40 T
dajwor.com.pl
Inwestycja Dajwór Kraków (Kazimierz) / deweloper BUMA Dajwór P.S.A - opinie na forum
Re: Inwestycja Dajwór Kraków (Kazimierz) / deweloper BUMA Dajwór P.S.A - opinie na forum
Mar G pisze:40 T
W takiej lokalizacji, to taki poziom cen nawet niespecjalnie mnie dziwi, działek w takich miejscach dużo nie ma, a tu chyba w grę wchodzi budowa całkiem nowego budynku / kamienicy, a nie pudrowanie czegoś starego. Co ciekawe, jest tam nawet trochę większych mieszkań, w których dałoby się mieszkać, więc to chyba nie tylko opcja pod wynajem krótkoterminowy. Z drugiej strony, to że dałoby się tam mieszkać nie musi oznaczać, że chciałoby się tam mieszkać, bo jednak te okolice potrafią być nocami gwarne i głośne.
Re: Inwestycja Dajwór Kraków (Kazimierz) / deweloper BUMA Dajwór P.S.A - opinie na forum
No i jeszcze jedno zwróciło moją uwagę, budowę nowej kamienicy realizuje deweloper BUMA Dajwór P.S.A, ze znanym kiedyś na krakowskim rynku logo. Wydawało mi się, że sprzedali biznesy, deweloperka poszła do Dom Development, a biura jeszcze komuś innemu pchnęli. Czyżby ktoś tam teraz wracał do starego biznesu? Czy może ktoś komuś opchnął też znak towarowy, który chyba w Krakowie całkiem nieźle się kojarzył i był rozpoznawalny? Nie wiecie, jak to jest? Tu najpewniej założona spółka celowa do realizacji tego projektu, ale wiadomo, jak ten rynek działa.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”