Porównanie elewacji starych i nowych budynków na osiedlu Młyny Mogilska w Krakowie

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Młyny Mogilska w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Noho Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
iti

Porównanie elewacji starych i nowych budynków na osiedlu Młyny Mogilska w Krakowie

Postautor: iti » 09 lut 2025, 22:45

Zwróciłem uwagę ostatnio na to, jak wyglądają elewacje nowych budynków na osiedlu Młyny Mogilska, można już zobaczyć, jak to się ma do tego, jak wyglądają stare budynki młynów przy Mogilskiej. Choć oczywiście stara cegła czeka jeszcze na odnowienie, więc pewnością to się jeszcze zmieni.

iti

Re: Porównanie elewacji starych i nowych budynków na osiedlu Młyny Mogilska w Krakowie

Postautor: iti » 09 lut 2025, 22:48

Wygląda to aktualnie mniej więcej tak:

Obrazek

Niby cegła do cegły, choć to tak naprawdę są chyba takie płytki ceglane. Poza tym, że nie wiem czy budynki do siebie pasują architektonicznie oraz skalą.

iti

Re: Porównanie elewacji starych i nowych budynków na osiedlu Młyny Mogilska w Krakowie

Postautor: iti » 09 lut 2025, 22:49

A tak skala jest naprawdę duża:

Obrazek

Kiedyś wydawało mi się, że te zabudowania przemysłowe młyna są monumentalne, teraz już nie mam takiego wrażenia ; )

Wróć do „Młyny Mogilska Kraków od Noho Investment - forum mieszkańców osiedla”