Budowa osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / zdjęcia / informacje i opinie (deweloper Atal)

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Strefa Cegielnia w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
Patrycjamieszkaniec

Re: Budowa osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / zdjęcia / informacje i opinie (deweloper Atal)

Postautor: Patrycjamieszkaniec » 19 lis 2024, 15:48

Jestem na bieżąco w kontakcie z Atalem, podpytuje o postępy itp :D na budowie teoretycznie jest lekkie opóźnienie, ale za to robione są niektóre rzeczy, których na ten moment być jeszcze nie powinno. Więc coś za coś i zapewniają ze ma być wszystko na czas. Zakończenie budowy w czerwcu. Klucze odbieramy podobno we wrześniu. Jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem to myślę że naprawdę warto (mimo lokalizacji). Mieszkańcy etapu pierwszego z tego co wiem są zadowoleni :D A bloki wizualnie wyglądają super. Czekamy na kolejne postępy prac :)

cegielka

Re: Budowa osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie / zdjęcia / informacje i opinie (deweloper Atal)

Postautor: cegielka » 16 gru 2024, 0:13

Patrycjamieszkaniec pisze:Na budowie byłam lekko ponad tydzień temu. Osiedle wygląda już naprawdę super.

Czy ja dobrze widzę, że przy tych następnych etapach deweloper Atal już znacznie mniej przykłada się do elewacji, niż w pierwszym etapie? Czyżby klinkier czy jakieś okładziny ceramiczne na elewacji zostały zastąpione przez zwykły tynk barwiony lub pomalowany farbą?

Mar G

Postautor: Mar G » 16 gru 2024, 12:39

cegielka pisze:
Patrycjamieszkaniec pisze:Na budowie byłam lekko ponad tydzień temu. Osiedle wygląda już naprawdę super.

Czy ja dobrze widzę, że przy tych następnych etapach deweloper Atal już znacznie mniej przykłada się do elewacji, niż w pierwszym etapie? Czyżby klinkier czy jakieś okładziny ceramiczne na elewacji zostały zastąpione przez zwykły tynk barwiony lub pomalowany farbą?

Proszę nie być zaskoczonym - to Atal stale praktykuje,

Na P64 też tak mieliśmy - choć różnica była tylko na poziomie parteru ( etap I płyty elewacyjne - kolejne etapy tynk)

na Cegielni różnica jest jednak bardziej znacząca widoczna wyraźnie

Obrazek

MarcinG

Postautor: MarcinG » 16 gru 2024, 12:57

Trzeba oszczedzic przed obnizeniem cen. Moj borze :D

Mar G

Postautor: Mar G » 17 gru 2024, 8:17

MarcinG pisze:Trzeba oszczedzic przed obnizeniem cen. Moj borze :D

jasnowidz ? : ))

ruszyła promocja

Obrazek

ister

Postautor: ister » 26 lut 2025, 23:35

Jednak nie jest aż tak źle patrząc na to, w którą stronę poszły dalej te elewacje.

Obrazek

Być może faktycznie jest mniej cegły, ale wciąż przynajmniej z niektórych stron położono ją na elewacjach. Ale zestawiając to z pierwszym etapem, to jednak wydaje się, że bloki z drugiego etapu osiedla Strefa Cegielnia zostały wykończone taniej.

ister

Postautor: ister » 26 lut 2025, 23:37

Tu nieco bliższy rzut na II etap tego osiedla.

Obrazek

Jest jednak całkiem sporo farby, zamiast nieco lepszych materiałów. Dobrze widzę, że na parterze są już zamontowane rolety? Są w standardzie na parterach?

Wróć do „Strefa Cegielnia Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”