Przekazanie nowego mieszkania przez dewelopera Atal - Apartamenty Bajeczna

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie. Zapraszamy do omawiania spraw związanych z osiedlem oraz dzielenia się opiniami i spostrzeżeniami na jego temat.
Daniel11

Re: Przekazanie nowego mieszkania przez dewelopera Atal - Apartamenty Bajeczna

Postautor: Daniel11 » 30 gru 2017, 8:06

Jak wrażenia po odbiorze, czy dużo usterek było?

Trochę ich było. Przykładowo jakieś rysy na tynku. W dwóch miejscach były wykwity grzyba. Mają to skuć, spryskać środkiem grzybobójczym i położyć na nowo tynk. Ponadto w jednym miejscu jest małe odparzenie, że może odchodzić tynk.
Poza tym do wyregulowania stolarka okienna. Był jeszcze jakieś zabrudzenia. Ponadto w dwóch rogach pokoju zapadła się wylewka jak mocno się na nią nadepnęło.
Jednak wszystkie usterki wykryte pzez firmę do odbiorów nie był kwestionowane przez przedstawiciela dewelopera. Wszystko zostalo wpisane do protokołu.
Wadą, której nie da się poprawić jest brak jakiegoś odsunięcia drzwi od ściany. Chodzi o to, że skrzydło drzwi będzie się otwierać na ścianę i przez to, że futryna jest zaraz przy ścianie nie będzie możliwe otwarcie drzwi do 90 stopni.
Ogólnie wydaje mi się, że nie było źle. Takie moje subiektywne zdanie. I uważam, że warto wydać kilkaset Pln na odbiór przez osoby, które wiedzą na co zwracać uwagę.

choco

Postautor: choco » 30 gru 2017, 9:25

Daniel11, i co odebrałeś mieszkanie z wpisaniem usterek do protokołu czy odmówiłeś odbioru i czekasz aż poprawią?

Daniel11

Postautor: Daniel11 » 30 gru 2017, 11:12

Tak, odebrałem. Oni to mają poprawić w ciągu 30 dni. Dostałem komplet kluczy a jeden zostawiłem przedstawicielowi dewelopera by mieli dostęp do mieszkania.

Angrrr

Postautor: Angrrr » 04 sty 2018, 9:13

Drodzy Panstwo,

jak wyglada procedura podejscia do odbioru? Czy deweloper kontaktuje sie w celu umowienia terminu na kilka dni/tygodni przed data widniejaca na umowie?
Planowany odbior mamy 28.02 i nie wiem czy mamy spodziewac sie jakiegos kontaktu czy sami inicjowac/pospieszac?

dzieki!

onaja

Postautor: onaja » 04 sty 2018, 9:46

Też mam taką datę ;) czekam :roll: próbowałam trochę przyśpieszyć, ale nie dało się 8-)
Jedyne co dostałam do dokładne podliczenie wynikające z metrażu ;)

prawego

Postautor: prawego » 04 sty 2018, 9:47

Angrrr pisze:Drodzy Panstwo,

jak wyglada procedura podejscia do odbioru? Czy deweloper kontaktuje sie w celu umowienia terminu na kilka dni/tygodni przed data widniejaca na umowie?
Planowany odbior mamy 28.02 i nie wiem czy mamy spodziewac sie jakiegos kontaktu czy sami inicjowac/pospieszac?

dzieki!

Dostaje się parę maili.
Ogólnie o zbliżających się odbiorach informują około miesiąc przed odbiorem.
Ostatni potrafi być 7 dni przed odbiorem i w nim zawierają się daty możliwych terminów. Trzeba wtedy sobie wybrać jeden z dostępnych.

W dniu odbioru wszystkie środki muszą być na kontach dewelopera.

Angrrr

Postautor: Angrrr » 04 sty 2018, 9:57

super :) wielkie dzieki.

onaja pisze:Też mam taką datę ;) czekam :roll: próbowałam trochę przyśpieszyć, ale nie dało się 8-)
Jedyne co dostałam do dokładne podliczenie wynikające z metrażu ;)

chwila.. jak to? atal przemierzyl Ci meiszkanie i podal faktyczny stan m2? Jak to zalatwilas? ;)

Sat

Postautor: Sat » 04 sty 2018, 10:09

Angrrr pisze:chwila.. jak to? atal przemierzyl Ci meiszkanie i podal faktyczny stan m2? Jak to zalatwilas? ;)

Też jestem zainteresowana. Na stronie inwestycji widzę, że metraż mieszkania na rysunku piętra jest już mniejszy od tego co mam w umowie :( Więc chyba przemierzali wszystkie mieszkania. Czy wystarczy wysłać do ATAL maila z prośbą o wysłaniu faktycznego m2?

Też mam datę 28.02 i też czekam, pytałam w grudniu na temat ewentualnych dat odbioru, ale dostałam odpowiedź że jest jeszcze zbyt wcześnie żeby coś powiedzieć. Mam nadzieję że nie będzie żadnego opóźnienia - w marcu muszę wyprowadzić się z mieszkania gdzie mieszkam teraz.

onaja

Postautor: onaja » 04 sty 2018, 11:38

Napisałam z pytaniem do Pani Sułkowskiej i dostałam odpowiedź ;)

Sat

Postautor: Sat » 17 sty 2018, 10:47

Pytanie do tych kto ma w umowie 28.02 - czy dostaliście już terminy odbiorów?

Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”