Zamiejska 9 Kraków (Ruczaj) / deweloper Zamiejska 9 sp. z o.o. - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Krakus31

Zamiejska 9 Kraków (Ruczaj) / deweloper Zamiejska 9 sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: Krakus31 » 16 lip 2026, 23:47

Cześć : ) ostatnio będąc na Ruczaju,rzuciła mi się w oczy oferta szeregówek?na ulicy Zamiejskiej 9.
Malutka inwestycja,fajnie schowana w bocznej uliczce,widziałam na stronie zamiejska9.pl mieszkania o powierzchni od 52 do bodajże 63 m2.
Co sądzicie o tej lokalizacji, cenach, układach mieszkań?

luc

Re: Zamiejska 9 Kraków (Ruczaj) / deweloper Zamiejska 9 sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: luc » 17 lip 2026, 14:26

W tym mieszkaniu dolnym, z ogródkiem, które ma 52,85 m2, to jest bardzo mały salon z aneksem, bo poniżej 19 m2, pewnie da się jakoś funkcjonować, ale szału nie ma. Do tego drugi pokój nazwany gabinetem, pewnie dlatego, że ma 8 m2. A to jednak dla wielu osób będzie druga sypialnia albo pokój dziecka. Może i się zmieści, może to zawsze lepsze niż jakiś wspólny pokój, no ale jednak przestrzeni dużej nie ma. Niestety schody tu sporo zabierają. Nieco lepiej jest w tych górnych mieszkaniach z balkonem, bo tu mamy dwie sypialnie w okolicach 10 m2.

Ceny od 13 620 do 14 500 zł/m2, natomiast lokalizacja nie powala, bo jednak nazwa ulicy Zamiejska nie jest w tym wypadku przypadkowa. No i do tego jeszcze to, że to niby takie szeregówki, ale jednak trochę bloki, bo nie tylko za ścianami obok sąsiedzi, ale też na górze lub na dole. Do tego brak garaży w bryle budynku, tam są miejsca postojowe przed budynkami?

Na stronie jest też informacja o dobrym dostępie do komunikacji tramwajowej, konkretnie chodzi o pętlę Czerwone Maki. Ile czasu z Zamiejskiej 9 w Krakowie idzie się na tą pętlę, ale mam wrażenie, że to wcale nie jest specjalnie blisko.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”