Grzegórzecka Kraków / Orion Investment S.A. (budowa na wolnej działce przy Grzegórzeckiej) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
fjrc

Re: Grzegórzecka Kraków / Orion Investment S.A. (budowa na wolnej działce przy Grzegórzeckiej) - opinie na forum

Postautor: fjrc » 16 lut 2025, 1:19

Zakończyła się promocja i podnieśli ceny.

realista

Re: Grzegórzecka Kraków / Orion Investment S.A. (budowa na wolnej działce przy Grzegórzeckiej) - opinie na forum

Postautor: realista » 19 lut 2025, 10:39

jaki uroczy puchatek niczym z osiedla wandy, to jakiś dps po remoncie elewacji?

Nowy

Postautor: Nowy » 19 lut 2025, 22:55

Za to takiego bajzlu, jak tu widać w sąsiedztwie, to nie wiem czy da się na tym osiedlu Wandy doszukać ; )

SzukamLokum

Postautor: SzukamLokum » 25 mar 2025, 18:18

Abstrahując od wyglądu - kamienica prawie jak z wielkiej płyty - to znacznie słabiej wygląda to jeśli chodzi o okolicę.
Należący do spółki budynek w bezpośrednim sąsiedztwie nowej inwestycji jest opuszczony i w stanie agonalnym: zawalony dach itp., pisałem już o tym kiedyś.
Najgorsze że przylega do zamieszkałej kamienicy. Orion chyba ma z tymi ludźmi kosę, bo w przeciwnym razie wykupiliby ich i wyburzyliby całość, a na to się nie zanosi bo jak dzwoniłem do Oriona to nie byli w stanie podać daty wyburzenia potworka. Jakieś wymijające odpowiedzi padały. Mnie osobiście bardzo to zniechęca do kupna w tym miejscu.

Nowy

Postautor: Nowy » 06 maja 2025, 22:35

Coś mi się zdaje, że nie będzie to najładniejsza kamienica w Krakowie i raczej wpisuje się w nurt nudnych klocków stawianych w centrum, może odrobinę lepszym materiałem na elewacji wykończona.

Obrazek

Ale ogólnie to taki budynek mógłby powstać na Klinach, Prądniku Białym, Złocieniu czy tzw. Bronowicach Wielkich - zresztą nie wiem czy tam już podobne nie powstawały.

Obrazek

Ten szyld od Falafela to na tym zdjęciu wyszedł, jakby był zainstalowany już na tej elewacji.

Nowy

Postautor: Nowy » 06 maja 2025, 22:41

A w tyle ciągle żuraw budowlany, nie wiem czy to ten sam, czy to już nowy, ale czyżby kolejny etap zaczynali stawiać?

Obrazek

Do tej budowy taki sprzęt już chyba nie jest potrzebny, choć pewności nie mam.

NeVeS

Postautor: NeVeS » 07 maja 2025, 8:41

A sprzedaż ciągle leży, ciekawe kiedy dojdą do refleksji, że ten budynek tam kompletnie nie pasuje, i nawet po kosztach może być im ciężko się tego pozbyć ....

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”