hellhax pisze:Blok z mieszkaniami pod wynajem.
Ale akurat to mają być chyba zwykłe mieszkania, a nie lokale usługowe.
hellhax pisze:Blok z mieszkaniami pod wynajem.
Sellie pisze:Właśnie natrafiłam na tę inwestycję, błagam, powiedzcie, że to jakiś eksperyment społeczny.Oni tam porobili mieszkania po 35 m2 po 17-19k z metra... z sypialnią bez okna!
![]()
![]()
![]()
Myślałam, że już wszystko widziałam, ale jednak rynek potrafi zaskoczyć... xD już czekam jak ktoś to kupi na wynajem xDD
investor pisze:Kupiłem takie mieszkanie pod wynajem, lokalizacja i cena w stosunku do lokalizacji się zgadzała (oczywiście 1830 zł z metra względem katalogu opuszczono). Czy coś nie tak z tym zakupem, nietrafiony? Wynajmuję gorsze mieszkania, więc nie sądzę, że tutaj będzie problem z najmem.
investor pisze:Sellie pisze:Właśnie natrafiłam na tę inwestycję, błagam, powiedzcie, że to jakiś eksperyment społeczny.Oni tam porobili mieszkania po 35 m2 po 17-19k z metra... z sypialnią bez okna!
![]()
![]()
![]()
Myślałam, że już wszystko widziałam, ale jednak rynek potrafi zaskoczyć... xD już czekam jak ktoś to kupi na wynajem xDD
Zgłaszam obecność.
Kupiłem takie mieszkanie pod wynajem, lokalizacja i cena w stosunku do lokalizacji się zgadzała (oczywiście 1830 zł z metra względem katalogu opuszczono). Czy coś nie tak z tym zakupem, nietrafiony? Wynajmuję gorsze mieszkania, więc nie sądzę, że tutaj będzie problem z najmem.
tonyxxl pisze:investor pisze:Kupiłem takie mieszkanie pod wynajem, lokalizacja i cena w stosunku do lokalizacji się zgadzała (oczywiście 1830 zł z metra względem katalogu opuszczono). Czy coś nie tak z tym zakupem, nietrafiony? Wynajmuję gorsze mieszkania, więc nie sądzę, że tutaj będzie problem z najmem.
Problemu z najmem nigdy nie ma. Kwestia ROI.
Sellie pisze:investor pisze:Sellie pisze:Właśnie natrafiłam na tę inwestycję, błagam, powiedzcie, że to jakiś eksperyment społeczny.Oni tam porobili mieszkania po 35 m2 po 17-19k z metra... z sypialnią bez okna!
![]()
![]()
![]()
Zgłaszam obecność.
Kupiłem takie mieszkanie pod wynajem, lokalizacja i cena w stosunku do lokalizacji się zgadzała (oczywiście 1830 zł z metra względem katalogu opuszczono). Czy coś nie tak z tym zakupem, nietrafiony? Wynajmuję gorsze mieszkania, więc nie sądzę, że tutaj będzie problem z najmem.
Czyli kupiles za 15 z metra???
Wez mi wytlumacz, za ile to mieszkanie wynajmiesz?
Tam serio jest sciana z drzwiami do tej sypialni? Nie boisz sie, ze lokator tam sie udusi?
W zasadzie jednym rozwiazaniem jakie widze, to usuniecie tej sciany i zrobienie z tego jednego wielkiego pokoju.
Zrobmy kalkulacje, kupiles to za minimum 525k. Do tego wykonczenie powiedzmy 50k max po taniosci. To 575k.
Wynajmiesz to za max 3k calosc (2500 na reke dla Ciebie, reszta oplaty).
Czyli 2500 x 12 miesiecy x 19 lat = 570k.
Oczywiscie nie jest realne, zebys przez te 19 lat mial oblozenie caly czas, plus nie zdarzyly sie zupelnie zadne wymiany, naprawy, remonty.
Zeby inwesycja sie zwrocila musisz to wynajmowac caly czas przez 20 lat, i po 20 latach zaczniesz dopiero zarabiac na tym mieszkaniu.
Biorac pod uwage nasza dzietnosc - ilosc pustych, niewynajetych mieszkan bedzie za 20 lat w Krakowie z 3-4 razy wyzsza. Juz dzisiaj, a nie za 20 lat, Krakow ma najnizsze ROI ze wszystkich miast, bo zwyczajnie mieszkan na wynajem jest zbyt duzo i sa zbyt tanie.
Powiesz mi jak ci sie w glowie spina taka inwestycja? Przeciez nawet jakbys polowe hajsu rozjebal na gieldzie, to i tak bedziesz mniej stratny niz na tym mieszkaniu.
Sellie pisze:Zrobmy kalkulacje, kupiles to za minimum 525k. Do tego wykonczenie powiedzmy 50k max po taniosci. To 575k.
Wynajmiesz to za max 3k calosc (2500 na reke dla Ciebie, reszta oplaty).
Czyli 2500 x 12 miesiecy x 19 lat = 570k.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 104 gości