Lindego 2 Kraków / Bronowice - Noho Investment (ul. Na Błonie) / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
a_lec

Re: Lindego 2 Kraków / Bronowice - Noho Investment (ul. Na Błonie) / opinie na forum

Postautor: a_lec » 15 kwie 2024, 15:19

buda pisze: (...) ludzie jak mrówki chodzący w różne kierunki (...)

No to jest wreszcie argument przeciw tej dzielni, jak tu mieszkać, gdy ludzie chodzą "w różne kierunki" :D :D :D
Zdecydowanie szukajmy okolicy, gdzie chodzą w jednym kierunku :)

pitipiti

Re: Lindego 2 Kraków / Bronowice - Noho Investment (ul. Na Błonie) / opinie na forum

Postautor: pitipiti » 16 kwie 2024, 12:06

Wpisz w Google „Bogdan Smok” i wówczas zrozumiesz, że możesz swobodnie skasować swój bezsensowny wywód :oops:

neo

Postautor: neo » 16 kwie 2024, 16:44

Aż tak bardzo, to bym też tej okolicy nie deprecjonował, ale jest tam jeszcze całkiem sporo do ogarnięcia, przy czym nie wiadomo, czy wszystko da się ogarnąć jak np. te garaże.

pachi

Postautor: pachi » 04 wrz 2025, 9:34

Czy mógłbyś wskazać zalety i wady tej lokalizacji?
Moje spostrzeżenia:
- od strony ul. Nabłonie często przejeżdżające autobusy generują spory hałas,
- inwestycja rzeczywiści z rozwiązaniami premium,
- niewielka odległość od stacji Kraków Bronowice z pociągami do centrum co 10-15 minut.

neo

Postautor: neo » 07 wrz 2025, 20:50

pachi pisze:Czy mógłbyś wskazać zalety i wady tej lokalizacji?
Moje spostrzeżenia:
- od strony ul. Nabłonie często przejeżdżające autobusy generują spory hałas,
- inwestycja rzeczywiści z rozwiązaniami premium,
- niewielka odległość od stacji Kraków Bronowice z pociągami do centrum co 10-15 minut.

Dodałbym do tego jeszcze garaże wzdłuż ul. Na Błonie - piękne nie są, do tego te różne hurtownie, mleczarnie w okolicy - to też nie zdobi okolicy. Sama ulica Na Błonie w stronę Rudawy, to jest jakiś ponury żart. W samej zabudowie za os. Widok zaczyna się spory chaos, oby kiedyś się prostował.

Z plusów, jak dla mnie, to blisko do pętli Bronowice Małe, są usługi w okolicy, młynówka też blisko. No i sam blok zapowiada się ładnie. Skończyli już może na nim elewację i można ocenić efekt finalny? Jeśli chodzi o wnętrze, to są jakieś ekstra rozwiązania od dewelopera Noho?

mrmatii

Postautor: mrmatii » 08 wrz 2025, 11:34

Widziałem budynek na żywo i wygląda bardzo ładnie. Jednak cegła robi robotę i blok nie starzeje się szybko. Szkoda, że większej ilości bloków nie robią z cegły tylko biała elewacja która po 10 latach robi się szara...

Z potencjalnych minusów to potencjalnie wysoki czynsz ze względu na utrzymanie ochrony, strefy wspólne z których i tak rzadko się korzysta. Na młynach od tego samego dewelopera czynsz jest bardzo wysoki.

karamba

Postautor: karamba » 04 lis 2025, 9:36

MiG pisze:Mnie ta okolica jednak nie urzeka na tyle, żeby uznać za racjonalne płacenie tam takich kwot za metr kwadratowy. Ul. Na Błonie jest taka średnio przyjemna, a w stronę Rudawy, to już dramat.

A jaka w KRK cie urzeka?
"w stronę Rudawy" - jest Młynówka Królewska - co jest nie tak ?

MiG

Postautor: MiG » 04 lis 2025, 12:25

karamba pisze:"w stronę Rudawy" - jest Młynówka Królewska - co jest nie tak ?

Ulica Na Błonie.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 07 lis 2025, 18:06

Jestem ciekawe jakie stawki administracyjne narzuci deweloper. Na mogilskiej "inwestorzy" płaczą, że koszty administracyjne uniemożliwiają znalezienie najemcy, a czekanie na koniec remontu drenuje kieszenie do cna.

mrmatii

Postautor: mrmatii » 07 lis 2025, 18:17

bartekrk pisze:Jestem ciekawe jakie stawki administracyjne narzuci deweloper. Na mogilskiej "inwestorzy" płaczą, że koszty administracyjne uniemożliwiają znalezienie najemcy, a czekanie na koniec remontu drenuje kieszenie do cna.

Pewnie też większe niż standardowo bo części wspólne, które mają być atracją są podobne. Nie wiem czy na Lindego też ma być ochrona?

Swoją drogą czy ktoś wie czy na mogilskiej faktycznie te koszty są uzasadnione, czy to mocna przesada? czy utrzymanie ochrony i tych wszystkich części wspólnych to aż 10 zł więcej na metr? czy tylko taka kwota jest obecnie bo nie wszystkie budynki są oddane i po oddaniu reszty cena się obniży bo rozłoży na większą liczbę mieszkań?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”