Wygląda na to, że jeszcze jedno nowe osiedle zaczynają budować na Prądniku Białym w Krakowie, inwestycja nazywa się Quadra, a deweloperem jest Imperial Capital. Stawiają to przy ul. Rybałtowskiej, czyli to chyba też te wielkie, niezabudowane jeszcze pola, niedaleko granicy z Zielonkami. Ciekawiej podeszli tu do architektury i wyglądu bloków, duże przeszklenia, fajnie wykończona elewacja i tarasy na dachu. Metraże mieszkań od 30 do prawie 120 m2, więc wybór spory, przy czym te największe to chyba mieszkania 2-poziomowe. A ceny, jak tak na szybko spokrzałem, to zaczynają się w okolicach 15 300 zł/m2, a dochodzą nawet pod 18 000 zł/m2, więc rozrzut jest spory.
Jakieś opinie? Co myślicie?
Quadra Kraków / deweloper Imperial Capital (Prądnik Biały / ul. Rybałtowska) - opinie na forum
Re: Quadra Kraków / deweloper Imperial Capital (Prądnik Biały / ul. Rybałtowska) - opinie na forum
Mieszkania dwupoziomowe (a nawet trzy poziomy, bo jeszcze taras) wyglądają bardzo ciekawie. Niestety nie znam okolicy to cięzko mi się wypowiedzieć na ten temat. Też na pewno warte uwagi są tory kolejowe w dość niedalekiej odległości.
Re: Quadra Kraków / deweloper Imperial Capital (Prądnik Biały / ul. Rybałtowska) - opinie na forum
A tak ten budynek ma wyglądać finalnie. Podobają mi się dwa ostatnie piętra i te okna. Tylko czy one się nie będą otwierały? I jak rozumiem, to na ostatnim piętrze nie będzie balkonów, bo będą mieli tarasy na dach.

Wizualizacja: deweloper Imperial Capital
Z tymi tarasami to fajna sprawa jest, szkoda, że to jednak nie jest standardowe rozwiązanie, bo mnóstwo świetnego miejsca marnuje się na takich dachach bloków, można by je o wiele lepiej wykorzystywać, niż to jest robione.

Wizualizacja: deweloper Imperial Capital
Z tymi tarasami to fajna sprawa jest, szkoda, że to jednak nie jest standardowe rozwiązanie, bo mnóstwo świetnego miejsca marnuje się na takich dachach bloków, można by je o wiele lepiej wykorzystywać, niż to jest robione.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”