Wysokość czynszu w mieszkaniach - Osiedle Ozon Kraków
Re: Wyokość czynszu w mieszkaniach - Osiedle Ozon Kraków
Mam nadzieje, ze nie od osoby
bo w przypadku 2 czy 3 osob zameldowanych czynsz wynosilby prawie 1000zl ...

7 zł x metraz mieszkania czyli np jak masz 50 m2 to bedziesz placic 7złx50 = 350zł gdy bedzie 8 zł to 8 x50 czyli np 400zł, tak to działa, śmieci placi sie wiecej od ilosci osob
ewnetualnie w pozniejszym czasie doplata/zwrot za wode 

No i super by bylo
trzeba po prostu zadzownic do biura i zapytac.. moze juz cos wiedza odnosnie czynszu.

-
czynsz jest zawsze liczony od m.2. mieszkania, w przypadku nowych bloków powinien on być raczej niski,
w czynszu zawsze jest jeszcze dodatkowo fundusz remontowy, który w nowych blokach powinien być na minimalnym poziomie;
porównując inne inwestycje to moim zdaniem 6-7 zł/ m2 to maksymalna stawka; jak będziecie mieli jakieś info to dajcie znać!
w czynszu zawsze jest jeszcze dodatkowo fundusz remontowy, który w nowych blokach powinien być na minimalnym poziomie;
porównując inne inwestycje to moim zdaniem 6-7 zł/ m2 to maksymalna stawka; jak będziecie mieli jakieś info to dajcie znać!
darts92 pisze:My tez slyszelismy jak kupowalismy mieszkanie, ze 2.35zl/m2 sam czynsz,a okolo 7zl za metr z oplatami.
Dostałem maila z informacją/symulacją w której mam zastrzeżenia do kilku punktów:
1. Zaliczka eksploatacyjna: 2,99 zł./m2/m-c - nie wiem czy zawiera minimalny fundusz remotowy czy całość pójdzie dla administratora
2. Woda do podlewania ogrodu ryczał od lokalu 20,00 zł - jeśli podlewać 3 mc w roku to 10 cystern/mc podlewania od budynku
3. Opłata za schowek 10,00 zł./szt./m-c - za punkt oświetleniowy w skrytce inne osiedla mają ok. 2zł/mc, przecież dostępu do skrytki nie ma żeby w niej sprzątać.
aniabagins pisze:czynsz jest zawsze liczony od m.2. mieszkania, w przypadku nowych bloków powinien on być raczej niski,
Z mojej symulacji wychodzi 7zł/m2 + śmieci (zgodnie z cennikiem miasta) + prąd.
Z symulacji wynika że śmieci będą zbierane nieselektywnie, co osobiście mi się nie podoba, ekologia.
To wy dostaliscie taka rozpiske platnosci?? Ja dostalam maila z konkretna suma czynszu co miesiac (+media) i tyle...
TomK pisze:darts92 pisze:My tez slyszelismy jak kupowalismy mieszkanie, ze 2.35zl/m2 sam czynsz,a okolo 7zl za metr z oplatami.
Dostałem maila z informacją/symulacją w której mam zastrzeżenia do kilku punktów:
1. Zaliczka eksploatacyjna: 2,99 zł./m2/m-c - nie wiem czy zawiera minimalny fundusz remotowy czy całość pójdzie dla administratora
2. Woda do podlewania ogrodu ryczał od lokalu 20,00 zł - jeśli podlewać 3 mc w roku to 10 cystern/mc podlewania od budynku
3. Opłata za schowek 10,00 zł./szt./m-c - za punkt oświetleniowy w skrytce inne osiedla mają ok. 2zł/mc, przecież dostępu do skrytki nie ma żeby w niej sprzątać.
I co z ta woda?? Co miesiac 20zl??

Tez się zastanawiam, przecież w zimie nikt nie bedzie ogrodu podlewał.
Czynsz będzie wynosił ok. 7,5 zł za metr + prąd. Opłata za miejsce postojowe naziemne 15 zł miesiecznie.
Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”