Bracka Vita Katowice (ul. Bracka) / deweloper Develia (blisko Parku Śląskiego) - opinie na forum

Przykłady ciekawych inwestycji i osiedli mieszkaniowych budowanych w innych polskich miastach (Gdańsk, Poznań, Wrocław, Szczecin, Rzeszów, Olsztyn, Gdynia itp.) i województwach. Także ważne inwestycje infrastrukturalne.
szyszak

Bracka Vita Katowice (ul. Bracka) / deweloper Develia (blisko Parku Śląskiego) - opinie na forum

Postautor: szyszak » 15 sie 2026, 13:57

Właśnie weszła do sprzedaży nowa inwestycja w Katowicach - Bracka Vita, jak łatwo się domyślić powstaje ona przy ulicy Brackiej. Deweloperem który odpowiada za budowę tego osiedla jest Develia, czyli firma, która sporo buduje w całej Polsce, a miała już także inwestycję w Katowicach. Osiedle powstaje niedaleko parku Śląskiego. Co myślicie o tej okolicy? Dewelia niestety nie jest deweloperem, który buduje kameralnie i z jakimś pomysłem na swoje inwestycje, raczej stawia wielkie bloki i wygląda na to, że tak właśnie będzie i tu. Myślicie, że w tej części Katowic będzie się dobrze mieszkało? Chętnie poznam na forum opinie osób, które już mieszkają w tym rejonie.

szyszak

Re: Bracka Vita Katowice (ul. Bracka) / deweloper Develia (blisko Parku Śląskiego) - opinie na forum

Postautor: szyszak » 15 sie 2026, 14:17

Chociaż jeśli chodzi o wygląd tych bloków, to kiedy przyjrzałem się wizualizacji, to okazuje się, że to może wyjść całkiem ciekawie. Fajnie prezentują się balkony, które ciągną się wzdłuż całych ścian mieszkań. Tam gdzie nie ma balkonów są też niewielkie loggie, ale też nie jakieś przesadnie małe.

Same mieszkania w Katowicach inwestycji Bracka Vita Develii też robią niezłe wrażenie, patrzyłem na takie największe mieszkania 5 pokojowe, na sporym metrażu jest całkiem fajny układ dla większej rodziny, do tego z każdego pokoju jest wyjście na taras lub loggię. Takie mieszkanie ma tam prawie 111 m2, każdy metr trzeba zapłacić do powyżej 13 000 zł. Ale są i większe mieszkania czteropokojowe na 118 m2 i one mają naprawdę spory salon, w okolicach 50 m2. Co myślicie o tych układach mieszkań?

Wróć do „Ciekawe inwestycje mieszkaniowe i inne w polskich miastach i województwach”