Villa Zapolskiej (Kraków / ul. Gabrieli Zapolskiej) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Cooolie

Villa Zapolskiej (Kraków / ul. Gabrieli Zapolskiej) - opinie na forum

Postautor: Cooolie » 09 kwie 2025, 12:07

Nowy pisze:I co budują obok, po drogiej stronie ulicy, co widać na drugim zdjęciu?

Miejskie "Ville" - villazapolskiej.pl . Łącznie 4 mieszkania.

Ceny 3 mieszkań można znaleźć na Otodom.

Nowy

Re: Villa Zapolskiej (Kraków / ul. Gabrieli Zapolskiej) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 13 kwie 2025, 23:19

Cooolie pisze:Łącznie 4 mieszkania.
Ceny 3 mieszkań można znaleźć na Otodom.

Dzięki, a możesz podać, jakie to mniej więcej są ceny? Spojrzałem na te układy i doszedłem do wniosku, że szkoda na to tracić czas : D
sqhizo pisze:Oprócz Tertio budują się tam jeszcze wspomniana już villazapolskiej.pl , ale w mojej ocenie to dość wątpliwa inwestycja. Garaż zajmuje większość parteru ale biorąc pod uwagę, że do dyspozycji jest tylko 48m2 ogródka, to niewielka strata :lol:
Dla optymalizacji PUMu wszystkie mieszkania mają ściany pod kątem, więc są niezbyt ustawne. Gwoździem do trumny jest antresola - założe się, że współczynnik intensywności zabudowy nie pozwolił tam legalnie zrobić piętra, więc jej "urządzenie" zostawia się kupującemu. Z 148m2 powierzchni całkowitej powierzchnia mieszkalna to 69m2 :roll: Ceny startowały z >17k/m2 a teraz spadły do 14.5k/m2. Wciąż daje to 148 * 14.5k = 2,14m.
Biorąc pod uwagę 69m2 powierzchni mieszkalnej i odliczając za garaż powiedzmy 214k (a co, zaszalejmy!) daje to 1.9m / 69 = 27.5k/m2
Życzę powodzenia ze sprzedażą :lol:

Dzięki za info i opinię, spojrzałem na ten układ i trzeba przyznać, całkiem ktoś to oryginalnie wymyślił i niepraktycznie : ) Swoją drogą dobrze na tym widać, jak dużo miejsca zabierają w mieszkaniach więcej niż jednopoziomowych klatki schodowe, korytarze itp. A to wszystko trzeba jeszcze wykończyć.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”