Skośna 2a Kraków - deweloper M2 - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Dociekliwy

Re: Skośna 2a Kraków - deweloper M2 - opinie na forum

Postautor: Dociekliwy » 03 lis 2025, 17:55

krtk pisze:
Dociekliwy pisze:
krtk pisze:Radzę się dobrze zastanowić czy chcecie być klientami drugiej kategorii, tym bardziej przy takiej inwestycji

Czy możesz coś więcej napisać? Czy masz jakieś konkretne uwagi? Co znaczy klient drugiej kategorii? Znaczy, że co? Co to znaczy "przy takiej inwestycji"? Czyli jakiej? Mnie ona interesuje i nie zauważyłem nic niepokojącego. Sprawdzam z różnych stron, bo podoba mi się u nich jedno mieszkanie, a lokalizacja jest super, ale to poważna decyzja i chcę być pewien. Na tym forum na razie nikt nie podał żadnych negatywnych konkretów.

Obrazek

będę chciał porozmawiać z działem marketingu tej inwestycji to skontaktuje się z działem marketingu, uprzedzam - nie skontaktuje się

stały schemat, pojawia się nowy wątek o inwestycji, pojawia się jakiś krytyczny wpis, kilka godzin później rejestruje się "tajemniczy klient", zainteresowany tylko tą inwestycją, i pisze jak popyrtany, co najmniej jakby ktoś mu obrażał matkę

Jestem zaintersoway teamtem zakupu u nich miezkania. Zadaję pytania o konkretne doświadczenia bo znalzzłem to forum. W okolicy są tylko trzy inwestycje koni130 bryksy i m2, a szukam nowego mieszkania na ruczaju.

Awatar użytkownika
free66

Postautor: free66 » 03 lis 2025, 18:17

Dociekliwy pisze:
krtk pisze:
Dociekliwy pisze:

Czy możesz coś więcej napisać? Czy masz jakieś konkretne uwagi? Co znaczy klient drugiej kategorii? Znaczy, że co? Co to znaczy "przy takiej inwestycji"? Czyli jakiej? Mnie ona interesuje i nie zauważyłem nic niepokojącego. Sprawdzam z różnych stron, bo podoba mi się u nich jedno mieszkanie, a lokalizacja jest super, ale to poważna decyzja i chcę być pewien. Na tym forum na razie nikt nie podał żadnych negatywnych konkretów.

Obrazek

będę chciał porozmawiać z działem marketingu tej inwestycji to skontaktuje się z działem marketingu, uprzedzam - nie skontaktuje się

stały schemat, pojawia się nowy wątek o inwestycji, pojawia się jakiś krytyczny wpis, kilka godzin później rejestruje się "tajemniczy klient", zainteresowany tylko tą inwestycją, i pisze jak popyrtany, co najmniej jakby ktoś mu obrażał matkę

Jestem zaintersoway teamtem zakupu u nich miezkania. Zadaję pytania o konkretne doświadczenia bo znalzzłem to forum. W okolicy są tylko trzy inwestycje koni130 bryksy i m2, a szukam nowego mieszkania na ruczaju.

Nie wchodź w zbędne dyskusje- to tylko strata czasu i energii.

Jeśli chodzi o firmę, sam nigdy nie sprzedawałem ich mieszkań, ale są bardzo aktywni na Ruczaju. Miałem okazję być w kilku ich budynkach i nie mogę powiedzieć o nich nic złego. Jeśli odpowiada Ci lokalizacja i układ lokalu, nie ma sensu długo się zastanawiać. A jeśli chcesz poznać opinie z pierwszej ręki, zatrzymaj się na chwilę pod budynkiem i porozmawiaj z mieszkańcami, to najlepsze źródło informacji.
:arrow: :D :geek: Bentley prawem, nie towarem.

investor

Postautor: investor » 03 lis 2025, 18:59

Inwestycyjnie to trzeci świat, bez sensownego dostępu do miejskiej komunikacji, oczywiście o tramwaju nie wspominając. Dla siebie, jeżeli odpowiadałby mi widok z każdej strony na innego rodzaju "atrakcje" może rozważyłbym. Co do dewelopera, to nie znam, na pierwszy rzut oka amatorszczyzną pachnie jak wielu już zauważyło.

Awatar użytkownika
free66

Postautor: free66 » 03 lis 2025, 19:17

investor pisze:Inwestycyjnie to trzeci świat, bez sensownego dostępu do miejskiej komunikacji, oczywiście o tramwaju nie wspominając. Dla siebie, jeżeli odpowiadałby mi widok z każdej strony na innego rodzaju "atrakcje" może rozważyłbym. Co do dewelopera, to nie znam, na pierwszy rzut oka amatorszczyzną pachnie jak wielu już zauważyło.

ON wrócił.
:arrow: :D :geek: Bentley prawem, nie towarem.

patomieszkaniec

Postautor: patomieszkaniec » 03 lis 2025, 21:37

Dociekliwy pisze:A wiesz jaki tutaj będzie piec zamontowany? Dzwoniłeś zapytać?

Kiedy mieszkałeś w takim mieszkaniu? Ile lat temu to było?

Nie, nie dzwoniłem do nich więc nie wiem.

Z tamtego mieszkania wyprowadziłem się na początku Covidu

Nowy

Postautor: Nowy » 03 lis 2025, 22:35

Czy tylko mi się nie wyświetlają układy mieszkań na tej stronie. Jak klikam w "zobacz", to zostaję, że strony nie znaleziono...

A co do kotła gazowego własnego w mieszkaniu, to trochę przeniesienie wad mieszkania w domu do bloku, po pierwsze jest gaz podciągnięty, więc pewnie jakiś licznik indywidualny i rachunek dla gazowni (dobra, odpada płacenie za MPEC), do tego trzeba uważać na to, pewnie mieć jakiś czujnik czadu itp. Jest temat konserwacji takiego piecyka, przeglądów, wymiany po jakimś czasie... Gdyby to nie było wyraźnie odzwierciedlone w cenie mieszkania, to osobiście bym się w to nie pchał. A pewnie ciągnięcie tam MPECu, to już zbyt skomplikowana i droga sprawa. Z tego co kojarzę, to przynajmniej część pierwszych bloków na os. Europejskim ma też ciepło z kotłowni gazowych własnych, ale tam są instalacje dla całych budynków na dachu.

baczek

Postautor: baczek » 03 lis 2025, 23:13

Nowy pisze:Czy tylko mi się nie wyświetlają układy mieszkań na tej stronie. Jak klikam w "zobacz", to zostaję, że strony nie znaleziono...

A co do kotła gazowego własnego w mieszkaniu, to trochę przeniesienie wad mieszkania w domu do bloku, po pierwsze jest gaz podciągnięty, więc pewnie jakiś licznik indywidualny i rachunek dla gazowni (dobra, odpada płacenie za MPEC), do tego trzeba uważać na to, pewnie mieć jakiś czujnik czadu itp. Jest temat konserwacji takiego piecyka, przeglądów, wymiany po jakimś czasie... Gdyby to nie było wyraźnie odzwierciedlone w cenie mieszkania, to osobiście bym się w to nie pchał. A pewnie ciągnięcie tam MPECu, to już zbyt skomplikowana i droga sprawa. Z tego co kojarzę, to przynajmniej część pierwszych bloków na os. Europejskim ma też ciepło z kotłowni gazowych własnych, ale tam są instalacje dla całych budynków na dachu.

Musisz wejść na stronę główną dewelopera i dopiero z jej poziomu wyklikac tę inwestycję - wtedy działa :roll:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”