Elewacje na budynkach osiedla Młyny Mogilska w Krakowie - zdjęcia i opinie

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Młyny Mogilska w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Noho Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
iti

Re: Elewacje na budynkach osiedla Młyny Mogilska w Krakowie - zdjęcia i opinie

Postautor: iti » 09 lut 2025, 23:01

A patrząc jeszcze bliżej, to zrobili to tak.

Obrazek

Z bliska tak się to prezentuje. Nawet sufity tych balkonów zostały wyłożone płytkami. Może się podobać albo nie, ale pracy i pieniędzy w tą elewację dużo włożył deweloper Noho Investment.

MarcinG

Postautor: MarcinG » 10 lut 2025, 10:37

Fakt, jest to jedna z nielicznych w ostatnim czasie inwestycji, w ktorej deweloper nie oszczedzil na wygladzie. Chociaz ciekawe, czy wyglad = jakosc, bo czesto slyszalem opinie (zwlaszcza o jednym takim duzym deweloperze), ktory to inwestuje w wyglad (piekna zielen, nienajgorsze elewacje), ale scina maksymalnie na tym, czego nie widac golym okiem, a ma wielki wplyw na jakosc zycia (akustyka, izolacja etc).

Poki co, NOHO ze swoja pierwsza inwestycja, ktora mozna zobaczyc na bardizej zaawansowanym etapie dowozi. Super!

hxmk

Postautor: hxmk » 26 lut 2025, 10:22

Przejeżdżałam wczoraj. Orientuje się trochę na rynku, bo sama aktywnie poszukuję mieszkania, i widziałam rozklady Noho. Nie byłam dawno w okolicy i muszę przyznać, że to, co zobaczyłam wczoraj prezentuje się paskudnie. Elewacja jest bardzo ciemna, zdecydowanie za ciemna na tamto miejsce. Okolica jest mega szara i ciemna. Te kolumny to rozwiązanie którego nie rozumiem? Absolutnie nie. Wygląda to źle, zmniejsza i przyciemnia przestrzeń znacząco. Materiały, fakt, mogą być wysokiej jakości, ale prezentacja jest niezwykle słaba.

iti

Postautor: iti » 01 maja 2025, 22:27

Jeśli chodzi o dół najwyższego budynku, to tu całkiem ambitnie podeszli do tematu.

Obrazek

Faje te trójwymiarowe wykończenia z cegły, rzadko się taką robotę widuje na inwestycjach mieszkaniowych w Krakowie.

Nowy

Postautor: Nowy » 21 sie 2025, 22:27

Może się podobać albo nie, ale wykończenie tego budynku tymi ceglanymi płytkami, to na mnie robi wrażenie.

Obrazek

Co ciekawe, tam chyba będzie przynajmniej jeden poziom usługowy, ale na piętrze -1, przynajmniej tak mi się wydaje, jak patrzę na to zdjęcie.

Obrazek

Bardziej mi się to kojarzy, ze starszym budownictwem, niż z nowym, ale nie jest to nic negatywnego, wręcz przeciwnie.

Nowy

Postautor: Nowy » 21 sie 2025, 22:29

Ciekawe, ile metrów kwadratowych tych płytek trzeba było ułożyć na tym budynku, ale na pewno nie mało i ile kosztował metr, ale nie widać tu oszczędności. Ciekawe, jak to się będzie trzymało po kilku zimach, mam nadzieję, że ktoś o tym pomyślał, jak planował, jak to zrobić.

Obrazek

No i pierwsze piętro też chyba będzie usługowe.

Jak się Wam podoba?

MarcinG

Postautor: MarcinG » 22 sie 2025, 8:39

I to jest poziom wykonczenia elewacji, jakiego oczekiwalbym przy cenach mieszkan w okolicy 18-20 tysiecy/metr. Swietnie to wyglada.

mzie

Postautor: mzie » 24 sie 2025, 22:35

Tak piękna ta wieża, to tu będzie lobby i concierge?
A jakie będą usługi na dole?
Podobno Banku i jakaś medycyna?

mzie

Postautor: mzie » 24 sie 2025, 22:39

Jak ktoś będzie miał niech może podeśle zdjęcia z klatek schodowych obecnie w wieży, czy będzie tam tez luksusowo?

mlynek

Postautor: mlynek » 04 wrz 2025, 8:18

Bardzo fajnie wyszedł też ten pierwszy budynek inwestycji Młyny Mogilska w Krakowie.

Obrazek

W zasadzie, jak się temu przyjrzeć, to cała ta ściana jest przeszklona, tylko zrobiono podział, loggie, więc nie wygląda to, jak tafla biurowca.

Obrazek

To tego elewacja też obłożona płyteczkami. Moim zdaniem wyszło to nieźle.

Wróć do „Młyny Mogilska Kraków od Noho Investment - forum mieszkańców osiedla”