Cześć wszystkim,
chciałbym podpytać, co myślicie o inwestycji Sosnowiecka Park od Mak Dom w Krakowie (Bronowice, ul. Sosnowiecka). Zastanawiam się nad zakupem mieszkania 45/50 metrow na 2 piętrze więc każda opinia będzie dla mnie cenna.
Link do inwestycji makdom.pl/krakow/sosnowiecka-park
Sosnowiecka Park Kraków - Bronowice / deweloper Makdom (MD-KM3) / opinie na forum
-
PsiaJucha5000
Re: Sosnowiecka Park Kraków - Bronowice / deweloper Makdom (MD-KM3) / opinie na forum
Całkiem ciekawa inwestycja mieszkaniowa i okolica moim zdaniem o wiele lepsza, niż to, co pokazał ostatnio Atal przy ul. Starego Dębu w Krakowie, a ceny 15 000 - 16 000 zł/m2, więc jest całkiem podobnie. Ile z tego miejsca, w którym to budują przy ul. Sosnowieckiej będzie na Rondo Ofiar Katynia? W każdym razie to jednak jest jakiś skraj miasta. Choć jak w tej okolicy znajoma kupiła mieszkanie kilkanaście lat temu, to po drugiej stronie ulicy było gospodarstwo, gdzie za płotem przechadzały się kury.
Ciekawie też prezentują się mieszkania, największe mieszkania 4-pokojowe mają tam ponad 90 m2 i naprawdę całkiem spore pomieszczenia. Natomiast najmniejsze mieszkania 4-pokojowe tam, to zaledwie 54 m2 (tam jest jednak sporo skosów, które nie wliczają się do powierzchni mieszkania albo wliczają się tylko częściowo - poniżej 140 cm wysokości nie wliczają w ogóle, a 140 - 220 cm wliczają jako 50%, więc całkiem dobry układ. Za to solidarnie w obu mieszkaniach balkony są po 3 m2 - bardzo małe, jak na te ceny, przynajmniej taka jest moja opinia : )
Jeśli chodzi o standard mieszkań, to widziałem, że montują system smart home, ktoś wie jakiej formy i jakie opcje będą w jego ramach dostępne?
Ciekawie też prezentują się mieszkania, największe mieszkania 4-pokojowe mają tam ponad 90 m2 i naprawdę całkiem spore pomieszczenia. Natomiast najmniejsze mieszkania 4-pokojowe tam, to zaledwie 54 m2 (tam jest jednak sporo skosów, które nie wliczają się do powierzchni mieszkania albo wliczają się tylko częściowo - poniżej 140 cm wysokości nie wliczają w ogóle, a 140 - 220 cm wliczają jako 50%, więc całkiem dobry układ. Za to solidarnie w obu mieszkaniach balkony są po 3 m2 - bardzo małe, jak na te ceny, przynajmniej taka jest moja opinia : )
Jeśli chodzi o standard mieszkań, to widziałem, że montują system smart home, ktoś wie jakiej formy i jakie opcje będą w jego ramach dostępne?
-
PsiaJucha5000
Re: Sosnowiecka Park Kraków - Bronowice / deweloper Makdom (MD-KM3) / opinie na forum
Master pisze:Całkiem ciekawa inwestycja mieszkaniowa i okolica moim zdaniem o wiele lepsza, niż to, co pokazał ostatnio Atal przy ul. Starego Dębu w Krakowie, a ceny 15 000 - 16 000 zł/m2, więc jest całkiem podobnie. Ile z tego miejsca, w którym to budują przy ul. Sosnowieckiej będzie na Rondo Ofiar Katynia? W każdym razie to jednak jest jakiś skraj miasta. Choć jak w tej okolicy znajoma kupiła mieszkanie kilkanaście lat temu, to po drugiej stronie ulicy było gospodarstwo, gdzie za płotem przechadzały się kury.
Jedynie cos takiego znalazlem na ogloszeniu dewelopera na otodom. Pakiet Smart Home od firmy Appartme, w który wyposażone będą wszystkie mieszkania. Technologia ta umożliwia zdalne sterowanie m.in. oświetleniem i ogrzewaniem, zwiększając komfort codziennego życia.
