Osiedle Mozaika Kraków - KG Group - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
daniel88

Re: Osiedle Mozaika Kraków - KG Group - informacje i opinie na forum

Postautor: daniel88 » 23 paź 2024, 20:11

realista pisze:
daniel88 pisze:Haha pisałem w pośpiechu. Tak czy owak trudno o idealną inwestycje w dzisiejszych czasach. Może Ty w takiej mieszkasz ?

szefie, ale widzisz subtelną przestrzeń między idealnym osiedlem, a patodeweloperką, prawda?

Tak widzę.

eres

Postautor: eres » 12 maja 2025, 12:37

Zna ktoś ceny mieszkań 3-pokojowych w tej inwestycji?

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 12 maja 2025, 14:14

eres pisze:Zna ktoś ceny mieszkań 3-pokojowych w tej inwestycji?

Poniżej 15k się nie spodziewaj nic ciekawego dostać. W slow city to już wariaci do 16k dochodzą:)

Bambi00

Postautor: Bambi00 » 13 maja 2025, 9:58

Jakiś czas temu ktoś stworzył takie zestawienie: okna-bej.github.io/mieszkanka
Nie wiem na ile można temu ufać bo nawet większe mieszkania chodzą tam niby po 18 ty za metr :?

realista

Postautor: realista » 13 maja 2025, 14:41

tak, kg group znany jest z odklejek

Bambi00

Postautor: Bambi00 » 13 maja 2025, 22:03

Bambi00 pisze:Jakiś czas temu ktoś stworzył takie zestawienie: okna-bej.github.io/mieszkanka
Nie wiem na ile można temu ufać bo nawet większe mieszkania chodzą tam niby po 18 ty za metr : ?

Małe sprostowanie. Ceny, o których piszę wyżej dotyczą Murapolu i osiedla Prado (obok Mozaiki). Na Mozaice 15,5 za metr.

dylemat

Postautor: dylemat » 04 lis 2025, 23:36

I jeszcze jedno osiedle mieszkaniowe stawiane w Krakowie na Prądniku Białym, czyli Mozaika, gdzie deweloperem jest KG Group. Chyba jakaś moda wśród deweloperów jest na tą okolicę, wygląda, jakby każdy chciał tu wybudować spore blokowisko.

Obrazek

Tu widać, że stan surowy otwarty już jest dla pierwszego budynku, ale na tej działce zmieści się ich jeszcze sporo.

Obrazek

Jest tablica informacyjna, ale z niej jakoś bardzo dużo, to się dowiedzieć nie można. No może poza tym, że termin zakończenia robót, to koniec przyszłego roku.

dylemat

Postautor: dylemat » 04 lis 2025, 23:40

Jak widać, ci też mają do zabudowy ogromną działkę, więc pewnie jeszcze dobrych kila bloków się tam zmieści.

Obrazek

Widziałem, że mają promocję i reklamują się, że wybrane mieszkania można mieć w cenie 12 990 zł/m2 i pokazują, że niektóre to nawet z 16 000 zł/m2 przecenili. Nie wiem czy to jest jakaś fantastyczna okazja, jak na ta okolicę, ale może o czymś nie wiem.

Obrazek

Co myślicie, mieszkalibyście. Mnie się nie podoba takie oszczędzanie, np. jest mieszkanie, prawie 80 m2, 4-pokoje i do tego zrobili balkon mający nieco ponad 4 m2... Ale pewnie taki niewielki, to też tańszy jest w budowie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”