie wymijające. Zero konkretów.

Rozumiem, że terminy oddania przepompowni są uzyskane nieoficjalnie od MPWiK?
PS
Ja sobie powiedziałem, że żadnego następnego przedłużenia nie mam zamiaru akceptować. Zresztą patrząc na zabudowanie terenu (ATAL i DD), trochę mieszkanie w tym miejscu mi zbrzydło (blok na bloku blokiem pogania). Św. Wincentego stanie w jednym wielkim korku. Komunikacyjne dno i potworny smród spalenizny w "sezonie grzewczym".
PS2
Troszkę mnie ta informacja zmotywowała do szukania innej lokalizacji, a moją sprawą niech zajmują się już prawnicy.
Tak po złości to zacznę Atalowi od poniedziałku robić psikusy.
1 psikus - pismo do Straży Miejskiej i Gminy Targówek o notoryczne zanieczyszczanie drogi publicznej przez pojazdy wyjeżdżające z budowy - żyć szmaciarzom nie dam
PS3
ATAL MARINA została oddana w terminie - tylko my mamy pecha
PS
Ja sobie powiedziałem, że żadnego następnego przedłużenia nie mam zamiaru akceptować. Zresztą patrząc na zabudowanie terenu (ATAL i DD), trochę mieszkanie w tym miejscu mi zbrzydło (blok na bloku blokiem pogania). Św. Wincentego stanie w jednym wielkim korku. Komunikacyjne dno i potworny smród spalenizny w "sezonie grzewczym".
PS2
Troszkę mnie ta informacja zmotywowała do szukania innej lokalizacji, a moją sprawą niech zajmują się już prawnicy.
1 psikus - pismo do Straży Miejskiej i Gminy Targówek o notoryczne zanieczyszczanie drogi publicznej przez pojazdy wyjeżdżające z budowy - żyć szmaciarzom nie dam

PS3

ZET pisze:Rozumiem, że terminy oddania przepompowni są uzyskane nieoficjalnie od MPWiK?
PS
PS2
PS3
Termin zakończenia prac przy przepompowni jest podany na tablicy informacyjnej przy budowie- potwierdzony telefonicznie przez MPWiK. Być może firma wykonująca te prace przyśpieszy i zakończy już w lutym, wówczas może będzie szansa na oddanie mieszkań na czas, tj. w marcu br.? Sam nie wiem :/ Z psikusami to spokojnie, bo wówczas dopiero popłyną z terminami.
A może jest ktoś na forum, kto ma informacje z pierwszej ręki od dewelopera na ile termin marcowy jest realny? Zwykłych ludzi niestety nieco zlewają, mówiąc tylko że nie mają informacji, żeby były kolejne przesunięcia w oddaniu mieszkań :/
Czerwiec na wydanie lokalu to już przegięcie. Mnie denerwuje czas informowania klientów o opóźnieniu...przecież informacje o ewentualnym przekroczeniu zaplanowanego terminu deweloper musi uzyskiwać wcześniej niż nam to przekazuje.. Ja organizuje ekipę remontowa na już trzeci termin i teraz na forum dowiaduje się, że istnieje potencjalne ryzyko kolejnego opóźnienia:/ Noszę się z zamiarem uruchomienia procedury rezygnacji.
Czy ma ktoś aktualne informacje o terminach odbiorów i oddania kluczy? Czy wiadomo coś więcej od Wodociągów i Atalu?

Cześć!
Czy macie jakieś informacje na temat możliwych odbiorów I i II etapu w marcu?
Czy jednak będzie przesunięcie na czerwiec?
Czy macie jakieś informacje na temat możliwych odbiorów I i II etapu w marcu?

Czy jednak będzie przesunięcie na czerwiec?

Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”