Osiedle Imbramowskie Kraków (ul. Szafirowa) / deweloper TDJ Estate - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Sellie

Re: Osiedle Imbramowskie Kraków (ul. Szafirowa) / deweloper TDJ Estate - opinie na forum

Postautor: Sellie » 15 lut 2026, 15:39

Sellie pisze:
przyjezdny pisze:Byłem ostatnio w okolicy i bloki już wyszły z ziemi. Aktualnie budowa jest na etapie II piętra. Natomiast co mnie zszokowało to odległości pomiędzy budynkami. Mega blisko siebie je stawiają. Myślę, że odległość jest podobna jak pomiędzy najbliższymi mieszkaniami z sąsiadujących bloków na Ozonie. Przy czym na Imbramowskim będzie 7 pięter, więc ta bliskość będzie bardziej przytłaczająca. Nic dziwnego, że w środkowym bloku sprzedało się do tej pory zaledwie jedno mieszkanie.

Jak będzie jak na Ozonie to powodzenia w sprzedaży jeśli te bloki już stoją. :lol: Ja myślę, że Ozon się sprzedał tylko dlatego, że ludzie kupowali dziurę w ziemi. Sama byłam zainteresowana, ale tam poszłam PO wybudowaniu i jestem happy, że nie wtopiłam w to hajsu. +15 lat i to będzie osiedle lokalnej patologii. W sumie kontynuacja z tych bloków socjalnych co tam są.
A ta lokalizacja Osiedle Imbramowskie i tak jest niefortunna - z jednej strony pociąg, z drugiej strony plac targowy. Będzie hałas samochodowy od 5 rano. Muszę się tam kiedyś przejść :D aż jestem ciekawa jak to w realu wygląda.
Chociaż z drugiej str. tam trochę dalej za torami, nie pamiętam już nazwy ulicy, widzę, że wykupione na pniu było, chociaż budynek też tak blisko pociągu i ulicy, chociaż i tak dużo mieszkań tam się nie świeci w ogóle jak wieczorami krążę. Tak samo jak jebnęli ten dupny Akademik na 29.Listopada, skrzyżowanie z Opolską, rok akademicki się dawno rozpoczął, a tam tylko 10 klitek wynajętych z 300. Ceny za wynajem też z czapy, bodajże 2500 PLN, za mieszkanie w akademiku. Nie wiem czy do rentierów nie dociera, że hossa się skończyła? Albo spuszczą ceny wynajmu, albo będą musieli iść z torbami. Ze sprzedażą też - po prostu nie sprzedadzą i dużo mieszkań będzie stało w zimie nieogrzewanych, a reszta lokatorów będzie płaciła horrendalne warunki za ogrzewanie. Ja już miałam 2 razy w mojej mikrokawalerce 40m2 dopłaty po 900 zł (ogrzewanie centralne!!!), bo reszta mieszkań stoi pusta/ludzie nie grzeją.
Śmieszne, że do dewelo nie dociera, że czas postawić na jakość, obniżyć ceny, zmniejszyć ilość mieszkań i zacząć budować LEPIEJ.

A co do kłótni - blisko-daleko. Jest to lokalizacja BLISKO centrum, ale jak ktoś nie ma auta to będzie miał trochę do dojścia na przystanek, bo te bloki są spory kawał od przystanków. Co znowu wydłuża czas komunikacji. O autach nie wspomnę, jak ktoś nie kupi garażu to nie zaparkuje.

tonyxxl

Re: Osiedle Imbramowskie Kraków (ul. Szafirowa) / deweloper TDJ Estate - opinie na forum

Postautor: tonyxxl » 16 lut 2026, 16:40

Sellie pisze: +15 lat i to będzie osiedle lokalnej patologii. W sumie kontynuacja z tych bloków socjalnych co tam są.

Ale tak myślisz na jakiej podstawie? tak, bo tak???? Czemu Ozon akurat ma się stać patologią??
A patologia największa jest od dawna w centrum. W okolicach rynku czy kazimierza w weekendy stadardem jest pijaństwo, rozbijane czy pozostawiane butelki, zapach uryny w kazdym zakątku, małolaty naćpane i agresywne itp itd
Na te nowe osiedla poza centrum w zdecydowanej większości nie sprowadza się patologia a rodziny pracujące na hipotekę żeby tam mieszkać. W centrum prawie wszystko masz wykupione pod krótki najem i tam jest właśnie patologia, bo kto się przejmuje czymkolwiek jak wynajmuje na weekend ???

Sellie pisze:A ta lokalizacja Osiedle Imbramowskie i tak jest niefortunna - z jednej strony pociąg, z drugiej strony plac targowy. Będzie hałas samochodowy od 5 rano. Muszę się tam kiedyś przejść :D aż jestem ciekawa jak to w realu wygląda.