Master pisze:Całkiem ciekawa inwestycja mieszkaniowa i okolica moim zdaniem o wiele lepsza, niż to, co pokazał ostatnio Atal przy ul. Starego Dębu w Krakowie, a ceny 15 000 - 16 000 zł/m2, więc jest całkiem podobnie. Ile z tego miejsca, w którym to budują przy ul. Sosnowieckiej będzie na Rondo Ofiar Katynia?
Do Ronda ofiar Katynia jest niecały kilometr. Często ludzie mają (błędny) obraz rejonu "za Ikeą", tak jakby nic tam się nie zmieniło od 15 lat. A mało który obszar Krakowa przeszedł taką metamorfozę jak właśnie Bronowice Wielkie. Już sama Galeria Bronowice to prawdziwy "game changer", a przecież w promieniu 1 km są właściwie wszystkie popularne sklepy oraz mnogość usług. No i bardzo dużo linii autobusowych (przystanek "Stawowa").
Natomiast sama inwestycja wygląda kiepsko. Mnóstwo małych klitek, raczej typowa sieczka inwestycyjna - taka masówka "pod wynajem". Mikroskopijne balkony, raptem kilka ogólnodostępnych miejsc postojowych na zewnątrz "dla gości", w praktyce pewnie i tak będą to miejsca oznaczone jako "dla niepełnosprawnych".
Część wspólna na wizualizacjach wygląda bardzo skromnie - kawałek trawnika, ławka i hamak. Plac zabaw - mikroskopijny.
A już piramidalnym absurdem jest brak możliwości dojazdu pod drzwi większości klatek. Prowadzi tam tylko wąski chodniczek dla pieszych. Wyobraźcie sobie przeprowadzkę albo dostawę mebli/AGD gdzie zupełnie nie ma gdzie zaparkować nawet małą ciężarówką (do garażu się nie zmieści ze względu na wysokość).
Deweloper Mak Dom też miał trochę mniej udanych inwestycji, np. Stelmachów Park (niedaleko) gdzie ludzie zgłaszali wiele problemów, np. z akustyką mieszkań.
PsiaJucha5000 pisze:Cześć wszystkim,
chciałbym podpytać, co myślicie o inwestycji Sosnowiecka Park od Mak Dom w Krakowie (Bronowice, ul. Sosnowiecka). Zastanawiam się nad zakupem mieszkania 45/50 metrow na 2 piętrze więc każda opinia będzie dla mnie cenna.
Link do inwestycji makdom.pl/krakow/sosnowiecka-park
Odradzam ze względu na samoloty
Akurat samolotów nie uznawałbym za problem. Ich obecność to raczej atrakcja
Inwestycja ma jednak wiele wad - opisałem je wyżej.
Rozmawiałem z znajomym który miesza na smętnej, jeżeli chodzi o samoloty to po 2 tygodniach już nic nie słyszał, człowiek się przyzwyczaja. Natomiast jeżeli chodzi o samą inwestycję czy ja wiem czy bardzo problematycznym jest brak dojazdu bezpośrednio do drugiego bloku? W końcu ile razy w życiu się przeprowadzasz, co do części wspólnych zgodzę się bieda totalna. Dla mnie osobiście jakbym miał już coś tam kupować największym nieporozumieniem przy cenie 16k metr są te mikro balkony, ciekawe jak im pójdzie sprzedaż, ogródki widzę, że się sprzedają bo jak już to mają największy sens w tej inwestycji.
Kup sobie mieszkanie a nie patodeweloperka, normalny metraż 100-150m2. Na co ci 40-50m2. Takie dla singla to lepiej wynająć
Dobre poczucie humoru tam mają
1.2mln za mieszkanie ze skosami
Za 800k można mieć 110m2 w centrum Katowic w nowoczesnym inteligentny, szklany, apartamentowcu. Kto to kupuje to jest 30min różnic odległościowej i o 30 min krócej do Chorwacji
https://www.makdom.pl/oferta/sosnowieck ... /am34-4989
Za 800k można mieć 110m2 w centrum Katowic w nowoczesnym inteligentny, szklany, apartamentowcu. Kto to kupuje to jest 30min różnic odległościowej i o 30 min krócej do Chorwacji
https://www.makdom.pl/oferta/sosnowieck ... /am34-4989
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”