KKołłątajówka pisze:Czy ty byłeś tam chociaż raz?
Dziesiątki razy.
KKołłątajówka pisze:W tych dwóch dużych parkach?
W jakich dużych parkach?????? tam nie ma duzych parków tylko pas startowy:) O czym ty piszesz? O parku lotników? TAm trzeba zrobić wyprawę. To tak jakby napisac że Park Kościuszki albo basen na Clepardii jest obok GN. No niby blisko ale nie to tak 15-20 min w jedną stronę trzeba maszerować.
KKołłątajówka pisze:W wielu ogromnych placach zabaw, miejsc do siatkówki?
Nie gram w siatkówkę i nie potrzebuję placu zabaw. Choć doceniam że macie takie cuda nowoczesnego świata.
KKołłątajówka pisze:Na samym Orlińskiego są dwie siłownie plenerowe
Kolejna niesamowita rzecz. Fajnie, ale to jest dodatek dla nielicznych.
KKołłątajówka pisze:Wiele przychodni, piekarni, klinik, trzy szkoły, żłobek co dwie witryny.
Żadnego przedszkola i szkoły nie potrzebuję a wręcz bym nie chciał.
Jedne delikatesy, jakaś piekarnia, alkoholowy, sa w zasięgu kilkuset metrów na większości osiedli na GN również.
Większe zakupy i tak się robi w dyskontach.
KKołłątajówka pisze:Chłopie o czym my mówimy.
Ja o tym, że Avia to przygnąbiająca betonoza udające nowoczesność i wygodę, a GN robi się niestety nie lepsza, ale cały czas ma więcej przestrzeni wokół i szybciej można uciec poza miejski syf i, że mi lepiej się tam żyje niż przy pasie startowym na pograniczu Krakowa i Huty. A ty o czym?
KKołłątajówka pisze:XD Każde osiedle będzie wyglądało jak zrobisz mu fotę z tej perspektywy.
no nie każde
KKołłątajówka pisze:Na GN powstaje sto bloków tygodniowo a usług publicznych jak nie było tak nie ma.
no nie no, tyle to nie.
Kilka rocznie i tendencja będzie spadać naturalnie, a to dlatego tylko, że jeszcze jest miejsce, Na Czyżynach już się skończyło. Chyba że zabiora z pasa startowego albo terenów lotniska. Juz by zabrali dawno jakby mogli .
KKołłątajówka pisze:Obiecali nam szkołę do 2035 i bloki komunalne naprzeciwko
Bloki komunalne to są w całym mieście a całe centrum to w większości albo mieszkania komunalne albo jednodniówki, więc nawet jeśli ma coś takiego powstać tam (nie wiem, nie śledzę na bierząco) to nie jest koniec świata. Szkoła powstaje dopiero teraz, bo okolica przez ostatnie 10 lat się podwoiła albo potroiła to logiczne, że nie wszystko nadążyło.
KKołłątajówka pisze:Nie wiem na jakim etapie życia jesteś, ale po studiach i okresie wynajmu następuje chęć ustabilizowania się i zakup własnego mieszkania.
Nie bardzo rozumiem, czy ja komuś bronie kupować?
KKołłątajówka pisze:Na GN ceny mieszkań trzy lata temu i dojazd do pracy były dla mnie najkorzystniejsze.
Na Avii (co mnie nie dziwi) ceny mieszkań z rynku wtórnego potrafią sięgać astronomicznych kwot.
Tutaj powiem delikatnie, że mijasz się z prawdą. No chyba, że oglądasz oferty tylko od kogos kto szuka frajera.
Pierwsze lepsze, znalezione naprawdę w minute 2 przykłady ogłoszeń. Mieszkania kompletnie wyposażone, do wprowadzenia a ceny jak na GN w stanie deweloperskim:
https://www.otodom.pl/pl/oferta/gotowe- ... ta-ID4zLmNhttps://www.otodom.pl/pl/oferta/tramwaj ... ok-ID4Ah8UTazke bez problemu znajdziesz na Avii ceny w średniej krakowskiej albo poniżej, nie przesadzałbym z tymi astronomicznymi kwotami.
KKołłątajówka pisze:Mimo to nadal liczę, że uda mi się tam wrócić, kiedyś... ale jak walną tam metro to nie wiem

teraz to już całkiem nie kumam...metro ci w czym niby przeszkodzi?