Osiedle Centralna Park Kraków od Develia - architektura / układ bloków / informacje i opinie na forum

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Centralna Park Kraków, za którą odpowiada deweloper Develia. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
investor

Re: Osiedle Centralna Park Kraków od Develia - architektura / układ bloków / informacje i opinie na forum

Postautor: investor » 24 mar 2025, 14:32

A co ma powstać na terenie za Expo, pomiędzy budynkami od develii przy Centralnej, a tymi budowanymi przy Ciesielskiego?

Czy tam może faktycznie powstać park, czy zabudowa mieszkaniowa/usługowa?

kot_feliks

Re: Osiedle Centralna Park Kraków od Develia - architektura / układ bloków / informacje i opinie na forum

Postautor: kot_feliks » 19 kwie 2025, 13:17

Seba24 pisze:Jest całkiem ok na dziedzińcu są darmowe miejsca dla gości wysokie drzewa przy bloku nie są mi do szczęścia potrzebne obok ma powstać niewielki skwer między tymi blokami a nowym etapem. Jest blisko do sklepów. To osiedle dla ludzi co lubią miasto a nie oglądać sarenki z okna

Do tego jeszcze 2 tygodnie wakacji w Mielnie z żubrem na balkonie nad Biedronką i człowiek czuje, że żyje.

Nie trudno dziwić się, że deweloper buduje tak skrajne g... i to się sprzedaje, skoro są opinie, jak Twoja...

fredo

Postautor: fredo » 16 paź 2025, 12:25

Seba24 pisze:To osiedle dla ludzi co lubią miasto a nie oglądać sarenki z okna

Myślę, że mamy zupełnie inne pojęcie tego, czym jest miasto. A paradoksalnie, sarenki z okna, to właśnie w tej okolicy łatwo zobaczyć. A jeszcze łatwiej zające. Przynajmniej do niedawna, na tych pustych łąkach, których coraz mniej zostało w okolicy i ciągle ubuwa.

czang

Postautor: czang » 27 paź 2025, 23:00

Te nowe bloki (Centralna Vita), przynajmniej ich okna wychodzące na zachód, to znajdują się bardzo blisko parkingu / zaplecza targów i samych hal targowych, z niższych pięter, to nie będzie raczej najbardziej atrakcyjny widok. Tym bardziej, że tam też chyba działają jakieś szkoły jazdy i mają tam plac manewrowy do nauki. Jakie blaszaki tam z tyłu są, generalnie, to nie ma bajki, jeśli chodzi o okolicę.

Obrazek

W oddali górujące nad tą okolicą chłodnie kominowe elektrociepłowni. Ciekawi mnie ten pasek terenu pomiędzy ogrodzeniami, czy to będzie jakaś droga w przyszłości, czy zostawili to w jakimś innym celu?

andrzejowo

Postautor: andrzejowo » 06 lis 2025, 12:43

czang pisze:Te nowe bloki (Centralna Vita), przynajmniej ich okna wychodzące na zachód, to znajdują się bardzo blisko parkingu / zaplecza targów i samych hal targowych, z niższych pięter, to nie będzie raczej najbardziej atrakcyjny widok. Tym bardziej, że tam też chyba działają jakieś szkoły jazdy i mają tam plac manewrowy do nauki. Jakie blaszaki tam z tyłu są, generalnie, to nie ma bajki, jeśli chodzi o okolicę.

Obrazek

W oddali górujące nad tą okolicą chłodnie kominowe elektrociepłowni. Ciekawi mnie ten pasek terenu pomiędzy ogrodzeniami, czy to będzie jakaś droga w przyszłości, czy zostawili to w jakimś innym celu?

Czang - dzieki za zdjecia! Ja czekam az Develia je upubliczni na ich stronie i licze ze ludzie beda protestowac.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 06 lis 2025, 15:08

andrzejowo pisze:
Czang - dzieki za zdjecia! Ja czekam az Develia je upubliczni na ich stronie i licze ze ludzie beda protestowac.

Ale na co maja protestować? NA słabe widoki z okna?

majka1988

Postautor: majka1988 » 06 lis 2025, 20:55

Na forum piszę od niedawna, ale czytam wątki od dobrego roku i odkąd pamiętam ta osoba wywołuje notorycznie kontrowersje, przez dziesiątki osób nazywana była przeróżnymi epitetami, więc trudno zaprzeczyć, że coś jest na rzeczy. Jest to po prostu irytujące musieć czytać jego wypociny w co drugim temacie na forum.
Wszyscy źli tylko on jedyny mądry, czy raczej to on jest amebą umysłową mającą o sobie nie wiadomo jakie mniemanie?
Niech każdy sobie sam odpowie. Zaraz pewnie i mnie zaatakuje ten bohater internetowy.

Ja nabyłam mieszkanie na tym osiedlu, w pierwszym etapie, napisałam już do dewelopera w sprawie elewacji (ale też opóźnień w budowie) ciekawe co odpisze.

andrzejowo

Postautor: andrzejowo » 07 lis 2025, 8:56

majka1988 pisze:Na forum piszę od niedawna, ale czytam wątki od dobrego roku i odkąd pamiętam ta osoba wywołuje notorycznie kontrowersje, przez dziesiątki osób nazywana była przeróżnymi epitetami, więc trudno zaprzeczyć, że coś jest na rzeczy. Jest to po prostu irytujące musieć czytać jego wypociny w co drugim temacie na forum.
Wszyscy źli tylko on jedyny mądry, czy raczej to on jest amebą umysłową mającą o sobie nie wiadomo jakie mniemanie?
Niech każdy sobie sam odpowie. Zaraz pewnie i mnie zaatakuje ten bohater internetowy.

Dokladnie - najlepiej ignorowac takie osoby i nie wchodzic z nimi w dyskuje.

majka1988 pisze:Ja nabyłam mieszkanie na tym osiedlu, w pierwszym etapie, napisałam już do dewelopera w sprawie elewacji (ale też opóźnień w budowie) ciekawe co odpisze.

O to jesli mozesz to sie podziel informacja - ja ostatnie info ktore dostalem to ze wyrobia sie z oddaniem na czas, ale mysle ze to sie nie uda. A co do elewacji -to oni sa bardzo cwani bo Develia wrzucila wlasnie nowe zdjecia w zakladce POSTEP BUDOWY - i specjalnie wrzucili zdjecia wylacznie z dziedzinca oraz z zewnatrz ale z rusztowaniem. Mysle ze chca opoznic jak tylko moga odsloniecie tej elewacji 1. bo wiedza ze to sie ma nijak do wizualizacji 2. oglosili teraz koleja ture promocji takze mysle podczas dni otwartych takze beda chcieli teraz sprzedac jak najwiecej tych mieszkan.

Wróć do „Centralna Vita / Centralna Park Kraków od Develia - forum mieszkańców osiedla”