Trochę dalej od centrum ale dużo mieszkań do wyboru
novymateczny.pl
Mieszkanie w Krakowie dla rodziny w centrum / gdzie kupić większe mieszkanie w Krakowie
Re: Mieszkanie w Krakowie dla rodziny w centrum / gdzie kupić większe mieszkanie w Krakowie
tonyxxl pisze:Withinbal pisze:2-2.5. Z gabinetem mogę odpuścić - chodzi o wygodne miejsce do pracy.
a coś w tym stylu?
rynekpierwotny.pl/oferty/sun-house/emaus-41-krakow-zwierzyniec-16520
To mi niestety lokalizacyjnie nie pasuje.
Re: Mieszkanie w Krakowie dla rodziny w centrum / gdzie kupić większe mieszkanie w Krakowie
Jest jeszcze taka dosyć dziwna inwestycja life hub przy Kujawskiej. Są tam 4 mieszkania na sprzedaz po 90m2 dwupoziomowe. Dosc drogo ale inwestycja wyglada z zewnatrz fajnie i ma bardzo dobra lokalizacje. Ktos wie jak to jest ze nigdzie nie ma takich mieszkań a tam sa 4? Zakładam ze cos jest nie tak oprócz wysokiej ceny.
Withinbal pisze:Jest jeszcze taka dosyć dziwna inwestycja life hub przy Kujawskiej. Są tam 4 mieszkania na sprzedaz po 90m2 dwupoziomowe. Dosc drogo ale inwestycja wyglada z zewnatrz fajnie i ma bardzo dobra lokalizacje. Ktos wie jak to jest ze nigdzie nie ma takich mieszkań a tam sa 4? Zakładam ze cos jest nie tak oprócz wysokiej ceny.
przy 90 m2 są dwa poziomy, a więc dużo straty procentowo na klatkę schodową co przy tej cenie powoduje że zainteresowani znaleźli lepsze opcje (większy metraż/lepsza okolica/niższa cena)
a przede wszystkim wyższy poziom to antresola o wysokości 220 cm co w kontekście mowy o dwupoziomowym mieszkaniu jest śmieszne, a mając na uwadze cenę tego tworu - groteskowe. stąd ta potwora nie znalazła od kilku lat żadnego amatora.
jest tam też w okolicy mocno emerycko, nie każdemu to odpowiada
realista pisze:Withinbal pisze:Jest jeszcze taka dosyć dziwna inwestycja life hub przy Kujawskiej. Są tam 4 mieszkania na sprzedaz po 90m2 dwupoziomowe. Dosc drogo ale inwestycja wyglada z zewnatrz fajnie i ma bardzo dobra lokalizacje. Ktos wie jak to jest ze nigdzie nie ma takich mieszkań a tam sa 4? Zakładam ze cos jest nie tak oprócz wysokiej ceny.
przy 90 m2 są dwa poziomy, a więc dużo straty procentowo na klatkę schodową co przy tej cenie powoduje że zainteresowani znaleźli lepsze opcje (większy metraż/lepsza okolica/niższa cena)
a przede wszystkim wyższy poziom to antresola o wysokości 220 cm co w kontekście mowy o dwupoziomowym mieszkaniu jest śmieszne, a mając na uwadze cenę tego tworu - groteskowe. stąd ta potwora nie znalazła od kilku lat żadnego amatora.
jest tam też w okolicy mocno emerycko, nie każdemu to odpowiada
Z jednej strony tak z drugiej strony z budżetem powiedzmy 2.5m ciężko znaleźć cos w tamtej okolicy z 3 sypialniami i miejscem garażowym. Chyba, że ja źle szukam

Może ktoś doradzi gdzie najlepiej szukać ogłoszeń? Morizon, Otodom i nieruchomości online mam ale mam wrażenie że tam się nic nie pojawia nowego - te same mieszkania wiszą od wielu miesięcy.
Jeśli chodzi o Kraków, to OtoDom praktycznie się tylko liczy, czasami jeszcze jakaś unikalna oferta się pojawi na olx bezpośrednio od właściciela, resztę portali można sobie darować.
Natomiast rzeczywiście, jeśli chodzi o centrum, wygląda na to, że popyt przewyższa podaż, ogłoszenia znikają, a nowe się nie pojawiają...
Natomiast rzeczywiście, jeśli chodzi o centrum, wygląda na to, że popyt przewyższa podaż, ogłoszenia znikają, a nowe się nie pojawiają...
NeVeS pisze:Natomiast rzeczywiście, jeśli chodzi o centrum, wygląda na to, że popyt przewyższa podaż, ogłoszenia znikają, a nowe się nie pojawiają...
Moje obserwacje są dokładnie odwrotne, oferta rośnie, mieszkania wiszą bardzo długo, ceny również niższe niż kilka miesięcy temu.
Peace pisze:NeVeS pisze:Natomiast rzeczywiście, jeśli chodzi o centrum, wygląda na to, że popyt przewyższa podaż, ogłoszenia znikają, a nowe się nie pojawiają...
Moje obserwacje są dokładnie odwrotne, oferta rośnie, mieszkania wiszą bardzo długo, ceny również niższe niż kilka miesięcy temu.
Przeczytaj jeszcze raz temat wątku. Nie chodzi o klitkę 2-pokojową w formacie idealnym do wynajmowania, tylko w miarę wygodne mieszkanie z 5 pokojami, w lokalizacji w okolicy centrum, garażem. Jakoś nie widzę rosnącej oferty takich mieszkań, ale może widzisz lepiej. I nie chodzi też o ulepy na 2-3 poziomach, poddasza do własnej aranżacji z wymianą dachu i piętra domów.
KlientS pisze:Peace pisze:NeVeS pisze:Natomiast rzeczywiście, jeśli chodzi o centrum, wygląda na to, że popyt przewyższa podaż, ogłoszenia znikają, a nowe się nie pojawiają...
Przeczytaj jeszcze raz temat wątku. Nie chodzi o klitkę 2-pokojową w formacie idealnym do wynajmowania, tylko w miarę wygodne mieszkanie z 5 pokojami, w lokalizacji w okolicy centrum, garażem. Jakoś nie widzę rosnącej oferty takich mieszkań, ale może widzisz lepiej. I nie chodzi też o ulepy na 2-3 poziomach, poddasza do własnej aranżacji z wymianą dachu i piętra domów.
Przeczytałem, takich mieszkań zawsze na rynku było mniej niż mniejszych, nie tylko w 2025. Moim zdaniem łatwiej takie kupić teraz niż kilka lat temu (płacąc oczywiście dużo więcej niż kiedyś).
Może nie ścisłe centrum ale w Awangarda Mogilska są takie mieszkania, bez ulepów, jedno piętro, duże tarasy, garaż, nawet komórki lokatorskie są. Gorzej z budżetem bo za 5 pokoi to 2,5 miliona nie starczy.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”