Saritor Park w Masłomiącej

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
MaestroRB

Saritor Park w Masłomiącej

Postautor: MaestroRB » 16 kwie 2026, 10:57

Dzień dobry wszystkim!
Jestem przed potencjalnym zakupem domu na osiedlu Saritor Park w Masłomiącej (gm. Michałowice) i bardzo zależy mi na opinii osób, które tam mieszkają lub mieszkały. Byłem już na oględzinach, mam dokumentację techniczną, ale żadna dokumentacja nie zastąpi opinii mieszkańców ;)
Najbardziej zależy mi na odpowiedziach na kilka pytań:
-> jak oceniacie jakość samej budowy? Czy po latach wychodzą jakieś problemy konstrukcyjne, z instalacjami itd?
-> ile realnie wynoszą rachunki za ogrzewanie w sezonie?
-> jak funkcjonuje wspólnota osiedlowa?
-> jak wygląda sprawa z sąsiadami? Jest to społeczność, która jakoś funkcjonuje razem, czy każdy żyje swoim życiem?

Chętnie posłucham też wszelkich innych rzeczy, o których warto wiedzieć przed zakupem na tym osiedlu — zarówno plusów jak i minusów. Z góry dziękuje!

megi

Re: Saritor Park w Masłomiącej

Postautor: megi » 17 kwie 2026, 12:41

MaestroRB pisze:Dzień dobry wszystkim!
Jestem przed potencjalnym zakupem domu na osiedlu Saritor Park w Masłomiącej (gm. Michałowice)

Napiszesz coś o tym, jak wyglądają dojazdy do Krakowa z tej miejscowości? Czy jest tam jakaś sensowna komunikacja publiczna i ile to trwa? Jak wygląda dojazd z Michałowic (Masłomiącej) do Krakowa, trzeba się liczyć z tranceniem czasu w korkach? A może dobrym rozwiązaniem byłby jakiś P&R, czyli trochę połączenie jednego i drugiego?

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”