Instalacja "artystyczna" Park Nad Białuchą Kraków / wystawka różnych artefaktów

Warte odwiedzenia, zobaczenia miejsca w Małopolsce, Krakowie, Nowym Sączu, Tarnowie, Grybowie, Libiążu, Brzesku, Bochni itp.
luc

Instalacja "artystyczna" Park Nad Białuchą Kraków / wystawka różnych artefaktów

Postautor: luc » 29 lip 2026, 21:13

Zaskoczyło mnie ostatnio jedno miejsce w Krakowie, chodzi o Park Nad Białuchą, w okolicach ul. Wileńskiej. Jakiś starszy pan urządził tam instalację z rzeczy wyglądających jak wyrzucone z piwnicy, pewnie zebranych w pobliżu koszy na śmieci w większości. Trudno przejść obok tego obojętnie i się temu nie przyjrzeć.

luc

Re: Instalacja "artystyczna" Park Nad Białuchą Kraków / wystawka różnych artefaktów

Postautor: luc » 29 lip 2026, 21:15

Mamy tam różne tacki i patery.

Obrazek

Sporo starych nart biegówek w większości.

Obrazek

I mnóstwo innych rzeczy, które udało mu się znaleźć, zapewne w niedalekiej okolicy.

luc

Re: Instalacja "artystyczna" Park Nad Białuchą Kraków / wystawka różnych artefaktów

Postautor: luc » 29 lip 2026, 21:16

Wszystko jest ogrodzone płotkiem.

Obrazek

Wiszą na nim też jakieś stare sportowe bannery.

Obrazek

Nie da się tego przeoczyć.

luc

Postautor: luc » 29 lip 2026, 21:17

Są nawet ikony i modne obrazki z liśćmi monstery.

Obrazek

Do tego dużo piłek różnego rodzaju.

Obrazek

Rakiety tenisowe, stare zegary.

luc

Postautor: luc » 29 lip 2026, 21:18

Nawet rower się znajdzie i dużo, dużo więcej.

Obrazek

Jak się Wam podoba? Zaśmiecanie parku, czy jednak jest w tym jakiś urok?

Sellie

Postautor: Sellie » 01 sie 2026, 17:30

Dla mnie ta instalacja nie ma za bardzo sensu, zbyt artystyczna nie jest, po prostu śmieci poukładane w jakiś sposób. Kilka lat tak poleży i będzie wyglądała tragicznie. Ja przechodząc obok tego po prostu się uśmiechnęłam pod nosem i tyle. Myślę, że ta ścieżka i park są fajnie zrobione i nie ma sensu tego zaśmiecać. Lepiej jakby tam była wolna przestrzeń do biegania dla dzieciaków. Takie moje zdanie. Za to na plus są maszyny do ćwiczeń, ławeczki, widać, że ludzie z tego korzystają.

Wróć do „Ciekawe miejsca w Małopolsce i Krakowie, które warto odwiedzić”