NO własnie, przejdź się najpierw może, bo widac, że małe masz pojęcie o okolicy
Ruch samochodowy od 5 rano to jest w całym Krakowie, więc nie wiem co ci tak przeszkadza kilka dostawczaków podjezdżających z towarem na plac...
Ty myślisz że tam jeżdżą traktorami bez tłumika? :)
A pociągi? co jakiś czas odgłosy pociągów to usłysza jedynie ci z pierwszego budynku, od strony torów i to jak otworzą okno. Nie jest to żaden wielki problem, poza tym tam jest kawałek od torów a większośc roku jest "ściana z drzew" które jeszcze wygłuszają dzwięki.
Oczywiście zawsze można coś znaleźć, ale nie przesadzałbym że te rzeczy co wymieniasz to akurat jakieś niefortunne. A plac targowy pod nosem to jest duuuuuży plus dla większości. Wiem, bo znam 2 nabywców lokali tam i własnie to miedzy innymi ich zachęciło do zakupu.

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 16 lut 2026, 17:14

Sellie pisze:
przyjezdny pisze:Byłem ostatnio w okolicy i bloki już wyszły z ziemi. Aktualnie budowa jest na etapie II piętra. Natomiast co mnie zszokowało to odległości pomiędzy budynkami. Mega blisko siebie je stawiają. Myślę, że odległość jest podobna jak pomiędzy najbliższymi mieszkaniami z sąsiadujących bloków na Ozonie. Przy czym na Imbramowskim będzie 7 pięter, więc ta bliskość będzie bardziej przytłaczająca. Nic dziwnego, że w środkowym bloku sprzedało się do tej pory zaledwie jedno mieszkanie.

Jak będzie jak na Ozonie to powodzenia w sprzedaży jeśli te bloki już stoją. :lol: Ja myślę, że Ozon się sprzedał tylko dlatego, że ludzie kupowali dziurę w ziemi. Sama byłam zainteresowana, ale tam poszłam PO wybudowaniu i jestem happy, że nie wtopiłam w to hajsu. +15 lat i to będzie osiedle lokalnej patologii. W sumie kontynuacja z tych bloków socjalnych co tam są.
A ta lokalizacja Osiedle Imbramowskie i tak jest niefortunna - z jednej strony pociąg, z drugiej strony plac targowy. Będzie hałas samochodowy od 5 rano. Muszę się tam kiedyś przejść :D aż jestem ciekawa jak to w realu wygląda.
Chociaż z drugiej str. tam trochę dalej za torami, nie pamiętam już nazwy ulicy, widzę, że wykupione na pniu było, chociaż budynek też tak blisko pociągu i ulicy, chociaż i tak dużo mieszkań tam się nie świeci w ogóle jak wieczorami krążę. Tak samo jak jebnęli ten dupny Akademik na 29.Listopada, skrzyżowanie z Opolską, rok akademicki się dawno rozpoczął, a tam tylko 10 klitek wynajętych z 300. Ceny za wynajem też z czapy, bodajże 2500 PLN, za mieszkanie w akademiku. Nie wiem czy do rentierów nie dociera, że hossa się skończyła? Albo spuszczą ceny wynajmu, albo będą musieli iść z torbami. Ze sprzedażą też - po prostu nie sprzedadzą i dużo mieszkań będzie stało w zimie nieogrzewanych, a reszta lokatorów będzie płaciła horrendalne warunki za ogrzewanie. Ja już miałam 2 razy w mojej mikrokawalerce 40m2 dopłaty po 900 zł (ogrzewanie centralne!!!), bo reszta mieszkań stoi pusta/ludzie nie grzeją.
Śmieszne, że do dewelo nie dociera, że czas postawić na jakość, obniżyć ceny, zmniejszyć ilość mieszkań i zacząć budować LEPIEJ.

Hałas to mały pikuś.
W lecie codzienny smrodek z placu targowego urozmaici życie szczęśliwym nabywcom. Kazdy kto kiedykolwiek robił tam zakupy wie o czym mowa . Ale skoro na Rybitwach są tacy którzy nie czują odoru - to tu poczują aromat fiołków .
Naganiacz napisze, że można okien nie otwierać i będzie ok.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 16 lut 2026, 22:49

Mar G pisze:W lecie codzienny smrodek z placu targowego urozmaici życie szczęśliwym nabywcom. Kazdy kto kiedykolwiek robił tam zakupy wie o czym mowa . Ale skoro na Rybitwach są tacy którzy nie czują odoru - to tu poczują aromat fiołków .
Naganiacz napisze, że można okien nie otwierać i będzie ok.

