Niby od tej strony są np. klatki schodowe - fajnie, że całe przeszklone, więc to na plus. Ale od tej strony są też balkony, więc pewnie są tam i mieszkania jednostronne z widokiem na ten blok.

czang pisze: Do tego te cienkie przedziałki pomiędzy balkonami / loggiami - no nie jest to coś, to kojarzy mi się z wysokim standardem.
LQS pisze:spokojnie w okolicach 20k będą sprzedawać.... jest ssanie na rynku na takie inwestycje.
dużo droższe sprzedawane są na mogilskiej i sprzedaż idzie.
tera_krk pisze:Prawdą jest również to, że mieszkań w Krakowie w tak dobrej lokalizacji jak ta, nie ma. Chyba większość mieszkań w tej inwestycji zniknęła w pierwszy dzień (tak!). Podnieśli więc znacząco ceny na następny dzień dla osób które nie zdążyły. Nie sądzę by jakieś mieszkania trafiły do sprzedaży oficjalnej.
czang pisze:Nie byłbym jednak taki krytyczny. Ten deweloper pokazał już przecież, że potrafi sprzedać cały blok nie wprowadzając go nawet do publicznej oferty. Dlaczego i tu część mieszkań nie miałaby rozejść się w podobny sposób?
nick707 pisze:Jak dla mnie okolica jest świetna ze względu na park lotników, rzut beretem w stronę Wisły (bieganie/rower), blisko tramwaj i mam brata na lema, więc zawsze to lepiej jak się ma dobre kontakty z rodziną.
W miejsce plazy mają być także usługi, jakieś restauracje.
A słyszałem, że zamiast decathlonu ma być biedronka, a decathlon ma zostać przeniesiony na działkę obok.
tomekl007 pisze:Co do lokalizacji, ja nie widzę lepszej do mieszkania w Krakowie, plusy:
- blisko park lotników
- blisko dwie linie tramwajowe (aleja i mogliska), w niedługim czasie będzie trzecia linia która się będzie kończyć przy skrzyżowaniu lema/mogliska - czyli będą trzy niezależne linie max 10 min na nogach.
- na dąbskiej jest masa usług, piekarnie, restauracje, lekarze wielu specjalizacji, stomatolodzy, przedszkola (w tym montesorri) - każda z tych rzeczy więcej niż jedna
- jest bardzo nowoczesna infrastuktura dla samochodów - ul lema ma 4 pasy i prawie nigdy się nie korkuje, nawet w godzinach szczytu.
- bardzo blisko do głównych dróg w krk - aleja pokoju i mogliska a mimo to jest bardzo cicho bo jest wystarczająca odległość od nich
- bardzo blisko do starego miasta - trawmajem ~15min, uber podobnie (w cenie ~10zł za dojazd).
dodatkowo na przyszłość, będzie całe centrum zbudowane przez rodbyrg na miejscu plazy, wg mojej obecnej wiedzy będzie tam:
- dodatkowe usługi
- zadbane ścieżki i zieleń
- biurowce które zwiększają wartość mieszkań obok
To ma wyglądać podobnie jak Fabryczna City
Jeszcze pozostałe kwestie:
- Tauron arena obok, potencjał na wynajem krótkoterminowy, jeśli ktoś w to celuje.
A sam budynek Pools ma jeden unikatowy aspekt, mianowicie widok na staw dąbski który nigdy nie będzie zasłonięty żadnym budynkiem.
Chętnie dowiem się o innych inwestycjach z przedziału 18-20k które może rywalizować jeśli chodzi o listę plusów. Młyny mogliska która jest bardziej premium (ale wg mnie gorsza lokalizacja bo blisko bardzo ruchliwej i głośnej ulicy sprzedaje się obecnie w cenach >22k m2)
Kolorowekostki pisze:Czy ja wiem czy kocopoly. Pełno mieszkań wystawionych przez Dante po grubo ponad 20k za metr.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 105 gości