Prato Park Kraków od Westa Investments (ul. Na Łąkach) / (mieszkania / szkoła / przedszkole) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Re: Prato Park Kraków od Westa Investments (ul. Na Łąkach) / (mieszkania / szkoła / przedszkole) - opinie na forum

Postautor: iti » 29 gru 2024, 0:28

Tak jest, budowę inwestycji Prato Park widać już z ulicy Nowohuckiej.

Obrazek

Ciekawi mnie, czy hałas od tej drogi będzie słyszalny w mieszkaniach, a spokojna ulica, to to nie jest.

iti

Re: Prato Park Kraków od Westa Investments (ul. Na Łąkach) / (mieszkania / szkoła / przedszkole) - opinie na forum

Postautor: iti » 29 gru 2024, 0:34

I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno, to tam nie było nic z tej mieszkaniówki, co stoi obecnie.

Obrazek

Zmienia się ta okolica dosyć dynamicznie, choć szkoda, że nie ma na te okolice jakiegoś sensownego planu, żeby była i zieleń, i usługi, mieszkania w takiej proporcji, żeby dobrze się żyło. Choć wiem, że nie ma stamtąd daleko do Parku Lotników Polskich. A jeszcze bliżej, bo za osiedlem wybudowanym przez Atal jest mały skwer miejski z placem zabaw. Zawsze coś.

Janusz Lewicki

Postautor: Janusz Lewicki » 12 sty 2025, 8:31

Kto co myśli o tej inwestycji? Jakie są zalety i wady?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czang

Postautor: czang » 26 mar 2025, 23:27

Janusz Lewicki pisze:Kto co myśli o tej inwestycji? Jakie są zalety i wady?

Fajnie, że skablowali tam linię wysokiego napięcia, to na pewno na plus dla tego miejsca. Niedaleko będzie na tramwaj, dużo sklepów w okolicy, gorzej ze szkołami i przedszkolami, szkoła ma się chyba niedaleko budować. Nie wiem jak w tym miejscu z hałasem od Nowohuckiej, a nie jest to cicha ulica. Jak te łąki trochę uporządkują, to może być lepiej.

Obrazek

I to jak rozumiem mam być docelowo budynek chyba szkoły muzycznej, czy czegoś takiego, a blok z mieszkaniami ma powstać obok, zgadza się?

czang

Postautor: czang » 26 mar 2025, 23:29

Tu jeszcze widok z nieco większej odległości na inwestycję dewelopera Westa Investments.

Obrazek

Dobrze kojarzę, że tam miałby zostać zamknięty wyjazd na Nowohucką przez ul. Na Łąkach?

I jeszcze w okolicy płynie jakiś potok / rzeka, pewnie warto sprawdzić mapy terenów zalewowych w Krakowie, gdzieś są w sieci takie dostępne. Choć wydaje mi się, że ta strona jest jednak nieco wyżej położona, niż ta od ul. Centralnej.

iti

Postautor: iti » 30 mar 2025, 21:06

Janusz Lewicki pisze:Kto co myśli o tej inwestycji? Jakie są zalety i wady?

A tak z ciekawości, to jaką oni mają teraz ofertę, jeśli chodzi o ceny mieszkań? Widziałem jakąś reklamę, że chyba klimatyzację dawali gratis, co w sumie jest fajną opcją, choć to nie jest jakiś super rabat, bo raczej koszt max kilka tys. złotych oszczędności na mieszkaniu, ale cieszy. Jakieś jeszcze inne ciekawe promocje na mieszkania w Krakowie tam mieli?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”