haha, no i jak zwykle rzeczowa rozmowa. jeden nie był i cos tam insynuje a drugi był w lecie, poczuł smrodek przy którymś stoisku na placu warzywno owocowym (szok i niedowierzanie, przeciez zapachy powinny być jak w perfumerii:) i twierdzi że to dyskwalifukuje kupienie mieszkania 200-300 metrów dalej i wyzywa od naganiaczy.
Ja juz tu wchodze w sumie tylko w celach rozrywkowych ale wciąz warto, poziom komedii i absurdu wciąz rośnie.
Oczywiście najwięcej mają do powiedzenia ci, co nie sa wcale zainteresowani inwestycją i ci co nigdy tam nie byli, ale zawsze znajdą wadę i wyśmieją inwestycję.
A mi się podoba i polecam.
PS: Na hasło tonyxxl w biurze sprzedaży macie 1% zniżki od ceny, działa do końca lutego :lol: :lol: :lol:

DobrzeJuzBylo

Postautor: DobrzeJuzBylo » 17 lut 2026, 10:41

haha, no i jak zwykle rzeczowa rozmowa. jeden nie był i cos tam insynuje a drugi był w lecie, poczuł smrodek przy którymś stoisku na placu warzywno owocowym (szok i niedowierzanie, przeciez zapachy powinny być jak w perfumerii:) i twierdzi że to dyskwalifukuje kupienie mieszkania 200-300 metrów dalej i wyzywa od naganiaczy.

Bez urazy, ale zapytam. Czy Ty nie pracujesz w jakimś biurze nieruchimości? Każda inwestycja jest dobra, wszędzie blisko centrum i nigdzie nie śmierdzi.

Druga strona medalu, gdzie połowa forumowiczów chciałoby zlicytowania kredyciarzy i mieszkań po 5k/m2.

To osiedle od TDJ to nieporozumienie i deweloper już odpiął wrotki na całego, bo na Meiera też buduje potworka, z którego ludzie się nie wydostaną samochodem. Już jest grubo. Plac Imbramowski generuje spory hałas, poza tym ludzie przyjeżdżają samochodami, więc mieszkańcy będą uwięzieni często zanim się dostaną na Opolską. Sypialniane dzielnice można kupić taniej, a centrum to też nie jest. Dla nikogo trochę inwestycja i odzwierciedla to sprzedaż. Na wspomnanej ulicy Meiera podobnie.

karamba

Postautor: karamba » 17 lut 2026, 11:25

Zanim ktoś się zdecyduje na zakup powinien pojechać tam o 4 rano kiedy zjeżdżają handlarze i rozstawiają swoje towary. Smród spalin i hałas od wczesnych godzin porannych, w sąsiedztwie kolej, którą przemieszczają się wagony towarowe przez całą dobę. Zastanówcie się mocno zanim tu coś kupicie. Podobnie jest na Wizjonerów w blokach tuż przy torach kolejowych ludzi mocno narzekają. Ktoś powie "nie widziały gały co brały" - tak to prawda ale tylko częściowo bo w normalnym państwie nikt nie powinien wydawać pozwolenia na budowę mieszkań w miejscach , które się nie nadają do zamieszkania. Jeśli ktoś uważa inaczej to niech napisze po co w takim razie wydajemy ciężkie pieniądze na urzędników zajmujących się MPZP

Ta inwestycja to bomba z opóźnionym zapłonem

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 17 lut 2026, 12:41

karamba pisze:Zanim ktoś się zdecyduje na zakup powinien pojechać tam o 4 rano kiedy zjeżdżają handlarze i rozstawiają swoje towary. Smród spalin i hałas od wczesnych godzin porannych, w sąsiedztwie kolej, którą przemieszczają się wagony towarowe przez całą dobę.

Ty byłes tam o 4tej rano? NIe zatrułeś się tymi spalinami od 20 dostawczaków które tam podjeżdżaja? O czym ty opowiadasz? JAki hałas i smród spalin? NA Kleparzach pewnie rowerami przyjeżdżają dlatego jest idealnie, a tutaj nie da się oddychac i hałas straszny o 4 rano..
Poza tym cały plac jest zabudowany i zadaszony więc hałas większy masz od Opolskiej na wyższych piętrach jak otworzysz okno i masz je od tej od strony.

DobrzeJuzBylo pisze:Bez urazy, ale zapytam. Czy Ty nie pracujesz w jakimś biurze nieruchimości? Każda inwestycja jest dobra, wszędzie blisko centrum i nigdzie nie śmierdzi.

