Pergola na tarasie / pergola na balkonie - jak można zagospodarować taras lub balkon w bloku - opinie na forum
Pergola na tarasie / pergola na balkonie - jak można zagospodarować taras lub balkon w bloku - opinie na forum
Postawienie pergoli na tarasie - co o tym myślicie, takiej oczywiście, która nie zaburza innym widoku z okien, tylko mieści się tak, że nikomu nie przeszkadza? Taka pergola na balkonie lub tarasie to praktyczna sprawa, sprawdza się w użytkowaniu?
Re: Pergola na tarasie / pergola na balkonie - jak można zagospodarować taras lub balkon w bloku - opinie na forum
Ostatnio na tarasie jednego z osiedli w Krakowie zauważyłem taką konstrukcję - solidna pergola, z drewna, z osłoną dodatkową z jednej strony. W zasadzie chyba nikomu specjalnie nie przeszkadza, ale jednak jest sporą konstrukcją i trudno jej nie zauważyć.

Jak myślicie, coś takiego przekracza zwykłe korzystanie z tarasu lub balkonu czy to jednak jest w porządku. Wydaje mi się, że lepsze to, niż ogrodzone wysokimi płotami i zadaszone ogródki na parterach bloków. Jakie widzicie wady pergoli na tarasie takiej jak ta, a jakie to może mieć zalety? Pewnie tam jest jakiś daszek nad tym, więc w brzydką pogodę można sobie spokojnie siedzieć pod nim i korzystać. Z drugiej strony to pewnie nieco zaciemnia okna w mieszkaniu, które na taras wychodzą. Jak się wam podoba coś takiego?

Jak myślicie, coś takiego przekracza zwykłe korzystanie z tarasu lub balkonu czy to jednak jest w porządku. Wydaje mi się, że lepsze to, niż ogrodzone wysokimi płotami i zadaszone ogródki na parterach bloków. Jakie widzicie wady pergoli na tarasie takiej jak ta, a jakie to może mieć zalety? Pewnie tam jest jakiś daszek nad tym, więc w brzydką pogodę można sobie spokojnie siedzieć pod nim i korzystać. Z drugiej strony to pewnie nieco zaciemnia okna w mieszkaniu, które na taras wychodzą. Jak się wam podoba coś takiego?
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”