city has been destroyed with terrible construction plus those disgusting buildings where they are two/three levels so they plop them right down into a neighborhood.
no planning, no anything.
a new development over on Sucha has garages but they only fit half a car!! wtf.
Patologie deweloperskie w Krakowie / wady inwestycji mieszkaniowych budowanych w Krakowie / patoosiedla i place zabaw
Re: Patologie deweloperskie w Krakowie / wady inwestycji mieszkaniowych budowanych w Krakowie
bono19 pisze:Ja to tu tylko zostawię.
HAHAHA
To jest zabawne.
: )
---
Dodałbym również do listy okropny układ niektórych mieszkań z ogromnym korytarzem, który zajmuje więcej miejsca niż pokój.
Czasami te duże korytarze są w kształcie litery Z (zygzak) i nie można tam zmieścić niczego takiego jak szafa.
Bezużyteczna przestrzeń. Powinien nawet liczyć się z inwestycją i obniżać cenę. Bo mieszkanie 56m2 z 11m2 zygzakowatym korytarzem to to samo co 45m2 mieszkanie
Re: Patologie deweloperskie w Krakowie / wady inwestycji mieszkaniowych budowanych w Krakowie
Nie mówiąc o śmiesznych metrażach - typu 49 metrów za 3 pokoje albo 30 za dwa, jak ktoś ma ciekawe przykłady to można wrzucać ; )
kwk pisze:Nowy pisze:Nie trzeba szukać aż tak daleko. Wiele z inwestycji mieszkaniowych budowanych choćby w Rzeszowie, bije na głowę to, co buduje się w Krakowie.
z ciekawosci podrzucisz jakies przyklady powyzszych
Zobacz na przykład na Olszynki Park w Rzeszowie - 36 pięter i 161 metrów wysokości. Ja chętnie bym zobaczył dzielnicę wysokościowców w Krakowie. Z takim założeniem, że budujemy w górę, ale jednocześnie zostawiamy na dole miejsce na zieleń i rekreację.
Może i nie jest to nowość, ale ten plac zabaw w Krakowie przy ul. Bożego Ciała, to coś, obok czego trudno przejść obojętnie, mimo tego, że przecież jest tam już od kilku lat.

Powiedzieć o nim, że wygląda bardziej, jak wybieg, to nic nie powiedzieć. Szkoda, że mimo tego inwestor / właściciel nie zdecydował się na jakieś zmiany tu. A pewnie wystarczyłoby trochę roślin, żeby to przysłonić, zazielenić.

Powiedzieć o nim, że wygląda bardziej, jak wybieg, to nic nie powiedzieć. Szkoda, że mimo tego inwestor / właściciel nie zdecydował się na jakieś zmiany tu. A pewnie wystarczyłoby trochę roślin, żeby to przysłonić, zazielenić.
Palc zabaw musi mieć wszyttskie mozliwe atesty, podłoze odpowiednie, odległość od ścian, najlepiej ogodzenie dla bezpieczenstwa dzieci i aby psy nie obsikiwały rurek. Nie ma tu miejsca na rosliny, musiałabyby by byc w donicach,a le to nie spelnai bhp, bo zaraz bombelek jakis by wlazl i spadl. Zamaist krytykowac, zapytaj dzieci, czy lubią się tam bawić, przecież to centrum totalne, bez wolnych terenów. Plac nie jest dla droroslych
activeline.eu/prawo-budowlane-a-plac-zabaw-jakie-normy-musza-zostac-spelnione
activeline.eu/prawo-budowlane-a-plac-zabaw-jakie-normy-musza-zostac-spelnione
Re: Patologie deweloperskie w Krakowie / wady inwestycji mieszkaniowych budowanych w Krakowie / patoosiedla i place zaba
Chyba mamy nowego lidera, jeśli chodzi o place zabaw, które nie kosztowały zbyt dużo...

A może powinniśmy powiedzieć w języku deweloperskim, że to plac zabaw do własnej aranżacji przez wspólnotę mieszkaniową? Więcej zdjęć tego cuda można znaleźć tutaj - Słomczyńskiego Widoki Kraków. Żeby nie było, tam powstały 2 takie place zabaw z jednym bujaczkiem, dwiema ławkami, jednym koszem na śmieci i... kawałkiem trawy - tylko po co ta trawa?

A może powinniśmy powiedzieć w języku deweloperskim, że to plac zabaw do własnej aranżacji przez wspólnotę mieszkaniową? Więcej zdjęć tego cuda można znaleźć tutaj - Słomczyńskiego Widoki Kraków. Żeby nie było, tam powstały 2 takie place zabaw z jednym bujaczkiem, dwiema ławkami, jednym koszem na śmieci i... kawałkiem trawy - tylko po co ta trawa?
Re: Patologie deweloperskie w Krakowie / wady inwestycji mieszkaniowych budowanych w Krakowie / patoosiedla i place zaba
Nie ma żadnego planowania xD np. pod Lidlem na Pachońskiego przed nowe bloki wcisnęli jeszcze jeden blok
Jak to zobaczyłam to myślałam, że się przerwócę. Ktoś se myślał "no będziemy mieć widok na Lidla, może trochę głośno, ale przynajmniej nic tu już nie wybudują" - taki chuj, deweloperuch w Krakowie potrafi!
To miasto jest jakąś parodią miasta - nie ma miejsca, nie ma chodników, bum, dupnijmy 50 bloków w polu, a jak ludzie będą dojeżdżać do miasta, do szkoły, do pracy, na zakupy? To się później pomyśli.
Przy Parku Zaczarowanej Dorożki planują kolejny hotel xD Na chuj hotel w tym miejscu to nie wiem... Całe Dolnych Młynów zlikwidowano pod hotele, całe Stare Miasto to airbnb, zakon też stawia hotel na przeciwko Serenady. Tam dalej przy Opolskiej też kolejny ogromny hotel wyrósł.
Połowa hoteli stoi w połowie pusta, ale uj tam, budujemy, może się przyda.
Kraków będzie kiedyś przykładem miasta "jak nie budować". Jestem 100% pewna, że będzie rosła liczba osób z zaburzeniami psychicznymi, patrząc na tę liczbę bloków odciętych od światła i innych genialnych wynalazków. Żniwo będziemy zbierać za kilka lat.
Przy Parku Zaczarowanej Dorożki planują kolejny hotel xD Na chuj hotel w tym miejscu to nie wiem... Całe Dolnych Młynów zlikwidowano pod hotele, całe Stare Miasto to airbnb, zakon też stawia hotel na przeciwko Serenady. Tam dalej przy Opolskiej też kolejny ogromny hotel wyrósł.
Połowa hoteli stoi w połowie pusta, ale uj tam, budujemy, może się przyda.
Kraków będzie kiedyś przykładem miasta "jak nie budować". Jestem 100% pewna, że będzie rosła liczba osób z zaburzeniami psychicznymi, patrząc na tę liczbę bloków odciętych od światła i innych genialnych wynalazków. Żniwo będziemy zbierać za kilka lat.
Sellie pisze: Jestem 100% pewna, że będzie rosła liczba osób z zaburzeniami psychicznymi, patrząc na tę liczbę bloków odciętych od światła i innych genialnych wynalazków. Żniwo będziemy zbierać za kilka lat.
Władza działa kompleksowo na tym odcinku ... zabezpieczy ofiary opisanych zjawisk
https://lovekrakow.pl/ten-szpital-przej ... 250-mln-zl
Nie ma się co dziwić, że takie place zabaw, skoro chyba prawie wszystkie mieszkania w tej inwestycji są już sprzedane. No to po co się starać, ludzie i tak wszystko wzięli.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”