Wyraziłem pozytywne zdanie o może kilku inwestycjach w KRK na jakieś sto które tu są opisywane.
Nie, nie pracuję w żadnym biurze i jak jest coś blisko centrum to jest blisko, z faktami nie dyskutuje, A jak gdzieś byłem i nie śmierdziało, a to było poruszane jako wada, to napisałałem, że nic nie czułem.
Poza tym, w odróżnieniu od innych jak coś pisze o inwestycji, to tam byłem i znam choć w miarę okolice.

karamba

Postautor: karamba » 17 lut 2026, 13:57

tonyxxl pisze:
karamba pisze:Zanim ktoś się zdecyduje na zakup powinien pojechać tam o 4 rano kiedy zjeżdżają handlarze i rozstawiają swoje towary. Smród spalin i hałas od wczesnych godzin porannych, w sąsiedztwie kolej, którą przemieszczają się wagony towarowe przez całą dobę.

Ty byłes tam o 4tej rano? NIe zatrułeś się tymi spalinami od 20 dostawczaków które tam podjeżdżaja? O czym ty opowiadasz? JAki hałas i smród spalin? NA Kleparzach pewnie rowerami przyjeżdżają dlatego jest idealnie, a tutaj nie da się oddychac i hałas straszny o 4 rano..
Poza tym cały plac jest zabudowany i zadaszony więc hałas większy masz od Opolskiej na wyższych piętrach jak otworzysz okno i masz je od tej od strony.

Tak byłem wiele razy bo mieszka obok moja szwagierka.
"20 dostawczaków" :lol:

Od wczesnych godzin porannych dziesiątki dostawczaków, trzaski drzwiami, klaksony, pip pip pip - przy cofaniu. Wystarczy ?

Nie porównuj Kleparzy do Imbramowskiego

O co w ogóle walczysz ? 8-) Co chcesz mi udowodnić ? Kupiłeś tam mieszkanie a może jesteś handlowcem w tej formie deweloperskiej ? :roll:

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 17 lut 2026, 14:34

karamba pisze:Od wczesnych godzin porannych dziesiątki dostawczaków, trzaski drzwiami, klaksony, pip pip pip - przy cofaniu. Wystarczy ?

nie wystarczy, dalej uważam, że bredzisz i szukasz problemu tam gdzie go nie ma

Ale bardzo chętnie odszczekam to, jak staniesz na terenie inwestycji o 4 rano i nagrasz te dziesiątki dostawczaków, trzaskanie drzwiami, klaksony, pip,pip,pip...ale też wiem, że nic takiego nie zrobisz, bo nic takiego tam nie usłyszysz
karamba pisze:Nie porównuj Kleparzy do Imbramowskiego

czemu? to takie same place tylko w mniejszej skali, a tam jeszcze są dodatkowo tramwaje, turyści pijani, prostytutki itd i jakos tam jest wg ciebie bez problemu a na imbramowskim to myślisz , e te dostawczaki chyba wkoło jeżdża i trąbia, cofają i trzeaskają drzwiami pół dnia i to jest jaskiś niesamowity problem dla bloków oddalonych o kilkaset metrów:)

karamba

Postautor: karamba » 17 lut 2026, 14:41

tonyxxl pisze:
karamba pisze:Od wczesnych godzin porannych dziesiątki dostawczaków, trzaski drzwiami, klaksony, pip pip pip - przy cofaniu. Wystarczy ?

nie wystarczy, dalej uważam, że bredzisz i szukasz problemu tam gdzie go nie ma

Ale bardzo chętnie odszczekam to, jak staniesz na terenie inwestycji o 4 rano i nagrasz te dziesiątki dostawczaków, trzaskanie drzwiami, klaksony, pip,pip,pip...ale też wiem, że nic takiego nie zrobisz, bo nic takiego tam nie usłyszysz
karamba pisze:Nie porównuj Kleparzy do Imbramowskiego

czemu? to takie same place tylko w mniejszej skali, a tam jeszcze są dodatkowo tramwaje, turyści pijani, prostytutki itd i jakos tam jest wg ciebie bez problemu a na imbramowskim to myślisz , e te dostawczaki chyba wkoło jeżdża i trąbia, cofają i trzeaskają drzwiami pół dnia i to jest jaskiś niesamowity problem dla bloków oddalonych o kilkaset metrów:)

Mam gdzieś twoje zdanie- wiem swoje. I właściwie chciałem wątek zakopać ale jak przeczytałem że
"...problem dla bloków oddalonych o kilkaset metrów" to omal nie padłem ze śmiechu. Otóż wiedz że z okien będzie tam można kupować jabłka. Czy ty tam w ogóle byłeś? :lol: Tam jest nie "kilkaset metrów" a kilka metrów do miejsca , którym wszystkie auta wjeżdżają - w tym ja 8-)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”