Budowa hotelu przy al. Jana Pawła II w Krakowie / w osiedlu 2 Pułku Lotniczego - czy nowa zabudowa powstanie / opinie

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
czang

Budowa hotelu przy al. Jana Pawła II w Krakowie / w osiedlu 2 Pułku Lotniczego - czy nowa zabudowa powstanie / opinie

Postautor: czang » 09 mar 2025, 20:13

Od jakiegoś czas słyszałem, że ma powstać nowa zabudowa w okolicy al. Jana Pawła II, na skraju Osiedla 2 Pułku Lotniczego w Krakowie. Zwykle słyszałem, że ktoś chce przeciwko temu protestować, myślałem, że to trochę taka miejska legenda, ale wychodzi na to, że jednak może w tym być sporo prawdy.

czang

Re: Budowa hotelu przy al. Jana Pawła II w Krakowie / w osiedlu 2 Pułku Lotniczego - czy nowa zabudowa powstanie / opini

Postautor: czang » 09 mar 2025, 20:16

No bo pewnie nieprzypadkowo uporządkowano tą sporą działkę pomiędzy al. Jana Pawła II, a os. 2PL.

Obrazek

Oczywiście mieszkańcy twierdzą, że straca dostęp do światła, powietrza itp., ale jak na to patrzę, to tam jest ogromna działka pusta.

Obrazek

A do najbliższych bloków jest całkiem spory kawałek, no ale jak to w Krakowie, protesty muszą być.

czang

Re: Budowa hotelu przy al. Jana Pawła II w Krakowie / w osiedlu 2 Pułku Lotniczego - czy nowa zabudowa powstanie / opini

Postautor: czang » 09 mar 2025, 20:18

Jeśli z planami zabudowy to prawda, to ktoś może wie, co mają tam zamiar wybudować, kto ma być inwestorem i widział jakąś wizualizację, którą podzieliłby się na forum?

Obrazek

Co myślicie o planach zabudowy tam? Miejsce każdego dnia mijają tysiące kierowców i pasażerów komunikacji publicznej, fanie by było, gdyby to był jakiś ciekawy obiekt.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”