Zastanawiam się o co chodzi z tą nadbudową przy ul. Józefa Dietla 38 w Krakowie? Trwa to od tylu lat, że chyba nie mogę sobie przypomnieć tego budynku bez trwającej tam tej nadbudowy. Coś się tam chyba zmienia, ale tak powoli, że trudno to zauważyć.
i.postimg.cc/RFYbYvPc/7564-16973984456377.jpg[/img]
Nadbudowa jest całkiem solidna, bo 2 albo nawet 3 kondygnacje dodano (chyba pod kominami jest jeszcze jedna linia okien), więc sporo przedsięwzięcie. Wychodzi na to, że tu dobudowano prawie 2x więcej powierzchni, bo przecież pod nadbudową też są trzy kondygnacje, choć najwyraźniej znacznie wyższe.
Dietla 38 Kraków - nadbudowa kamienicy / informacje i opinie na forum
Re: Dietla 38 Kraków - nadbudowa kamienicy / informacje i opinie na forum
O co tam chodzi, komuś się pieniądze skończyły? To ma być jakaś mieszkaniówka, hotel, hostel? Ktoś może wie kiedy to zamierzają skończyć?
Na tablicy jest informacja, że będzie to budynek usługowo mieszkalny, czy to znaczy, że znajdą się tam mieszkania i np. usługi w parterze, czy to może oznaczać równie dobrze, że tam znajdzie się po prostu hotel?
Przejeżdżam często ul. Dietla, też obok tej kamienicy i tam się niewiele zmienia. Chyba nie zdarzyło mi się widzieć pracowników na tej budowie. Wygląda na to, że ktoś bardzo wolno temat ogarnia, nie wiem z czego to wynika, ale pewnie na finalny efekt jeszcze zaczekamy.
Czas mija, a na tej budowie przy ulicy Dietla w Krakowie chyba niewiele się zmienia. Widzicie jakieś różnice pomiędzy tym co poniżej na zdjęciami wykonanymi w 2023 roku?

Jak myślicie o co chodzi z tą inwestycją, dlaczego to tak długo jest kończone i nie może dojść do skutku.

Jak myślicie o co chodzi z tą inwestycją, dlaczego to tak długo jest kończone i nie może dojść do skutku.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”