Nowa Drożdżownia Kraków / Tętnowski Development (Krakowska Fabryka Drożdży i Spirytusu) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ZielonyNowicjusz

Re: Nowa Drożdżownia Kraków / Tętnowski Development (Krakowska Fabryka Drożdży i Spirytusu) - opinie na forum

Postautor: ZielonyNowicjusz » 02 wrz 2026, 18:18

Dzień dobry, czy ktoś coś wie o Etapie II inwestycji? Rozważam zakup, ale przeraża mnie, że tylko 10 z 53 mieszkań jest sprzedanych/zarezerwowanych, a od początku sprzedaży, z tego co wiem, mineło już ponad 2 lata.

Podoba mi się cicha i zielona okolica i dostęp do SKA. Jestem świadomy blikości terenów zalewowych, ale sama inwestycja przecież się na nich nie znajduje. Czy jest coś czego nie zauważam, co odstrasza kupców?

wst102

Re: Nowa Drożdżownia Kraków / Tętnowski Development (Krakowska Fabryka Drożdży i Spirytusu) - opinie na forum

Postautor: wst102 » 03 wrz 2026, 20:56

Proszę się umówić na wizytę i oglądnąć układ pomieszczeń . Mieliśmy dwa podejścia i za każdym razem uderzała ciasnota wnętrza. Od szeregu oczekuję bądź co bądź przestronnego salonu a nie dwadzieścia kilka metrów. Jedynie 1 piętro miało sensowny układ. Ostatnie, 2 piętro z wąską sypialnią. Balkon? Ehhh jest tak wąski, że wątpię czy zmieści się suszarka do ubrań - serio.

Uważam, że to osiedle to zmarnowany potencjał. Dość dobra lokalizacja. Blisko infrastruktura sportowa, sklepy na Bieżanowie, stacja kolejki SKA. Nie słyszałem też, żeby okolica ul. Drożdżowej była podtapiana. Gorzej bywało w okolicy ul. Jamków, Popiełuszki czy Korepty.

ZielonyNowicjusz

Postautor: ZielonyNowicjusz » 04 wrz 2026, 8:51

Tak, ale ja mówię o Etapie II czyli mieszkaniach w blokach, a nie szeregówce. Jedno z mieszkań widzieliśmy i układ jest bardzo fajny. Dodatkowo ogródek też całkiem ok. Sprzedaż jednak wydaję się nie iść zbyt dobrze, skoro w w 2 lata sprzedali tylko 20% mieszkań, gdzie w innych inwestycjach na etapie bliskim oddawania kluczy do kupienia zostają już tylko "resztki".

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”