Toaleta z wirowym spłukiwaniem / miska wirowa czy zwykła toaleta bezkołnierzowa / co wybrać - opinie na forum
Toaleta z wirowym spłukiwaniem / miska wirowa czy zwykła toaleta bezkołnierzowa / co wybrać - opinie na forum
Jeszcze jedno pytanie odnośnie wykończenia mieszkania, przeglądając oferty w sklepach zauważyłem, że jest w nich nowość, tj. toaleta z wirowym spłukiwaniem - opinie może ktoś o niej apisać na forum, jeśli zdarzyło mu się używać? Spotkałem się jeszcze z nazwą system spłukiwania tornado. Co jest lepsze, miska wirowa czy miska standardowa, oczywiście też bezkołnierzowa? Co wybrać do mieszkania? Podobno toaleta wirowa ma takie zalety, że jest cicha, nie chlapie i jeszcze zużywa mniej wody, a główna wada miski z systemem wirowym, to chyba taka, że jest droższa od standardowej. Co wybrać?
Re: Toaleta z wirowym spłukiwaniem / miska wirowa czy zwykła toaleta bezkołnierzowa / co wybrać - opinie na forum
Sporo lat temu kupowałem jako nowość toalet bez kołnierza / tj. toaletę bez rantów, było to pewne ryzyko, ale się opłaciło moim zdaniem, bo jednak miska bezkołnierzowa to fajna sprawa i i wiele przyjaźniejsza do czyszczenia. Obecnie chyba taką właśnie nowością jest spłukiwanie wirowe w toalecie. Widziałem to kiedyś w sklepie i demonstrator wyglądał ok., choć nie miałem jeszcze okazji przetestować w rzeczywistych warunkach.
Re: Toaleta z wirowym spłukiwaniem / miska wirowa czy zwykła toaleta bezkołnierzowa / co wybrać - opinie na forum
Ja dałem się skusić na spłukiwanie wirowe w toalecie i muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony działaniem tego. Po pierwsze, jeśli chodzi o chlapanie wody z wirowej miski WC, to się właściwie nie zdarza, tak jak w przypadku miski bezrantowej. Po drugie, taka toaleta z wirem jest o wiele cichsza od innych typów toalet, z którymi miałem do czynienia. A po 3, to podobno też zużywa mniej wody niż inne rodzaje toalet, przy czym to, ile wody zużywa toaleta wirowa, spokojnie wystarcza do tego, żeby efektywnie spłukać co trzeba. Generalnie po pierwszych tygodniach używania mogę polecić. Tym bardziej, że ceny też już jakoś nie odstraszają, a można znaleźć i krajowych producentów takich rzeczy.
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”